3DObavijesti/ostaloVijesti

London: Panasonic predstavio nove TV modele za 2011. godinu

Panasonic će lansirati novi izbor najboljih of VIERA televizora s pljosnatim zaslonom u 2011. godini

Vodeći proizvođač u industriji sprema se započeti novu godinu s 14 3D i 14 LED LCD modela, uključujući nagrađene NeoPlasma 3D i 3D LED LCD televizore.

London, Ujedinjeno Kraljevstvo (15. februara 2011) – Panasonic je objavio da će lansirati VIERA seriju plazma i LCD televizora za 2011. godinu na događaju Panasonic Convention 2011. Novi modeli ponovno predstavljaju predanost kompanije da kupcima pruži najviši kvalitet opcija za zabavu s plazma i LCD/LED televizorima. Nadalje, novi modeli spajaju ekološku osjetljivost s vrhunskim performansama proizvoda i poboljšanim mrežnim funkcijama u tankom profilu i vrlo atraktivnom dizajnu.

Prema Panasonic-u, biranje prave tehnologije pri kupovini ovisi o brojnim faktorima, uključujući okolinu i mogućnosti gledanja. Jedno je ipak sigurno, ljubitelji televizije još nikad mogli birati iz tako širokog asortimana Full HD 3D televizora, bilo plazma ili LED/LCD modela, vodećeg proizvođača u industriji.

Evolucija VIERA linije

VIERA se nastavlja poboljšavati, zahvaljujući novoj NeoPlasma tehnologiji i Panasonic-ovim LCD televizorima s IPS Alpha ekranom. Opsežna linija osigurava VIERA model s pravom kombinacijom performansi i funkcija, koji će zadovoljiti potrebe svakog kupca. VIERA televizori nude više od tek isporuke predivnih slika. Oni spajaju funkcije i mogućnosti koje proširuju zabavu, obogaćuju način života, i ljudima pružaju kreativne nove načine da uživaju u televizoru. Po kvalitetu slike, funkcijama umrežavanja, radu, koji je prijateljski za okolinu, i dizajnu, Panasonic-ovi novi modeli VIERA za 2011 postavljaju industrijski standard za ukupne performanse televizora.

U 2011. godini, Panasonic će proširiti svoju liniju 3D i LED LCD televizora, i zahtjevnim kupcima ponuditi izbor 14 različitih 3D i 14 LED LCD modela. Ovi novi modeli uključuju Panasonic-ove VT30, GT30 i ST30 NeoPlasma 3D televizore, ali i nove serije 3D LED LCD televizora, DT35 i DT30.


Novi NeoPlasma 3D modeli

Panasonic-ovi NeoPlasma modeli koriste 600Hz Sub-field drive tehnologiju s Intelligent Frame Creation Pro funkcijom za odlično kretanje, dok za odličan odnos kontrasta koriste tehnologije Infinite Black Pro (VT30, GT30, ST30) i Infinite Black (G30) u kombinaciji sa High Contrast Filter Pro (VT30) i High Contrast Filter (GT30, ST30, G30). Posebno su pogodni za 3D, zahvaljujući 600Hz tehnologiji, brzom vremenu odziva (0,001 ms) i novom fosforu s brzim prebacivanjem, koji smanjuje ‘crosstalk’ efekat. Osim toga, tehnologija aktivne blende isporučuje najbolji mogući kvalitet slike, zahvaljujući Full HD rezoluciji i oštrom odjeljivanju dvije slike (svaka za jedno oko).

Najbolja VIERA VT30 seriju sačinjavaju četiri modela, 65-inčni TX-P65VT30, 55-inčni TX-P55VT30, 50-inčni TX-P50VT30 i 42-inčni TX-P42VT30. Sva četiri modela VT30 izrađena su u High Line dizajnu i opremljena jednoslojnim staklom, koje televizorima daje prekrasan, moderan novi dizajn. Prolazeći više od 30 strogih ispitivanja, VT30 serija primila je certifikate THX 2D i 3D, i isporučuje filmove odličnog kvaliteta slike – upravo onako kao što su ih zamislili režiseri. Osim što omogućava 3D pogled, VT30 serija stiže s internetskom uslugom VIERA Connect; Skype video pozivima; tehnologijom Wi-Fi ready (jedan bežični USB LAN adapter je uključen u VT30 seriji); preglednikom VIERA Image Viewer™ za gledanje 2D i 3D fotografija, ali i 2D i 3D HD videozapisa, snimljenih na SD memorijsku karticu; USB HDD snimanje, i snimanjem na SD karticu. Dva para Full HD 3D naočala su uključena pri seriji VT30.

