Digitalna televizija

Još dva 16:9 programa: RTL 2 i Doma TV krenuli s emitiranjem

Prije nekoliko trenutaka s emitiranjem programa krenula su dva nova programa Nove TV i RTL-a, oba točno u 18 sati i u 16:9 formatu, čime su povećali broj zemaljskih kanala koji se emitiraju u “širokom” formatu na ukupno tri (ako ne brojimo HRT HD Promo i Nova TV HD kanale koji su i dalje u pripremi emitiranja programa). Za razliku od RTL-a 2, Doma TV nudi i sekundarni audio zapis u vidu dvokanalnog Dolby Digitala, radi čega bi program trebao zvučati još bolje, posebno ako se televizor poveže na kvalitetnije kućno kino. Novi TV programi će u prvom redu emitirati zabavni sadržaji strane produkcije (filmovi, serije, reality show program), uz svega par domaći TV emisija (dvije na Domi TV i jednoj na RTL-u 2), tako da će svi oni u potrazi za kvalitetnim dokumentarnim i svježim filmskim sadržajima svoje zadovoljstvo i dalje tražiti među kabelskim/IPTV programima, odnosno u privatnim kolekcijama i na internetu. Ukoliko već niste skenirati DVB-T spektar, svakako vam savjetujemo da isto napravite kako biste mogli pratiti nove TV programe.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

 1. Prema službenom priopaenju HRT-a od 31.12., problem je kod prijama MUX-a A, a ne B, zato i je vraaen HRT 1 i 2 u njegov spektar do kraja veljače. Problem je kod stambenih zgrada koje imaju zajednički antenski sustav, kako stoji u priopaenju:

  Gledatelji koji žive u stambenim zgradama, a nisu priključeni na kabelsku televizijsku pretplatničku mrežu, odnosno televizijske programe prate putem zajedničkog antenskog sustava (ZAS) i nemaju prijam programa HRT-a, moraju što prije, a najkasnije do 1. veljače, u dogovoru s predstavnikom stanara preugoditi ili dograditi svoj ZAS opremom za prijam ili distribuciju programa iz mreže digitalne televizije MUX A.
  U suprotnom, nakon 28. veljače 2011. PONOVNO neae noai pratiti televizijske programe HRT-a.

  Novi raspored programa unutar mreže MUX B od 31.12. 2010.:

  1. HRT 3 – program HRT1
  2. HRT 4 – program HRT2
  3. RTL2
  4. Doma TV
  5. Kapital Net (gasi se 31.12.2010.)

 2. yep, doma tv je i dalje na 4:3… malo sam razočaran sa novom tv. uvijek se diče kak su tehnološki najnapredniji a nikak da se prebace na 16:9

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!