Obavijesti/ostaloVijesti

Pokrenut prvi TV portal u BiH!

TeVe.ba je prvi TV portal koji korisnicima nudi opciju pregleda programa za SVE postojeće kanale u BiH, na jednom mjestu. Osim jedinstvenog pregleda programa, portal nudi i zanimljive edukativnoinformativne članke iz oblasti satelitske i kablovske televizije, IPTV-a te digitalne televizije.
Portal www.teve.ba je pokrenut kao svojevrsni servis građanima, koji će bez ikakvih članarina i registracija omogućavati svima koji imaju pristup internetu da na jednostavan način saznaju šta se trenutno emitira te šta će biti aktuelno u narednih 7 i 14 dana. „Ideja se javila prilikom neformalnog razgovora o tome kako nam se ne da čekati petak za printana izdanja TV pregleda ili beskrajno čekanje na teletekst stranicama. Znamo koliko je TV moćan medij i koliko naši sugrađani provode slobodnog vremena pred malim ekranima i na ovaj način jednostavno želimo olakšati život našim korisnicima, a pri tome ih i počastiti zanimljivostima i korisnim informacijama iz svijeta TV tehnologija“ kazala je Sanela Čičić, urednica portala.

Osim informacija o najnovijim dostignućima, digitalizaciji koja uskoro slijedi i u našoj zemlji i sl., korisnici mogu vidjeti TV najave koje će obuhvatati sadržaje programa koji se emituju, bilo da se radi o filmu, seriji ili dokumentarnoj emisiji. Kako bi svako pronašao nešto za sebe, tu su i zanimljivosti, posljednje vijesti iz svijeta filma, biznisa iz oblasti emitovanja, kao i show businessa.

Ono što TeVe.ba planira ponuditi u bliskoj budućnosti, po ugledu na apsolutni hit u regiji i svijetu, jeste opcija napomene koja korisniku omogućava da primi SMS ili e-mail notifikaciju o terminima emitovanja željenog sadržaja kao što su filmovi, serije, utakmice i sl.
Portal omogućava korisnicima potpuno novi pristup gledanju televizije, bez zamornog prebacivanja kanala ili korištenja teletexta za svaki kanal ponaosob u potrazi za interesantnim programom.

Adsense

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!