Savjeti za kupnjuVodiči

Koji Blu-ray reproduktor odabrati? Odgovor pronađite u novom vodiču za kupovinu

blu-ray-players

Vlasnici modernih HDTV-a vrlo lako mogu zaključiti kako kvaliteta slike TV programa i kolekcije DVD filmova nije onako dobra kao što je to bio slučaj kod cijevnih televizora standardne rezolucije. Blu-ray reproduktori su uređaji koji pružaju najveću komercijalno dobavljivu kvalitetu slike u ovom trenutku, a idealno funkcioniraju u kombinaciji s HDTV-om i A/V pojačalom. No, koji model odabrati? Uz cijene koje variraju od onih ispod tisuću, pa do nekoliko tisuća kuna, reklamirajući različite opcije, odluka nije jednostavna. Nakon vodiča za kupovinu kućnih kina, HDtelevizija donosi vodič za kupovinu Blu-ray reproduktora, a u kojem su objašnjeni osnovni pojmovi, priključci i značajke, te ponuđeni savjeti koji će olakšati kupovinu.

Vodič za kupovinu Blu-ray reproduktora >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Darco…odlična tema,zaista.Kupci su pred ovim pitanjem u ozbiljnoj dilemi.E sad,ako bismo hteli da zakomplikujemo moogli bismo da postavimo i pitanje o blu-ray recorderima,jer je to vea ozbiljna investicija.Ako se osvrnemo na Panasonicove modele DMR BW i BS onda shvatimo da se ovi uredjaji mogu smatrati potpunim kompletom.Jedino se postavljaju pitanja koji model šta radi,kako i u čemu su razlike ( izmedju BS i BW serije npr ) Možda bi se i ovim uredjajima trebalo malo pozabaviti.Komplikovani su a oslanjamo se na Vaša jednostavna i ovozemaljska objašnjenja…pa ,unapred hvala .

    1. Hvala gggsss na komplimentima, Blu-ray rekorderi su svakako zanimljivi ure?aji, no i više je nego očito kako za potrebe snimanja TV programa veaini je korisnika sasvim dovoljno snimanje na USB memorije i zatim obrada i arhiviranje na računalima. Koliko vidim, Sony i Panasonic jedini imaju takve ure?aje u ponudi, no nisu dostupni kod nas. Kada stignu svakako au ažurirati vodič i pokušati dobiti koji primjerak na test.

  2. Hvala Darco..i zaista sve pohvale za sav trud koji ulažete ne bi li nama,običnim smrtnicima,približili moguanosti ovih mašina.Obzirom da mi se u sobu useljava 50g30 a društvo ae mu ,verovatno praviti i HK AVR 265 ( ili 365) onda je jasno zašto postavljam pitanje o recorderima.Možda grešim ali mislim da bi ovakvom postavkom na duže vreme zaokružio potrebe,zar ne.Ono što je interesantno za BD rekordere je moguanost direktnog snimanja( ako sam dobro razumeo ) u BD formatu,što je,priznaae se,bitno,kao i konverzija formata( ako sam opet u pravu) jedinno mi nije jasno na koji način to radi i da li se zaista dobija traženi kvalitet.I na kraju..evo prilike da Vam poželim svima mnogo uspeha i što više testova u 2012 godini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!