FilmoviKino

Budžet Avatara oko 500 milijuna dolara?

avatar-logo

Slashfilm je u svibnju ove godine spominjao budžet Cameronovog Avatara od oko 300 milijuna dolara, no prema novim informacijama New York Timesa čini se da će brojka biti još veća: više od 500 milijuna dolara. Uz ovoliki bužet, ova epska avantura bi mogla postati najskuplji film u povijesti filmske industrije. Premda na internetu postoji nekoliko popisa najskupljih filmova sa raznolikim podatcima, među prvih deset najskupljih na većini njih se spominju slijedeći: Pirates of the Caribbean: At World’s End sa 300 milijuna, Spider-Man 3 sa nešto više od 200 milijuna, te zatim Harry Potter and the Half-Blood Prince (250), Pirates of the Carribean: Dead Man’s Chest (225), The Cronicles of Narnia: Prince Caspian (225) itd. Neki popisi postavljaju i Titanic među top pet naskupljih s budžetom od cca. 250 milijuna dolara, a konkretno je taj podatak posebno zanimljiv jer je film bio skuplji od gradnje samog broda (cca. 7.5 milijuna dolara 1912., što bi danas bilo nešto ispod 200 milijuna dolara).

U nastavku pročitajte sinopsis filma, te pogledajte foršpan.

[youtube id=”cRdxXPV9GNQ” w=”560″ h=”340″]

Sinopsis

U epskoj akcijskoj pustolovini AVATAR, James Cameron, Oscarom nagrađen redatelj filma Titanic, vodi nas u veličanstveni svijet kakav dosad nismo vidjeli – na dalekom planetu Pandori jedan će se junak otisnuti na put iskupljenja predvodeći herojsku bitku za spas civilizacije izvanzemaljaca koju je prihvatio kao vlastitu.

Zamisao za ovaj film se Cameronu javila prije 14 godina, no u to vrijeme nisu postojale tehnološke mogućnosti za ostvarivanje njegove vizije. Danas, nakon pune četiri godine rada na produkciji filma, AVATAR, zbog načina na koji revolucionarna tehnologija, stvorena upravo za potrebe snimanja filma, suptilno uranja u emociju likova i dinamiku priče i nudi sasvim novo iskustvo filmskog doživljaja.

Svijet izvanzemaljaca prikazan je kroz vizuru Jakea Sullyja, bivšeg marinca prikovanog za invalidska kolica. Bez obzira na invaliditet, Jake je ratnik i borac. Regrutiran je i poslan na Pandoru, daleki planet na kojem korporacije vade rijedak mineral kojim će riješiti energetsku krizu na Zemlji. Obzirom da je Pandorina atmosfera je otrovna, stvoren je Program Avatar kojim se ljudska svijest spaja na avatar, biološko tijelo na daljinsko upravljanje koje može preživjeti na smrtonosnom Pandorinom zraku. Avatari su genetski modificirani hibridi ljudskog DNK i DNK Na’vija, urođenika s Pandore.

avatar

Ponovno rođen u svom avataru, Jake može hodati. Njegova je misija infiltrirati se među Na’vije koji su postali glavna prepreka vađenju dragocjene rude. No stvari krenu drugim smjerom kada lijepa Na’vijka Neytiri spasi Jakeu život. Jakea prihvati njen klan i on, prolazeći kroz mnoga iskušenja i avanture, polako upoznaje njihov način života. Kako se odnos Jakea i Neytiri produbljuje, on počinje uvažavati Na’vije te na kraju postaje dio njih. No uskoro će biti stavljen na najveću kušnju i povesti ih u epsku bitku u kojoj će se odlučivati sudbina čitavog svijeta.

Avatar 20 th Fox-a u hrvatska kina stize u distribuciji Continental filma 17.12., dan prije otvaranja u SAD-u, i to u posebnoj digitalnoj 3D tehnici.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. kad je kevin costner prije 15ak godina snima vodeni svit,i kad se saznalo da bude gošta više od 100 milijuna onda su ga skoro svi kritičari filmski pokopali kao ovo ,ono a sad kao dati 500 milijuna za film,koje su to ludosti…..taj se film moga snimiti i za 100 milijuna……….bude li ovako krenulo holywood bude aam sebe pokopao,jer cijene bezrazložno rastu a broj karata prodanih nemože pratiti taj rast

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!