FilmoviKinoVijesti

Rade Šerbedžija u društvu January Jones i mutanata Prve generacije X-Mena

Jeste li spremni za Prvu generaciju mutanata? Mi jesmo! Popularna X-Men franšiza ovog vikenda kreće u osvaja­nje kino dvorana diljem svijeta sa tzv. prednastavkom X-Men: Prva generacija.

Film donosi akciju epskih di­menzija i priču o likovima koja otkriva početak X-Men sage i tajnu povijest hladnog rata i našeg svijeta. Stva­raju se savezi koji će oblikovati vječni rat između hero­ja i zlikovaca X-Men svemira. Radnja se odvija 1960.-ih, uoči ere letova u svemir i u vrijeme hladnog rata kad su napetosti između SAD-a i Sovjetskog Saveza predstavljale prijetnju za cijeli planet.

Ruskog vojnog zapovjednika, kojim manipulira Sebastian Shaw (Kevin Bacon), glumi Rade Šerbedžija, kojem je cijela ekipa zavidjela na scenama koje je snimao s prekrasnom January Jones.

U to su se doba upoznali Charles Xavier i Erik Lehnsherr. Prije nego što su Charles (James McAvoy) i Erik (Michael Fassbender) sebe nazvali Professor X i Magneto, bili su tek dvojica mladića koji su počeli otkrivati svoje moći.

Zajedno s drugim mutantima radili su na tome da spriječe najveću prijetnju svijetu koja je ikad postojala. Neki od tih mladih mutanata poznati su iz prijašnjih X-Men filmova, dok su drugi klasični heroji iz stripa, ali prvi put prikazani u filmu.

X-Men: Prva generacija daje odgovore na pitanja koja su si obožavatelji filma i stripa odavno postojali: Kako su se X-Men okupili? Zbog čega je Charles u kolicima? Otkud dolaze X-Mansion i Cerebro? No, teme filma i povijesni kontekst svidjet će se i oni koji nisu gledali ostale filmove iz serijala.

Ono po čemu se X-Men: Prva generacija razlikuje od ostalih filmova snimljenih prema stripovima jest to što ima višestruke likove, od kojih svaki ima jedinstvene moći, osobnost, dramatiku, ideologiju, etiku i odnose s drugima – a sve je to od kritičnog značaja za X-Men svemir.

Hvaljen kao do sad najbolji dio X-Men franšize, sa iz­vanrednim kritikama i reakcijama s novinarskih projek­cija, Prva generacija kreće u osvajanje svjetskog box officea i borbu za hit ljeta u kinima.

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!