Home » Vijesti » 3D » Jacksonov Hobbit u 3D-u i 5K rezoluciji

Jacksonov Hobbit u 3D-u i 5K rezoluciji

Poznati filmski producent Peter Jackson otkrio je nekoliko detalja vezano uz dva nadolazeća Hobbit filma. U blogu o Hobbitu, Jackson je otkrio da se film snima u 3D-u, sa 48 okvira u sekundi i ultraHD 5K rezolucijom koristeći Red Epic kamere.

Koristeći čak 48 Red Epic kamera, Hobbit je sniman u 5K rezoluciji, što je jednako 5120×2700 piksela. Tradicionalno, hollywoodski filmovi su snimani sa 24 okvira u sekundi, što znači kad se taj broj poveća na 48, može se očekivati jednako iskustvo gledanja, ali će zato slika biti mnogo glatkija.

Tako da se sa 48 okvira u sekundi može očekivati “kao da je netko napravio rupu u platnu kroz koju se gleda u stvarni svijet”, objašnjava Peter Jackson.

Slavni redatelj također otkriva da je film o Hobbitu sniman u 3D-u, ali će biti lansiran u kina i u 2D-u. Red Epic kamere nemaju ugrađeni 3D način rada, stoga je filmska ekipa kreirala zrcalno rješenje u suradnji s tvrtkom 3ality.

Prvi film o Hobbitu biti će lansiran u kina u prosincu 2012., dok je drugi predviđen za 2013. godinu.

U nastavku je video blog za dodatne informacije o snimanju Jacksonovog Hobbita.

[youtube id=”mfV2M2ucLsA” w=”600″ h=”337″]

Izvor: FlatpanelsHD

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

4 komentara

  1. Jedva čekam da do?e u kina, pa makar u 24 sličice i “samo” HD rezi ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*