3DAudio-video uređaji

Philips predstavio 273G – monitor G-serije s 3D mogućnosti

Philips 273G

Philipsov aktivni 3D više nije ekskluzivan samo za modele televizora iz serija 8000 i 9000, u siječnju će također biti implementiran i u 27″ monitor oznake 273G, koji je kompanija ovaj tjedan predstavila. Podsjetimo, Philips je ove godine ponudio dva tipa 3D prikaza kod svojih televizora – licencirani LG-jev koji koristi polarizirajuće naočale bez napajanja (komercijalno nazvan Easy 3D), te aktivni koji koristi specijalne 3D naočale koje se napajanju putem baterije.

Prednost aktivnog 3D prikaza svakako je puna rezolucija koju vidi svako oko, a kako se monitor gledaju s manje udaljenosti kod koje bi se moglo uočiti razdvajanje slike kod polarizirajućeg prikaza, ne čudi što se Philips odlučio implementirati aktivnu tehnologiju.S druge strane, polaziracijskom tehnologijom se osigurava mirnija slika bez izraženog disanja, što lakše umara oči tokom dužeg gledanja u dinamičan sadržaj. Aktivni 3D se mnogo napredovao u 2011. godini tako da će biti interesantno prvovjeriti koliko je dobro implementiran na “monitorskog” dijagonali.

Monitor će posjedovati okvir i stalak bijele boje s plavim detaljima, odziv od 2 ms, te W-LED bočno postavljeno pozadinsko osvjetljenje. Philips se također hvali kontrastom od 20 milijuna naprema jedan, što je postignuto lokalnim zatamnjenjem i osvježavanjem pozadinskog osvjetljenja. Monitor će posjedovati dva HDMI ulaza te jedan analogni D-SUB15 – DVI priključci neće biti implementirani.

Lista specifikacija:
• 3D Max 120 Hz
• aktivne 3D bežične naočale
• mogućnosti igranja 3D igara putem priloženog softvera (zahtijeva ATI/AMD grafičku karticu)
• 2D-u-3D konverzija (zahtijeva ATI/AMD grafičku karticu)
• podrška za najnovije Blu-ray reproduktore i igrače konzole
• LED pozadinsko osvjetljenje
• SmartResponse 2 ms odziv
• SmartContrast 20,000,000:1 za iznimnu crnu boju
• SmartImage: optimirani prikaz slike
• jednostavno podešavanje uz Philips SmartControl
• eco-friendly zaslon bez žive

Monitor bi se trebao pojaviti na tržištu u siječnju 2012. godine po preporučenoj cijeni od cca.3.500,00 kn.

Fons: Philips PR

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!