3DVijesti

Osvrt: Što očekivati od 3D televizora?

Kako predstaviti nešto novo, upakirati putem marketinga i predstaviti kao “The next big thing”? Samo pitajte filmsku industriju i imat će te recept za 4K televizora, sa rezolucijom koja je duplo veća od današnjih FullHD modela, na to sve dodajte pasivne jeftine naočale gdje neki proizvođači prilažu čak 4 para zajedno sa TV setom, kada ubacite u formulu MKV podršku , Skype i komunikaciju sa mobitelima jasno je da su TV danas više no ikada prije postali multimedijalni centri u koje se sve više i više ulaže. Veliko tržište, brandovi dijele plijen na temelju neformalnih sporazuma i vrlo dobro znaju kako razviti strategiju za 2011-tu godinu.

Velike tvrtke su uključene u filmskoj industriji gdje velika eksplozija, posebno u 3D Blu-ray dostupnim naslovima određuje općenito budućnost 3D slike, koja će biti definirana na kraju godine. Oko Božića, ali vjerojatno prije. Nakon IFA-e 2011.

Iz tog razloga, djelatnici poduzeća su već razvili svoje planove i pokazano je do sada, da 3D tržište neće i ne može propasti jer će se gurati na velika vrata. Ipak je Hollywood u pitanju…

Samsung je najavio da očekuje da će prodati 10 milijuna 3D TV-a u 2011-toj godini. To je impresivna brojka, posebno ako se usporedi s 2 milijuna prodanih primjeraka u 2010-toj.

S druge strane, LG, više se ekonomski odnosi na očekivanja od oko 5 milijuna prodanih 3D TV-a u ovoj godini, iako se strategija kreće više prema širokim masama, pasivni 3D TV-i će biti pokrenut nevjerojatnom kampanjom.

Panasonic je ušao na velika vrata 3D prošle godine sa “Avatarom” a ove godine tu je THX 3D certifikat po uzoru na LG top modele te impresivni ugovor sa SpectraCal tvrtkom sa kojom HD Televizija surađuje, gdje se EDID televizora inkorporirao u automatsku kalibraciju SpectraCal Calman 4.2 softvera. Da, radi se i o 2D i o 3D THX certifikatima.

Drugi brandovi rade na poboljšavanju algoritama za uklanjanje crosstalka i sve većoj pompi za 3D-om! Rat 3D formata između aktivnih i pasivnih prikaza 3D tehnologije će se iskristalizirati krajem ove godine a po svemu viđenom do godine ćemo ugledati 4K 3D televizore sa pasivnim naočalama svih brandova i naravno sa što bolje dizajniranim naočalama za sve ukućane kako bi ste bili u trendu!

Adsense

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. netriba žuriti sa kupovinom,znači STRPLJEN SPAŠEN,sad imam pana lcd 2d,slijedeaa stvar definitivno 3d ali ne prije jeseni 2013,taman ae dotičnom tv-u kojeg koristim biti 3,5 godina,dotad sve mane današnjeg 3d-a če biti ispravljene,kao i puno veči izbor filmova sa još boljim 3d efektima a ne kao dosad FAKE 3D(čast izuzecima)

  2. Dabogda da do 2023 rijese problema pa da 3D izgleda kako treba, a sto se filmske industrije tice ubise se prepakujuci 2D u 3D tako da je vecina naslova uzas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!