Home » Vijesti » 3D » Profesionalnim igračima Nintendov 3D odbojan

Profesionalnim igračima Nintendov 3D odbojan

Nintendo 3DS

Jedna od glavnih značajki nove Nintendove ručne konzole, 3DS, je 3D prikaz bez potrebe za naočalama, no čini se da unatoč visokoj tehnologiji japanski profesionalni igrači ipak više vole klasičan 2D prikaz. Kako izvještava Edge, igračima nije potrebna “vizualna dubina” prikaza kod natjecanja u kojima je mnogo važnije munjevito reagiranje na kontrolama i fluidno izvođenje. Na natjecanju u igri Dead or Alive: Dimensions uočeno je kako su igrači vrlo rano počeli prebacivati u 2D vizualizacijski mod, a u kojem su također dobili i veći broj sličica u sekundi – približno njih 60. Ako se igrači ipak odluče za 3D prikaz, to će ih stajati polovine broja sličica u sekundi, što je za pro igrače nedopustiv hendikep. Igrači se zbog 3D-a i loše pozicioniranog D-pada pitaju hoće li Sonyjev NGP model ponuditi bolje iskustvo prijenosnog igranja. Ne sumnjamo kako će za nezahtjevne igrače i ljubitelje zabave autostereoskopski 3D biti zadovoljavajuć, no za naprednije korisnike proizvođači će se ipak morati više potruditi. [Techradar]

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

4 komentara

  1. Realno i jeste ruzan.

  2. Izgleda kao oni laptopi za djecu iz turbo limača… :)

  3. Mislim da ae profesionalni igrači u oba slučaja (i kod 3DS – a i kod NGP – a) odabrati 2D mod jer samo gledanje 3D filma umara oči nakon kojih sat vremena (bar mene), kako onda ne bi aktivno igranje od nekoliko sati na turniru. Mislim, ionako su se vea krajem prošle godine na tržištu pojavili blockbuster FPS – ovi s 3D podrškom poput Call of Duty: Black Opsa pa se klanovi nisu prebacili na novi sustav zbog istih razloga navedenih ovdje.

    Nintendo nikad nije ni mislio plasirati 3D konzolu s mišlju da osvoji igrače atraktivnim prikazom slike, vea kroz 3D namjerava unaprijediti samu interaktivnost u igrama. Znači, ne radi se o tome da se igri dodaje 3D prikaz zbog ljepšeg i tobože imerzivnijeg iskustva, nego 3D prikaz služi kao predložak bez kojeg neka igra uopae ne bi mogla funkcionirati onako kako je zamišljena. Recimo, neke logičke igre bi mogle biti osmišljene na foru da su leveli nerješivi s isključenom 3D opcijom, tj. da 3D prikaz omoguauje stvaranje novog tipa zagonetki. NGP i ostale igraae platforme podržavaju 3D, ali ne vjerujem da ae biti fokusirani na stvaranje potpuno novog iskustva igranja. Više da se radi samo o kozmetici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

SamsungCurvedMonitor_CF791_2

IFA 2016: Samsung predstavio gaming monitore s Quantum Dot tehnologijom

Na sajmu IFA 2016, tvrtka Samsung Electronics će dodatno učvrstiti vodeću poziciju na rastućem tržištu ...

gamefly-lg-webos

LG i GameFly donose streaming videoigara na webOS televizore

LG Electronics je najavio globalno partnerstvo s tvrtkom GameFly, vodećom u segmentu pretplaćivanja na konzolne ...