Audio karticeAudio opremaRecenzije

Recenzija [USB DAC]: NuForce Icon uDAC

nuforce-front-iso

Zaključak

Sve je veći broj audiofila koji svoju glazbenu kolekciju žele slušati preko računala, a Icon uDAC komponenta je koja bez problema može biti zamjena za linijski CD reproduktor i mukotrpnu gnjavažu s optičkim medijima. Uistinu, velike brzine interneta i čitavo more raznoraznih formata “bez gubitaka” pokazatelj su trenda radi kojeg prodaja CD linijskih uređaja pada, a pažnja se sve više okreće upravo na komponente kao što je Icon uDAC. Malen, atraktivan i iznimno jednostavan za korištenje, uDAC spaja dva segmenta koja su bila prije 10 i više godina smatrana nespojivim: osobno računalo i audiofilski zvuk. Danas, zahvaljujući progresivnom širenju multimedije na računalima i internetu do kvalitetnih materijala se može doći vrlo lako, a audio formati kao što su MP3HD, FLAC, APE, te WMA i Apple Lossless osiguravaju kvalitetu zvuka istovjetnu CD zapisu. D/A konverziju uDAC odrađuje sjajno zahvaljujući kvalitetnim ugrađenim komponentama i know how NuForce-ovih inženjera, radi čega ovaj proizvod toplo preporučamo svima koji žele kvalitetno povezati računalo i audio sustav, a da pritom ne potroše pravo malo bogatstvo.

Ključne prednosti Ključni nedostatci
  • kvaliteta zvuka, posebice srednjetonski spektar
  • kvaliteta izrade
  • dimenzije uređaja
  • jednostavnost instalacije

  • rezolucija “samo” 16-bita
  • priloženi USB kabel je mogao biti i duži (barem 2 metra)
Ukupna ocjena: 4-three_quarter-star

icon-udac-hdtelevizija

Na test ustupio:
sonus-art
Sonus Art

Maloprodajna cijena na dan objave: 790 kn

Više slika možete potražiti na Google Picassa servisu.

Copyright HD Televizija 2010. Sva prava pridržana.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

8 komentara

  1. Gde moze da se kupi ovaj uredjaj, i da li mogu dobiti tog zastupnika da vidim kako da se posalje u Srbiji ili imaju i ovde predstavnika. Pozdrav

  2. Niste mi odgovorili na moje pitanje-gde se ovaj uredjaj moze naruciti . Da li moze da se prikljuci kao pre amp preko izlaza za slusalice na compu pa na IN Power amp. Pozdrav

  3. Da li ce uskoro biti recenzija nekog sličnog uredjaja novijeg datuma?
    Imate iskustva s HRT Music Stream uredjaima?
    Koji bi po vama bio best buy USB dac do 1000kn?

    Hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!