Audio-video uređajiVijesti

Philips Econova LED televizoru etiketa za energetsku učinkovitost

Nakon EISA nagrade za najbolji europski zeleni televizor, Philipsova Econova je osvojila najveće priznanje energetske učinkovitosti A+ na predstavljanju energetskih etiketa za TV prijamnike. Zahvaljujući LED LCD tehnologiji, izradi od recikliranih materijala i daljinskog upravljača sa solarnom ćelijom, ovaj televizor će zadovoljiti prohtjeve i najzahtjevnijih korisnika koji žele maksimalno uštedjeti električnu energiju, a da se pritom ne odreknu kvalitetne slike (test na Digital Versusu, 4/5 zvjezdica). Televizor je dostupan u našoj regiji po cijeni od 10.299,00 kn, a u prilogu se nalazi više informacija o njegovim specifikacijama.

Zagreb – Dizajniran uzimajući u obzir budućnost Econova LED TV 42PFL6805, koji je ujedno proglašen od strane prestižne organizacije EISA (European Imaging & Sound Association) najzelenijim TV prijemnikom na europskom tržištu, može se pohvaliti s još jednom nagradom za ekološku učinkovitost. Na predstavljanju energetskih etiketa za TV prijamnike Philipsov Econova LED TV osvojio je najveće priznanje energetske učinkovitosti pri čemu mu je dodijeljena najzelenija A+ klasifikacija.

Osim što se Philips može pohvaliti s energetski najučinkovitijim Econova LED TV-om, svi novi Philipsovi modeli televizora kvalificirali su se za zelene EU energetske etikete A, B ili C što Philips čini liderom energetske učinkovitosti u TV industriji. Osim minimalne potrošnje energije Philips također nastavlja s unapređivanjem reciklirajućeg procesa pri čemu uključuje sve više reciklirajućeg materijala u proizvodnji novih televizora s namjerom što većeg doprinosa održivijem okolišu.

EU etiketa energetske učinkovitosti

Kako bi ekološki osvještenim kupcima što više olakšao potragu za energetski najodrživijim televizorom Philips se pobrinuo da svaki novi model televizora ima svoju energetsku iskaznicu s podacima o energetskoj učinkovitosti. Uzimajući u obzir značajnu ulogu televizora u energetskoj potrošnji svakog EU kućanstva, te dosadašnjih nepodudarnosti od raznih proizvođača u samoj procjeni ekološke prihvatljivosti njihovih proizvoda, EU je novom etiketom energetske učinkovitosti odlučila poboljšati zeleni aspekt u proizvodnji novih televizora pri čemu očekuje godišnju energetsku uštedu od 6500 milijuna eura do 2020. godine.

Potpun eko-dizajn

Kao lider u održivom razvoju, Philips je svjestan važnosti uvođenja EU etikete za energetsku učinkovitost i učestalo stremi ka jednostavnoj procjeni i primjeni ekološki prihvatljivih proizvoda. Prilikom dizajniranja samih proizvoda te njihove ambalaže Philips mnogo pažnje posvećuje detaljima i koristi revolucionarne inovacije kako bi elimirao sve opasne materijale i svaki dio reciklirao s ciljem potpunog izostavljanja štetnih utjecaja na okoliš.

Osim što je LCD TV Econova postao simbol u TV industriji po svojoj maksimalnoj održivosti, uz njega ne treba zaboraviti daljinski upravljač na solarno napajanje uz koji nikada više nećete morati zamijeniti ili baciti baterije. Dizajniran imajući na umu maksimalnu energetsku uštedu, uz solarnu ćeliju, slobodno se puni dostupnim izvorom energije – sunčevom svijetlošću, te s ugrađenim akumulatorom sprema energetsku zalihu koja vašem daljinskom osigurava napajanje, a vama upravljanje.

Uključujući najnapredniju LED tehnologiju, ovaj televizor je izađen od reciklirajućeg materijala i smanjuje energetsku potrošnju čak do 60 posto koji uz dodatnu pogodnost prekidača za potpuno isključivanje ostvaruje nultu potrošnju energije. Bez obzira na maksimalno energetski održivu izvedbu, Econova LED TV odiše kvalitetom zahvaljujući kućištu od vrlo kvalitetnog recikliranog aluminija čime dokazuje da održivost i vrhunski krajnji proizvod u potpunosti mogu ići ruku pod ruku.

Novi model Philipsovog televizora može se kupiti u svim bolje opremljenim trgovinama s tehničkom opremom, a okvirna cijena je sljedeća:

42PFL6805 – 10.299,00 kn

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. A person essentially lend a hand to make seriously articles I’d state. That is the very first time I frequented your website page and so far? I surprised with the research you made to make this actual post incredible. Great activity!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!