Audio-video uređajiObavijesti/ostalo

HDTV testovi na stranim portalima (12. – 25. travnja)

panasonic-vt20-3d

Nastavljamo i ovoga tjedna s listom recenzija HDTV-a koje su osvanule na stranim portalima. U protekla dva tjedna su objavljene slijedeće recenzije: Panasonic Viera TX-P50VT20, LG Infinia 42LE7900, JVC XIVIEW LT-32WX50 i Sony KDL32EX403. Više detalja u nastavku.

Digital Versus: Panasonic Viera TX-P50VT20 recenzija

panasonic-vt20-3d

Ocjene:

Oprema i rukovanje: 3/5
Tvornička kvaliteta slike: 2/5
Kvaliteta slike u THX načinu rada: 5/5
Kvaliteta zvuka: 5/5
Potrošnja energije: 2/5
Ukupno: 5/5

Zaključak:

Panasonic VT20 daje vrlo dobro 3D iskustvo, uz iznimno dobar 2D prikaz. Unatoč sjajnom premazu ekrana, pomalo neudobnih 3D naočala i nešto većoj potrošnji energije (302W), ovo je definitivno model za ljubitelje kućnog kina.

Kompletan test: link

Trusted Reviews: LG Infinia 42LE7900 42″ LED LCD TV recenzija

lg42le7900

Ocjene:

Dizajn: 9/10
Značajke: 9/10
Kvaliteta slike 8/10
Kvaliteta zvuka: 6/10
Vrijednost: 8/10
Ukupna ocjena: 8/10

Zaključak:

42LE7900 ima dovoljno ‘wow’ faktora što se tiče dizajna i kvalitete slike, a tu je također i poveći broj posebnih značajki. Ovo je definitivno solidno proizveden televizor koji će dobrano uzdrmati srednju klasu HDTV-a ostalih proizvođača in both its design and picture performance, and packs a pretty fearsome feature punch too. It’s clearly the work of a brand thinking on its feet, and hell-bent on making waves at the mid level of the TV world to go with the considerable successes it’s already achieving at the budget end.

Kompletan test: link

Trusted Reviews: JVC XIVIEW LT-32WX50 32″ LED LCD recenzija

jvc-xiview-lt-32wx50

Ocjene:

Dizajn: 9/10
Značajke: 9/10
Kvaliteta slike 6/10
Kvaliteta zvuka: 9/10
Vrijednost: 5/10
Ukupna ocjena: 6/10

Zaključak:

Zavidim momcima iz JVC-a na hrabrosti da lansiraju proizvod kao što je 32WX50. Također im zavidim na zadivljujućem dizajnu, nizu dodataka koji uvelike povećavaju fleksibilnost instalacije, te na paleti boja koja nadilazi sve koje sam imao prilike vidjeti, barem za vrijeme svjetlih scena.

No čini se da je ljupki fit izgled vrlo negativno utjecao na razinu crne boje, baš kao i na mutnoću slike pri pokretnima na što nismo navikli kod televizora ove cjenovne kategorije (£2,500).

Sve u svemu, ovaj model je dokaz da unatoč svim dodacima televizor jednostavno nije idealan ako temeljne elemente nema dobro riješene.

Kompletan test: link


HDTVtest.co.uk: Sony KDL32EX403/KDL32EX403U recenzija

sony-kdl32ex403

Sa stajališta kvalitete slike, Sony KDL32EX403 se ističe dubokom crnom bojom i visokim kontrastom, a koji je neobično dobar za jedan LCD. Nijanse sive boje su također dobre, baš kao i gama krivulja i preciznost boja. Boje su konzistentnije od onih koje smo imali prilike vidjeti kod modela ove cjenovne kategorije (premda mjesta za napredak uvijek postoji). Rukovanje SD materijalima, iako nije savršeno, pokazuje svoju kvalitetu kod filmskog materijala, što će cijeniti ljubitelji filmova (bilo gledajući SD TV program ili preko starijeg modela DVD reprodukora bez HDMI-ja).

Kompletan test: link

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!