Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Google TV na LG televizorima – prva izlaganja na CES-u Las Vegasu

Google TV na LG televizorima – prva izlaganja na CES-u Las Vegasu

lg-google-tv

LG Electronics je najnoviji član Google TV zajednice proizvođača koji će viziju pametnog televizora u očima Googlea implementirati u svojim novim modelima. Prvi modeli televizora bi trebali biti predstavljeni na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu, a koji svoja vrata otvara 10. siječnja.

Google kroz partnerstvo s LG-jem i već postojeća sa Samsungom, Viziom i Sonyjem planira ponovno ući na tržište televizora nakon negativnih komentara na prve modele koji su ugledali tržište 2010. godine. Google TV se temelji na Googleovom Android sustavu koji je stekao veliku popularnost na tržištu pametnih telefona, te na Linux verziji Chrome pretraživača koji je također vrlo uspješan s više od 200 milijuna aktivnih korisnika. Poznati proizvođač periferije, Logitech, je nakon predstavljanja originalne linijske komponente s Google TV platformom u studenom 2011. objavio kako prestaje s proizvodnjom Revue Google TV uređaja zbog gubitaka koji su se popeli na preko 100 milijuna dolara.

lg-2012-google-tv-3dtv

Prve recenzije su bile prilično negativne, a kao ključni nedostaci navodila se nezrelost i prevelika kompliciranost koja možda odgovara naprednim korisnicima, no svakako nije za uobičajenog korisnika. Dobra ideja za tehnofile, no nije sakupila kritičnu masu da dobije krila kao što je to primjerice Google uspio sa svojim pretraživačem.

No, Google ne odustaje i uz velika imena proizvođača televizora za 2012. planira ozibljno utjecati na daljnji razvoj Smart TV platformi. CES 2012. u Las Vegasu će biti prava prilika da vidimo je li Google TV platforma zrelija i kako će ju proizvođači implementirali u svoje pametne televizore.

Izvor: Wall Street Journal

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*