3D serija VIERA GT30 sadrži tri modela, 50-inčni TX-P50GT30; 46-inčni TX-P46GT30 i 42-inčni TX-P42GT30. Serija se izdvaja zbog svog tankog i prepoznatljivog Highline dizajna, i donosi funkcije kao što su Infinite Black Pro Panel; THX certifikat za 2D i 3D prikaz; VIERA Connect, tehnologija Wi-Fi ready (preko USB porta); Skype video pozivi; preglednik VIERA Image Viewer™; DLNA certifikat; 4 HDMI priključka i 3 USB porta.

VIERA ST30 serija, s druge strane, dodaje tri veličine ekrana od 42 inča do 50 inča u Panasonic-ovu liniju Full HD 3D televizora. Ova serija uključuje 50-inčni TX-P50ST30, 46-inčni TX-P46ST30 i 42-inčni model TX-P42ST30. Novi ST30 Full HD 3D HDTV-i predstavljaju komplet funkcija, koje uključuju Infinite Black Pro Panel; VIERA Connect, Wi-Fi Ready (preko USB porta); Skype video pozive; preglednik VIERA Image Viewer™; 3 HDMI priključka i 2 USB porta.

Novi LED LCD 3D modeli s tehnologijom IPS Alpha ekrana

Panasonic će uskoro lansirati 3D LED LCD televizore koji su opremljeni njihovim novim IPS Alpha ekranima. IPS Alpha ekrani širom svijeta priznati su zbog svog vremena odziva, najboljeg u industriji, i energetske učinkovitosti. U razvoju ovih inovativnih novih ekrana, Panasonic se pouzdao u svoju jedinstvenu, ultra brzu IPS Alpha tehnologiju visoke prenosivosti, i na taj način iskoristio njihov široki ugao gledanja i visoke brzine prijenosa svjetlosti.

Da bi maksimalno iskoristio prednosti IPS Alpha ekrana, Panasonic je bitno promijenio čitav proces njihove proizvodnje, od strukture do korištenih materijala. Zahvaljujući novoj tehnologiji Advanced Pre-Charged Driving, koja postiže najbrže skeniranje u industriji od 2 ms, brzina ekrana je dvaput veća od prethodnih modela. Panasonic je razvio LCD ekrane s ‘crosstalk’ efektom gotovo potpuno uklonjenim, koji omogućavaju prikaz potpuno crne slike, koja održava prikaz bogate gradacije, slične kao kod plazma ekrana. LCD ekrani također imaju punu rezoluciju pokretnih slika, koja povećava mogućnosti plejera čak i u 2D načinu prikazivanja. Kombinacija smanjenog ‘crosstalk’ efekta i reprodukcije crne, Panasonicu omogućava isporučiti LCD ekrane s jasnim, superiornim kontrastom, visokog kvaliteta Full HD 3D slika, skoro usporedivog sa PDP-ima.

Na događaju Panasonic Convention u Londonu, Panasonic trenutno predstavlja 3D LED LCD serije DT30 i DT35. Obje serije stižu u modernom Pure Line dizajnu, dok je DT35 opremljen s postoljem poput okvira slike. 37-inčni TX-L37DT30, 32-inčni TX-L32DT30, 37-inčni TX-L37DT35 i 32-inčni TX-L32DT35 koriste IPS Alpha LED ekran za široki ugao gledanja skoro bez degradacije slike, poboljšan prikaz pokretne slike i 400Hz backlight scanning Intelligent Frame Creation Pro tehnologiju za oštre 3D slike bez ‘crosstalk’ efekta. Druge funkcije uključuju VIERA Connect, Wi-Fi ready; preglednik VIERA Image Viewer™; DLNA certifikat; 4 HDMI priključka; 3 USB porta; PC ulaz i ISF ccc meni.

S razvojem svojih novih 3D IPS Alpha LCD ekrana, koji će dodati srednje velike modele postojećim velikim 3D PDP ekranima Panasonic-ove VIERA 3D TV linije, Panasonic održava svoj vodeći položaj na tržištu 3D televizora i nastavlja ispunjavati potrebe kupaca širom svijeta.

