Vijesti

Samsung mora povući reklame za LED LCD TV-e

samsung_led

Jedna zanimljiva vijest koju smo pronašli na stranici HiFi Media govori o reklamama za Samsung LED TV serije 6 i 7, a koja bi se trebala povući zato što kupce dovodi u zabludu. Naime, Advertising Services Authority – Direkcija za Oglašavanje u Velikoj Britaniji je utvrdila kako reklama daje lažnu informaciju vezanu o novim Samsung televizorima, a prema kojoj su oni temeljeni na LED tehologiji, a ne na LCD tehnologiji s pozadinskim LED osvjetljenjem, kako bi trebalo biti navedeno. U moru LCD, plazma, OLED i laserskih tehnologija, ovakva forma reklame samo dodatno zbunjuje obične korisnike, a koji već sada u moru modela teško da mogu pohvatati konce.

Originalna reklama glasi: “Dobrodošli u sasvim novi svijet, gdje Samsung LED tehnologija donosi oštriju sliku, dublju crnu i življe boje. Ultra tanki Samsung LED TV. Nova generacija televizora je stigla.” Na ekranu pak stoji poruka: “Samsung LED TV – TV nove generacije

Naravno, Samsung se očitao na ovakvu presudu pravdajući se kako njihovi LCD televizori uistinu nude bolju sliku s LED pozadinskim osvjetljenjem nego u slučaju flourescentnih cijevi, te da fraza “LED TV” služi boljoj promociji nove tehnologije, te da je prije “evolucije” glasila “LED-temeljen LCD TV”.

U priopćenju ASA-e stoji da im je jasno da na komercijalnom tržištu još nema TV-a s LED zaslonima, no da svejedno Samsung unosi zabunu među kupce. Primijetili su da i neki drugi proizvođači imaju LCD TV-e s LED osvjetljenjem pa ipak ne koriste Samsungovu frazu “LED TV” već mnogo precizniju “LCD LED TV”. I ostali su neumoljivi: s obzirom da reklama nije precizna mogla bi dovesti potrošače u zabludu da kupuju TV s LED ekranom što jednostavno ne odgovara istini, pa će Samsung morati korigirati poruke za svoje LCD LED televizore.

U svakom slučaju, Samsung LCD LED televizori uistinu nude prilično dobru sliku vjerodostojne crne boje i kontrast, no ukoliko razmišljate o kupnji jednog takvog modela, nemojte se samo hvaliti kako ćete kupiti LED televizor koji je bolji od LCD-a jer to jednostavno nije istina, ma koliko god dobra reklama u nastavku bila:

[youtube id=”7IMP722pMd4″ w=”560″ h=”340″]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Očekivana odluka…

    Zapravo, čudio sam se kako im je uopae dopušten ovakav marketing… zapravo, čak se ni konkurencija nije previše bunila.

    Istina, Samsung jest ponudio kako prvi local dimming LED tako i edge LED, no s tim nisi imali pravo prezentirati edge LED kako potpuno novu tehnologiju jer je to i dalje LCD tehnologija, samo je pozadinsko osvjetljenje drugačije.

  2. U svakom slučaju je nomenklatura pogrešna… Zanimljivo da je gotovo pola godine prošlo od predstavljanja, a da se nitko službeno nije očitovao…

  3. ono nije fer je vise od pola ljudi koji kupuju tv misli da je to nesh realy special,a sto nije neg samo drugacije osvjetljenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!