LCDMini recenzijeRecenzijeTelevizori i monitori

Prezentacija i analiza slike: Panasonic 65WT600 Ultra HD 4K televizor

panasonic-wt600-header

Panasonicov WT600 model je prvi Ultra HD televizor koji je kompanija lansirala na potrošačko tržište, a mi smo odlučili pobliže provjeriti u ovoj prezentaciji. WT600 je dostupan u samo jednoj veličini od 165 cm (65″), opremljen 4K THX certifikatom za sliku i snažnim procesorom koji se brine o kvaliteti signala sve do rezolucije od 3840×2160 piksela u 60 sličica u sekundi. Ovo je ujedno i prvi Ultra HD televizor koji posjeduje HDMI priključak u verziji 2.0, kao i DisplayPort 1.2a za povezivanje PC-ja, MacBookova i Mac Pro računala, te profesionalnih 4K kamera.

Opis i specifikacije (description and specifications)

Opis sa službene stranice:

Predstavlja se nova generacija televizora 4K Ultra HD koja premašuje čak i Full HD kvalitetu slike. Panasonicov 4K TV korisnicima omogućuje da uživaju u zadivljujućoj ljepoti i detaljnima 4K ultra-HD slikama u realističkoj okolini.

Zahvaljujući jedno-kabelskom ulazu 4K 50/60p, spremni ste za budućnost 4K s Panasonicom. Ulaz 4K 50/60p se zasniva na specifikacijama HDMI 2.0 i Display Port™ 1.2a. Opustite se, znajući da će vaš TV biti spreman za sadržaje 60p 4K.

Vrhunske značajke procesora 4K Fine Remaster Engine omogućuju reprodukciju standardnih slika 60 fps s dvostrukom brzinom – 120 slika u sekundi. Procesor koristi proces generiranja prelaznih slika s kojim prepoznaje i analizira kretanje u okomitom, vodoravnom i dijagonalnom smjeru, kako bi generirao iznimno precizne slike. Slike brzog kretanja, poput onih u sportskim programima i filmovima, stoga su još oštrije, jasnije i glađe.

Sadržaji 4K i HD pružaju kinematografsko okruženje s iznimno kvalitetnim slikama s certifikatom THX.

Slike razlučivosti 4K sa svog tablet računala i pametnog telefona zamahom ruke možete prenijeti na veliki zaslon televizora i uživati u visokoj kvaliteti.

panasonic-wt600-detail


Specifikacije
Proizvođač Panasonic
Model 65WT600
Tehnologija prikaza LED LCD
Veličina ekrana 65 inča / 165 cm
Energetska klasa A (225 kWh/godišnje)
3D Ready/3DTV Da, 3DTV
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
aktivni
Osvježavanje zaslona 2000 Hz bls
Lokalno zatamnjenje da
Rezolucija Ultra HD, 3840×2160
Broj HDMI priključaka 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x3)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Da, SD
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 ?/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Zemlja podrijetla Češka

Poveznice:

Detaljne specifikacije (PDF) >>

Službena stranica >>

HDDB baza televizora >>

Video prezentacija (video overview)

U nastavku možete pogledati našu video prezentaciju proizvoda, snimljenu u Sancta Domenica trgovini u Arena centru u Zagrebu. U prezentaciji možete pobliže vidjeti detalje dizajna, kako izgledaju video materijali, te što smo izmjerili putem kalibracijske opreme za svaki od predložaka koje ovaj televizor nudi. Zbog tehničkih uvjeta analiza slike je odrađena u trgovini, te paleta testova koju inače provodimo u cjelokupnim recenzijama je izostala.

HD Televizija YouTube kanal >>

Rezultati mjerenja

panasonic-wt600-normal
Normal predložak
panasonic-wt600-cinema
Cinema predložak
panasonic-wt600-thx-bright-room
THX Bright room predložak
panasonic-wt600-thx-cinema
THX Cinema predložak
panasonic-wt600-custom
Custom (po mjeri) predložak
panasonic-wt600-professional1
Profesionalni (ISFccc) predložak

paragraph-separator-divider

Zahvaljujemo se Predstavništu Panasonica u RH, kao i djelatnicima Sancta Domenice na pruženoj prilici za analizu Panasonicovog WT600 UHD televizora.

sancta-domenica-logo-black

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

6 komentara

  1. Savršen tv za gledanje HRT sd programa, još kad se postavi slika na nerazmjerno (1:1), bit će prekrasna slikica veličine 30-40cm.

  2. Malo ti je smiješan komentar. Pa tko kupuje 4K zbog SD programa? Ako ga kupim kupit ću ga zbog filmova u 4K rezoluciji i da igram na njemu PS4.

    1. Ironija (grč. εἰρωνεία, eironeia = hinjeno ignoriranje) jezični je izraz i figura u kome je pravo značenje riječi ili prikriveno ili suprotno doslovnom značenju izraza, upotrijebljenih riječi.

      Ironija je forma crnog humora (vidi humor). Od ironije su jači sarkazam i groteska
      Svakog dana naucimo nesto novo ;-)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!