3DAudio-video uređajiVijesti

Jacksonov Hobbit u 3D-u i 5K rezoluciji

Poznati filmski producent Peter Jackson otkrio je nekoliko detalja vezano uz dva nadolazeća Hobbit filma. U blogu o Hobbitu, Jackson je otkrio da se film snima u 3D-u, sa 48 okvira u sekundi i ultraHD 5K rezolucijom koristeći Red Epic kamere.

Koristeći čak 48 Red Epic kamera, Hobbit je sniman u 5K rezoluciji, što je jednako 5120×2700 piksela. Tradicionalno, hollywoodski filmovi su snimani sa 24 okvira u sekundi, što znači kad se taj broj poveća na 48, može se očekivati jednako iskustvo gledanja, ali će zato slika biti mnogo glatkija.

Tako da se sa 48 okvira u sekundi može očekivati “kao da je netko napravio rupu u platnu kroz koju se gleda u stvarni svijet”, objašnjava Peter Jackson.

Slavni redatelj također otkriva da je film o Hobbitu sniman u 3D-u, ali će biti lansiran u kina i u 2D-u. Red Epic kamere nemaju ugrađeni 3D način rada, stoga je filmska ekipa kreirala zrcalno rješenje u suradnji s tvrtkom 3ality.

Prvi film o Hobbitu biti će lansiran u kina u prosincu 2012., dok je drugi predviđen za 2013. godinu.

U nastavku je video blog za dodatne informacije o snimanju Jacksonovog Hobbita.

[youtube id=”mfV2M2ucLsA” w=”600″ h=”337″]

Izvor: FlatpanelsHD

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

4 komentara

    1. E neae tako iai. Morat ae blitz imati bar jednu dvoranu u kojoj ae se film moai prikazivati onako kako je snimljen! Moraju nekome uz film prodati i novu opremu a usput i uzeti veai postotak nego obično s obzirom na troškove snimanja…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!