3DObavijesti/ostaloVijesti

Aktivni ili Pasivni 3D: Rat formata?

2011-ta godina će biti biti jedna duga i teška utakmica za proizvođače 3D televizora, jer osim u promotivne napore, brandovi će morati da se takmiče i u vrsti prikaza 3D-a, odnosno da proguraju aktivni ili pasivni način 3D prikaza.

3D je ušao na pozornicu. Od proizvođača koji podržavaju aktivnu 3D tehnologiju povećanje prihoda od prodaje naočala je dodatni motiv za guranje ovog formata dok kod drugih proizvođača s pasivnom 3D tehnologijom prihodi bi došli indirektno od prodaja televizora. Aktivne 3D naočale koštaju oko 100 eura, rade na baterije, dok 3D pasivne naočale ne prelazi cijenu od 5 eura. Prednost aktivnih 3D naočala leži u tehnologiji, odnosno u činjenici da je TV Full HD 3D, odnosno 1920×1080 u obje slike, dok 3D pasivne naočale prikazuju polovinu rezolucije. No, ozbiljni proizvođači 3D pasivnog prikaza će objaviti 4K2K 3D pasivnu televiziju kako bi onda po uzoru na aktivne naočale rezolucija pasivnih naočala bila 2 x 1920×1080.

Dakle, Sharp, Sony, Panasonic, Samsung, Haier, Changhong, koji prema GFK-u kontroliraju 90% tržišta, sastali su se 28. siječnja u Kini s ciljem promicanja team-building 3D aktivnih naočala.

Nadamo se da će se dogovoriti i oko kompatibilnih (univerzalnih) 3D naočale. Mi bismo radije vidjeli 3D pasivne televizije rezolucije 4K2K, koji reproduciraju 3D Full HD i 2D u 4K2K!

Adsense

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. ISKRENO VIJERUJEM DA BI TEHNIčKI PASIVNA 3D TEHNOLOGIJA DALA SLABIJE REZULTATE OD AKTIVNE,IAKO AKO MOŽE JEFTINIJE A JEDNAKO DOBRO WHY NOT!
    by the way dobro bi bilo da proizvode obije tehnologije 3d formata pa da kupci,kao krajnji korisnici mogu napraviti izbor,a ne da velike koorporacije poput spomenutih odlučuju u naše ime.POZDRDAV.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!