Audio-video uređajiVijesti

Japan: Sharp predstavio nove tanke, bežične i prijenosne televizore

Sharp je na danas održanoj konferenciji za novinare predstavio nove članove Aquos linije televizora novom freestyle F5 serijom LED LCD modela. Dostupni u dijagonalama od 20/32/40 i 60 inča, nove televizore karakterizira mala masa, dubina i iznimna prenosivost (posebno kod najmanjeg modela), a tu su i mrežne povezivosti i integrirani digitalni prijamnik. Svaki od modela je dostupan u dvije boje okvira i daljinskog upravljača.

Model dijagonale 60″ (LC-60F5) predstavlja vrh F5 serije, a nudi punu HD razlučivost na kvalitetnom UV2A zaslonu, LED pozadinsko osvjetljenje, kontrast od milijun naprema jedan, kut gledanja od 176 stupnjeva i povezivost u vidu HDMI sučelja, dvaju USB portova i Etherneta. Masa iznosi 21 kilogram, a dubina se kreće od 2.1 do 3.5 centimetara (za usporedbu, Samsung UE40D8000 LED LCD je debeo 2.97cm).

Modeli dijagonala 32″ (LC-32F5) i 40″ (LC-40F5) su HD Ready, odnosno pune HD razlučivosti i posjeduju iste oblike povezivosti, no njihova je masa manja (5.5 odnosno 8.5 kilograma), tako da su još praktičniji za postavljanje gdje god korisniku treba. Kontrast 32″ modela iznosi 400.000:1.

Najmanji model dijagonale 20″ (LC-20F5) posjeduje zaslon HD Ready razlučivosti, no obzirom na dijagonalu i svrhu korištenja (prenosivost na prvome mjestu) to nije preveliki problem. Televizor se temelji na modelu koji je baterijski napajan, a koji je Sharp predstavio u travnju ove godine. Masa televizora iznosi 2.5 kg. U paketu uz televizor ne dolazi drška za lakše prenošenje što smatramo većim nedostatkom posebno nakon što smo doznali cijenu (80 am. dolara je preko 400 kuna).

Svi televizori posjeduju Wi-Fi sučelje za jednostavan pristup internet servisima, kao i japanskim VOD aplikacijama. Podrška za pametne telefone je također uključena. Daljinski upravljač što se prilaže uz F5 seriju najviše svojim oblikom podsjeća na one koji se isporučuju uz Philipsove televizore i kućna kina.

Aquos F5 serija bi se trebala pojaviti početkom rujna na japanskom tržišu (32 i 40″ modeli), odnosno krajem listopada za 20″ i 60″ modele. Konkretno za 20″ model, to znači kašnjenje od čak 4 mjeseca kako je isprva bilo najavljivano, no obzirom na tragične potrese u Japanu u ožujku ove godine, potpuno je razumljivo. Informacije o dostupnosti televizora van Japana nisu dostupne.

Galeriju slika s vrlo kvalitetno odrađene konferencije za novinare potražite na stranicama Akihabare.

Izvori: AkiharaNews / TechCrunch

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Ne shvačam da nisu mogli napraviti 46″ il 50″. Jer dosta ljudi ae 40″ biti premali, a 60″ preveliki. Barem meni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!