Više novih modela s brojnim inovativnim funkcijama

Drugi uzbudljivi novi LED LCD televizori kompanije Panasonic, koji stižu na tržište 2011. godine, uključuju Panasonic D35, E30 i E3. Panasonic-ova LED LCD serija D35 dostupna je u 29-inčnoj i 19-inčnoj verziji. Osim svog atraktivnog dizajna nalik na okvir za sliku, ova serija je opremljena priključkom za iPod, ima 2 USB porta i HDD snimanje, podržava VIERA Connect i druge funkcije umrežavanja. Panasonic-ova nova linija proizvoda E30 LED LCD uključuje 42, 37 i 32-inčne ekrane, i pruža brojne popularne funkcije kao što su 200blb Intelligent Frame Creation Pro tehnologija za naprednu reprodukciju pokretne slike, VIERA Connect i druge funkcije umrežavanja. Panasonic-ovi LED LCD televizori serije E3, s druge strane, uključuju 5 različitih veličina ekrana: 42, 37, 32, 24 i 19-inčni. Svi su opremljeni V-Audio Surround tehnologijom zvuka. NeoPlasma serija G30 uključuje televizore veličine 50, 46 i 42 inča, koji pružaju brojne ključne funkcije, kao što su 600Hz IFC Pro, ekran s THX certifikatom, Infinite Black Panel i različite funkcije umrežavanja, uključujući VIERA Connect i HDD snimanje.

Panasonic-ova predanost čitave kompanije za održivost i proizvodnju ekoloških proizvoda, dokumentirana je u poboljšanom radnom vijeku njenih plazma HDTV-a i prekidu korištenja olova i žive u ekranima. Poboljšana energetska učinkovitost također je postignuta, s novim i poboljšanim mješavinama fosfora i učinkovitijom elektronskom opremom, pored ostalih tehnoloških unapređenja

Adsense

Povezani tekstovi

40 komentara

 1. Kada se vea najavljuje tako velik kvalitativni napredak kod LCD tehnologije sa DT35/DT30 modelom recenziji toga modela se nekako i najviše nadam. Svi znaju da su Panasonicove plazme vrh ponude televizora no ako su stvarno toliko poboljšali i LCD kako najavljuju onda bi i to treba biti vrh i iznad konkurancije.

 2. Moze tako biti samo ako bi ostali spavali i cekali da Panasonic nesto unaprijedi, pa nisu debili i oni ce unaprijediti svoje modele i opet u krug.

  1. Pa vidili smo vea na C3E da Panasonic može napraviti model sa pravilnim kadensom tako da im osteje kod LCD-ova da razdvoje blur i juder algortme te da kao što su i najvili poboljšaju razinu crne boje. Stvari kao najveai kut gledanja i odziv ae i dalje ostati u njihovom primatu zbog same prirode IPS panela koji uz Panasonic jedino još LG radi.

 3. Veza je u tome sto ce tesko panasonic napraviti nesto bolje od C650, i sto ce samsung odgovoriti sa necim jos boljim od te serije.

  1. Kada aemo tako da pričamo onda pogledaj samo Panasonicove plazme i nijedan TV na svetu nema šta da traži pored njih. Panasonic vea ima nešta bolje od C650, imao je to bolje još pre dva leta.

 4. Nepricamo o plazmama nego kazem za LCD, a da pioneer nije prestao proizvoditi plazme panasonic bi se moga slikati sa svojim pored njega, samo kazem koliko god poboljsali lcd tesko ce napraviti nesto bolje od c650 (da negovorim o philipsu pojedinim modelima serije 9) jer ni ovi drugi nece sjediti i vrtiti prste.
  Svaka cast pansonic plazmama ja ih licno nevolim (mislim na plazeme) valjda stvar navike jednostavno me iritira tamna i zagasita slika, a moras im titrati ko junferici da nebi imao problema, netvrdim da je lcd bolji ali meni vise lezi.

  1. Samsung 2010, C7000 plazma je i dalje 2 godine po dizajnu a bome i po kvaliteti i podrsci za sve media formate ispred Panasonica, baš me zanima kakvo čudo ae biti D7000 plazma.

 5. Objavili su preporučene cijene:
  model 42 / 46 / 50
  C3 ? (kod nas 4500)
  S30 1000 eura
  G30 1300 / 1550 / 1800
  ST 30 1550 / 1800 / 2100
  GT 30 1800 / 2100 / 2350
  VT 30 2100 / – / 2750 / 3400 (55)

  U mom skromnom mišljenju previše..
  Posebice razlika u cijeni C3 i S30, a da ne govorim da usb dolazi tek na G30 (1300)..

