Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Apple iPad 2 – nevidljiva prijetnja igračim konzolama?

Apple iPad 2 – nevidljiva prijetnja igračim konzolama?

Čini se da Apple ne treba lansirati igraču konzolu – on ju već ima u obliku iPada 2. Novi iPad, koji je u prvom vikendu prodan u količini između 400 i 500 tisuća komada, donosi još 33% tanje i 15% lakše kućište, a unutar kojeg se nalazi dvojezgreni Apple A5 procesor. Novost koja će zasigurno oduševiti HDTV-oljpce leži u mogućnosti povezivanja s televizorima putem HDMI sučelja, te prikaza slike na velikom ekranu. Ekipa s Touchgen stranice povezala je iPad 2 s 50-inčnim televizorom i pokrenula Infinity Blade – Epicovu igru temeljenu na Unreal Engineu verzije 3. Prvi dojam je više nego jasan – igra izgleda fantastično na velikom zaslonu, unatoč ograničenju na 4:3 format.

Novi grafički podsustav je devet puta snažniji od starog, što u kombinaciji s dvojezgrenim procesorom i optimiziranom igrom upravo za ovaj tablet daje fluidno i iznimno igrivo iskustvo. Dodatno impresionira i demonstracija trkačke igre Real Racing 2, a kod koje se jasno može vidjeti glatko paralelno izvođenje na zaslonu iPada i velikom HDTV-u. Uz najavu četverojezgrenih tableta i još jačih grafičkih podsustava, jasno je kako nam stiže nova era zabave i interaktivnosti u vidu vrlo tankih, no vrlo snažnih tablet računala koji bi uskoro doista mogli zamijeniti klasične igrače konzole.

[youtube id=”vjoMWXszMrI” w=”600″ h=”337″]

Za video igre Infinity Blade, posjetite stranicu Touchgen.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom

Na test smo dobili TCL-ov novi model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Radi ...

samsung-32m4002-header

Samsung 32M4002 HD Ready TV – recenzija

Da, dobro ste pročitali. Test HD Ready televizora na samom kraju 2017., godine u kojoj ...