MonitoriRecenzije

Recenzija [monitor]: Philips Brillance 220X1 Lightframe 22″

Pakiranje

4-star

220X1 dolazi u kartonskom pakiranju bijele boje na kojem je jasno istaknuto o kojem se modelu radi i koje su mu ključne značake. Slika monitora na stalku na pakiranju odgovara stvarnom modelu izuzev bazi stalka i stražnjem dijelu kućišta, a koji su na slikama prikazani u srebrnoj boji. Stvarni model srebrne je boje tek na vertikalnom dijelu stalka i to samo s prednje strane, tako da obratite na ovaj detalj.

220x1-philips-packing

Unutar pakiranja nalaze se vrlo kompaktno posloženi kartonski profili koji solidno drže učvršćen slijedeći sadržaj:

  • 1x 220X1 LCD monitor
  • 1x plastičnu bazu stalka
  • 1x VGA kabel
  • 1x DVI kabel
  • 1x naponski kabel
  • 1x tiskanu dokumentaciju
  • 1x CD s uputama

220x1-philips-packing2

220x1-philips-content

Dizajn

4half-star

220X1 definitivno nije tipičan moderni LCD monitor unatoč dijagonali koja je i više nego rasprostranjena – ona od 22 inča. Bijeli okvir i stalak, uz tek vertikalni dio stalka u srebrnoj boji, definitivno nije tako često vidjiv finiš na stolovima uz računala. Trend bež periferije iz 90-ih godina prošlog stoljeća i početka ovog danas su zamijenile crna i srebrna boja, tako da je bijeli monitor samo po ovom elementu posebnost za sebe. No, prava razlika je vidljiva tek kada se svjetleći okvir monitora aktivira – tek tada njegova jedinstvenost dolazi do izražaja. Premda plavu iluminaciju neki zovu i “Ambilight u malom”, Lightframe je tek svjetleći okvir koji ni na koji način nije povezan s onim što se događa ne ekranu – on jednostavno svjetli u jednom od tri moguća intenziteta i to je s tehničke strane to.

220x1-philips-design

Dizajn je čist, uz zaobljene rubove i ravne linije, a broj oznaka je sveden tek na ime proizvođača na standardnoj lokaciji ispod zaslona. Poleđina monitora je također fino obrađena što sugerira da se ovaj monitor može upotrebljavati ne samo u uredske svrhe, već i za prezentacije, na info pultovima i gdje god je potrebno skrenuti pažnju na njega i ono što se prikazuje na njegovom zaslonu. Možda su upravo potonje primjene razlog zbog kojeg je implementiran i sustav Kensington zaključavanja.

Za jedinstvenost i obradu bez sjajnog premaza zaslona definitivno najviša ocjena u ovom segmentu, premda je izostanak VESA utora za montažu na zid razlog zbog kojeg spuštamo umanjujemo ocjenu za pola boda.

Stalak

3-star

Stalak ne dolazi montiran na monitor već ga je potrebno putem plastičnog profila učvrstiti, što je postupak gotov u trenu. Stalak s donje strane ima pet gumenih nožica, što sprječava klizanje. Jednom montiran, stalak omogućuje tek naginjanje cca. 5 stupnjeva prema naprijed, te cca. 20 stupnjeva unatrag, što je i više nego korisna značajka ako uzmemo u obzir nehomogenost boja pri gledanju iz kuteva kod TN matrice kakva se koristi kod ovog modela. Izuzev ove pokretljivosti, 220X1 ne nudi niti zakretanje, niti rotaciju (pivoting). Plastična konstrukcija nudi tek prosječnu stabilnost, što će lako zamijetiti vlasnici jednostavnijih radnih stolova, što će za posljedicu imati lagano trešnju čitavog monitora.

philips-220x1_tilt

Stalak nudi sustav vođenja kabela u vidu plastičnog prstena koji se monitora na vertikalni dio stalka.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!