 6. A taj USB im podrzava iste formate kao i moj 3g. star tv, kako ih nije stid u 21 vijeku na HD tv-u forsira formate tipa mp3, i JPEG, a nigdje mkv, avchd HD Divx i slicno.

 7. Panasonic sluša svoje mušterije i veaina njih nije dala primjedbu na nepodržavanje MKV formata iako za skuplje modele se deklarira da se to čita preko SD kartice koja je inače poželjniji odabir nego US zbog bržeg protoka podataka. Ono što se zamjeralo je vea ugalvnom ispravljeno
  – napokon pravilan kadens
  – uga?anje boje kod kalibracije po sva tri paramtra naspram dosadašnja dva
  – kalibracija u 10 točaka, ova i gornja točka vrijede za za skuplje modele n vidili smo na C3 i da bez toga se posstiži vrhunski rezultati
  – unaprije?en dizajn top modela za koje se vea govori ”classier than the Samsungs”
  – kod skuplji modela napokon daljniski gdje tipke imaju pozadinsko osvjetljenje, crvene LE diode.

  1. Postoji cijela idustrija Multimedijalnih playera koji primarno čitaju usb izvore, ali panasonic zna da je SD bolji izbor..
   Hip hip..

   1. Naravno, po Panasonicovim istrazivanja javnog mijenja, Amazona, Burundija, Bangladesa i sl. tehnoloski razvijenih regija…………..

 8. Po tvome ispade da su svi prizvodjaci blesavi sto guraju mkv i sl. samo su gospoda u Panasonicu pametna pa se drze formata iz 19 vijeka, daj ba pusti suplje oni to cuvaju za druge serija da mogu reci imamo podrsku za sve video i audio formate e sada dajte lovu za to.
  Kolega je kupio Samsung LE46C650 i nakon sto je kalibrisao sliku ostao sam otvorenih usta koja cistoca, ostrina kvaliteta boja i sve ostalo, plus player koji vrti sve, ali doslovno sve formate tako da mu nereba bacanje para za Mede8er, WD i slicno kada je to vec dobio u TV-u.

 9. Nema price da Panasonic je uporan sa svojim tvrdim stavom da tesko mjenja neke stvari, pocevsi do dizajna pa do vrste formata. SD kartice guraju jer imaju svoju industriju SD kartica pa je to i logicno.

  Minus jeste sto im televizori nemaju multimedijalnu podrsku ali pored samostalnih multimedijalnih playera od 50 do 100 eura koji imaju jace procesora i bolje mogucnosti, to je zanemarivo, pogotovo u srednjem i gornjem segmentu. Kvaliteta slike je ta koja je kod televizora ipak na prvom mjestu.

 10. Slazem se Nani sa time sto kazes, ali pricati da su novosti pozadinsko svijetlo na daljinskom je blago receno glupost, pa ja sam imao prije 20g. Telefunken tv sa osvjetljenim daljinskim, ili Pioneer dvd prije 10g. isto tako, a oni sada to isticu kao neko poboljsanje na skupljim modelima, sramota je sto to nemaju svi tv-i skupli od 500e, a ne samo ovi preskupi (pa barem su 2-3 LED diode jeftine).

  1. Mora se napraviti jasna razlika izme?u jeftinih i skupih modela, nema teorije da iti jedan proizvo?ač kod entry modela ponudi opremu kao u onima srednje klase dok o high-end ne treba ni pričati.

   1. Pogledaj Sony-e od ove godine..
    Ne kažem da su dobri jer ne znam, ali gotovo sve funkcije (uključujuai i usb snimanje) su dostupne od starta.. I zadnji non 3d model im je 800 eura za 40″.
    Ako kut bude zadovoljavajuai, bliža sam trenutno njima.

 11. Slazem se, ali neka se prave razlike izmedju jeftinih i skupih modela u materijalu i kvalitetu izrade, funkcijama, panelu a ne na dvije tri pisljive diode pa da to guraju po prospektima kao nesto novo i bitno bas za njihove modele.

 12. Zaboravi reci, kakva im korist od SD porske za koju tvrdite da ima vecu brzinu prenosa (sto i nije bas tako) kada koriste formate kojima je dovoljna brzina i floppy-a, mogli su ga komforno ugraditi.

 13. Nani, nije se na vas odnosilo ovo za tvrdnju, nego na Bare.
  A sto se mene tice na guraju sta hoce, ali ipak bi bilo pametno da malo gledaju konkurenciju, i zelje korisnika, a ne samo da forsiraju jedno te isto godinama.

