Home » Programi i igre » Programi » 3DFier, 2D-u-3D alternativa PowerDVD-u 10

3DFier, 2D-u-3D alternativa PowerDVD-u 10

3dfier_anaglyph

PowerDVD 10 i njegova 2D-u-3D konverzija više nisu ekskluziva koju zainteresirani moraju platiti 500-ak kuna – Radiant Star Information je predstavio 3DFier, DirectShow filter koji omogućuje isti efekt po mnogo pristupačnijoj cijeni, $25 ili oko 140 kuna. Konverzija se odvija u stvarnom vremenu, a filter možete koristiti u većini popularnih softverskih plejera za gledanje raznih video formata, uz uvjet da se datoteke reproduciraju koristeći DirectShow. Više detalja i probnu verziju koja omogućuje gledanje u trajanju od 10 minuta možete pronaći na službenoj stranici, a mi se nadamo pozitivnom odgovoru proizvođača na ustup licence kojom bismo detaljnije mogli isprobati ovo rješenje.

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

  1. A što mi je od opreme potrebno za takvo gledanje? Naočale valjda pod obavezno.

    A da li je 3d slika moguaa na običnim monitorima pa kodek pretvara 2d sliku na 2d monitoru u 3d sliku ili treba imat 3d monitore?

  2. Da, kodek pretvara 2D sliku u 3D i na običnim monitorima, no tada treba koristiti klasične dvobojne 3D naočale. Ostvarili smo kontakt s autorom tako da očekujte test kroz iduaih par tjedana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

dtelevizija-video-dts-dolby-demo2012

HDtelevizija video #14 & #15: Dolby i DTS testni diskovi za 2012. godinu

Dolby Laboratories Inc. i DTS Entertainment i ove su nas godine razveselili novim demo diskovima ...

Pioneerov BDR-XD04J je najmanji Blu-ray XL snimač na svijetu

Pioneer je ovog tjedna u Japanu predstavio novi prijenosi snimač za optičke medije, a koji ...