Audio-video uređajiVijesti

Japan: Sharp predstavio nove tanke, bežične i prijenosne televizore

Sharp je na danas održanoj konferenciji za novinare predstavio nove članove Aquos linije televizora novom freestyle F5 serijom LED LCD modela. Dostupni u dijagonalama od 20/32/40 i 60 inča, nove televizore karakterizira mala masa, dubina i iznimna prenosivost (posebno kod najmanjeg modela), a tu su i mrežne povezivosti i integrirani digitalni prijamnik. Svaki od modela je dostupan u dvije boje okvira i daljinskog upravljača.

Model dijagonale 60″ (LC-60F5) predstavlja vrh F5 serije, a nudi punu HD razlučivost na kvalitetnom UV2A zaslonu, LED pozadinsko osvjetljenje, kontrast od milijun naprema jedan, kut gledanja od 176 stupnjeva i povezivost u vidu HDMI sučelja, dvaju USB portova i Etherneta. Masa iznosi 21 kilogram, a dubina se kreće od 2.1 do 3.5 centimetara (za usporedbu, Samsung UE40D8000 LED LCD je debeo 2.97cm).

Modeli dijagonala 32″ (LC-32F5) i 40″ (LC-40F5) su HD Ready, odnosno pune HD razlučivosti i posjeduju iste oblike povezivosti, no njihova je masa manja (5.5 odnosno 8.5 kilograma), tako da su još praktičniji za postavljanje gdje god korisniku treba. Kontrast 32″ modela iznosi 400.000:1.

Najmanji model dijagonale 20″ (LC-20F5) posjeduje zaslon HD Ready razlučivosti, no obzirom na dijagonalu i svrhu korištenja (prenosivost na prvome mjestu) to nije preveliki problem. Televizor se temelji na modelu koji je baterijski napajan, a koji je Sharp predstavio u travnju ove godine. Masa televizora iznosi 2.5 kg. U paketu uz televizor ne dolazi drška za lakše prenošenje što smatramo većim nedostatkom posebno nakon što smo doznali cijenu (80 am. dolara je preko 400 kuna).

Svi televizori posjeduju Wi-Fi sučelje za jednostavan pristup internet servisima, kao i japanskim VOD aplikacijama. Podrška za pametne telefone je također uključena. Daljinski upravljač što se prilaže uz F5 seriju najviše svojim oblikom podsjeća na one koji se isporučuju uz Philipsove televizore i kućna kina.

Aquos F5 serija bi se trebala pojaviti početkom rujna na japanskom tržišu (32 i 40″ modeli), odnosno krajem listopada za 20″ i 60″ modele. Konkretno za 20″ model, to znači kašnjenje od čak 4 mjeseca kako je isprva bilo najavljivano, no obzirom na tragične potrese u Japanu u ožujku ove godine, potpuno je razumljivo. Informacije o dostupnosti televizora van Japana nisu dostupne.

Galeriju slika s vrlo kvalitetno odrađene konferencije za novinare potražite na stranicama Akihabare.

Izvori: AkiharaNews / TechCrunch

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Ne shvačam da nisu mogli napraviti 46″ il 50″. Jer dosta ljudi ae 40″ biti premali, a 60″ preveliki. Barem meni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!