   1. Tebi stari moj neke stvari uopae nisu jasne..
    Pa nema tv memoriju na koju prebacuješ film pa da ti je važno kolko brzo ga prebaciš.. Kartice trebaju brzinu kako bi čekao kraae izme?u 2 fotke, to što su pojeftinile pa ih je ok imati i za druge stvari je nešto drugo.
    Evo banalnog pitanja, balalnoj tvrdnji: a koliku brzinu imaju vhs kazete?! Odgovor: dovoljnu za gledanje!!

   2. Pa ako idu na racunar putem USB-a, razlike su samo od modela do modela, a ne generalno radi tehnologije, postoje sporije i brze kartice kao i spori i brzi stickovi.

  1. Ne samo u Japanu, pratim recimo što govore Englezi i njima je isto kvaliteta slike prioritet, Amerikancima tako?er. Ta zapadna tržišta, sasvim opravdano, pucaju samo na kvalitetu slike. Mora se priznati da je u njih tarnsmisija HD kanala uvelike zaživjele, u nekih i skroz izbacila SD, pa je to moada razlog zašto oni toliko ili možda uopae ne pate za podrškom za MKV i slične ?i?i-mi?e.

 14. evo navodnih cijena za francusko trziste:

  # TX-P65VT30E – mid June – 4000 euros
  # TX-P50VT30E – fin Avril – 2100 euros TX-P50VT30E – late April – 2100 euros
  # TX-P55VT30E – mi Mai – 2800 euros TX-P55VT30E – mid May – 2800 euros
  # TX-P42VT30E – mi Avril – 1700 euros TX-P42VT30E – mid April – 1700 euros
  # TX-P50GT30E – fin mars – 1800 euros TX-P50GT30E – late March – 1800 EUR
  # TX-P46GT30E – fin mars – 1600 euros TX-P46GT30E – late March – 1600 euros
  # TX-P42GT30E – fin mars – 1400 euros TX-P42GT30E – late March – 1400 EUR
  # TX-PF50ST30 – début Mai – 1400 euros TX-PF50ST30 – early May – 1400 euros
  # TX-PF46ST30 – début Mai – 1200 euros TX-PF46ST30 – early May – 1200 euros
  # TX-PF42ST30 – début Mai – 1000 euros TX-PF42ST30 – early May – 1000 euros
  # TX-PF50G30 – début Avril – 1200 euros TX-PF50G30 – early April – 1200 euros
  # TX-PF42G30 – début Avril – 850 euros TX-PF42G30 – early April – 850 Euros

  1. vjerujem, nego ono sto mi prvo upada u oci je drasticna razlika u cijeni za uk i evropsko trziste, sto se u pravilu i ne desava.
   najavljene cijene za uk trziste su prilicno visoke (cca 3.500 KM za 50″ G30), dok se ove druge cine (pre)niske (1200€ za isti model).
   ako 50″ ST serija bude 1.400€ (ili bar do 3.000 KM kod nas), po svemu sudeci to ce biti dobra cijena za odlican tv.

  1. sa zvanicne panasonicove e-shop stranice (spanija) – 699€, ali pitanje je gdje smo mi u odnosu na te cijene. cisto sumnjam da ce se takve cijene odrzati kod nas. u bih je 50″ G20 (i dalje) oko 1500€, dok je g30 (prema ovim cijenama) 1200-1300€, tako da ove cijene uzimam sa rezervom, barem kad smo mi u pitanju.
   sve navedene cijene u francuskoj su manje-vise potvr?ene cijenama na zvanicnom sajtu panasonic.es (sa manjim odstupanjima za neke modele)

 15. Neki ljudi ne kuže da su te firme tu radi zarade a ne da bi udovoljavale našim željama.
  Prodaja im očito ide dobro i dok je tako nema im smisla ništa mjenjati. Kad im prodaja bude u padu onda ae dodati podršku za par formata,osvjetljeni daljinski i slične opcije koje dodatno privlače kupca.
  Evo jedna bezvezna usporedba. Zašto bi npr. neki proizvo?ač napravio tv koji u sebi ima blue ray player i došao bi možda 10$ skuplje nego tv bez njega kad može napravit tv i player posebno,prodati ih posebno i zaraditi više.
  Moj post nema previše veze s tehničkim detaljima televizora ali hoau reai da tamo rade školovani ljudi koji kuže tržište bolje od nas i znaju kako je njima bolje.

 16. Isto zato neki firme prodaju daleko vise primjeraka jer malo paze na zelje kupaca, a neke prodaju dosta manje i na ogranicenim trzistima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!