Audio-video uređajiVijesti

Apple iPad 2 – nevidljiva prijetnja igračim konzolama?

Čini se da Apple ne treba lansirati igraču konzolu – on ju već ima u obliku iPada 2. Novi iPad, koji je u prvom vikendu prodan u količini između 400 i 500 tisuća komada, donosi još 33% tanje i 15% lakše kućište, a unutar kojeg se nalazi dvojezgreni Apple A5 procesor. Novost koja će zasigurno oduševiti HDTV-oljpce leži u mogućnosti povezivanja s televizorima putem HDMI sučelja, te prikaza slike na velikom ekranu. Ekipa s Touchgen stranice povezala je iPad 2 s 50-inčnim televizorom i pokrenula Infinity Blade – Epicovu igru temeljenu na Unreal Engineu verzije 3. Prvi dojam je više nego jasan – igra izgleda fantastično na velikom zaslonu, unatoč ograničenju na 4:3 format.

Novi grafički podsustav je devet puta snažniji od starog, što u kombinaciji s dvojezgrenim procesorom i optimiziranom igrom upravo za ovaj tablet daje fluidno i iznimno igrivo iskustvo. Dodatno impresionira i demonstracija trkačke igre Real Racing 2, a kod koje se jasno može vidjeti glatko paralelno izvođenje na zaslonu iPada i velikom HDTV-u. Uz najavu četverojezgrenih tableta i još jačih grafičkih podsustava, jasno je kako nam stiže nova era zabave i interaktivnosti u vidu vrlo tankih, no vrlo snažnih tablet računala koji bi uskoro doista mogli zamijeniti klasične igrače konzole.

[youtube id=”vjoMWXszMrI” w=”600″ h=”337″]

Za video igre Infinity Blade, posjetite stranicu Touchgen.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!