Audio-video uređajiVijesti

Logitech predstavio novi Harmony 1100 upravljač [PR]

Tvrtka Logitech je danas na sajmu konzumentske elektronike CES 2009 predstavila novi univerzalni daljinski upravljač – Harmony 1100. Radi se o modelu koji na prvi pogled izgleda poput Harmony 1000 modela, samo u crnom finišu, no Logitech otkriva kako se ispod očvrsja kriju mnoge novosti – uključujući i potpuno redizajniran softver. Harmony je osvojio nagradu 2009 CES za najbolju inovaciju u kategoriji Dodaci za sustave kućne zabave i to već drugu godinu za redom. Službeno priopćenje potražite u nastavku.

Zagreb, 6. siječnja 2009. – Slobodno se pozdravite s kompliciranim uputama i dugim objašnjenjima o tome kako koristiti kućni sustav za zabavu. Danas je na sajmu konzumentske elektronike CES 2009, Logitech predstavio Logitech® Harmony® 1100, napredni univerzalni daljinski upravljač, koji donosi pouzdanu kontrolu sustava za kućnu zabavu, uz pomoć prilagodljivog, 3.5-inčnog zaslona u boji osjetljivog na dodir. Logitechov najnoviji upravljač donosi sučelje koje omogućava kreiranje postavki željenih naredbi i njihovo postavljanje na određenu poziciju na zaslonu. Harmony 1100 upravljač osvojio je nagradu CES 2009 za najbolju inovaciju u kategoriji Dodaci za sustave kućne zabave. Logitech Harmony linija upravljača ovu je nagradu dobila već drugu godinu za redom.

“Harmony 1100 je nastavak onog što Harmony nastoji usavršiti, a to je pojednostavljenje korištenja današnjih kompleksnih sustava za kućnu zabavu”, izjavio je Ashish Arora, potpredsjednik i generalni menadžer poslovne jedinice za Harmony upravljače u Logitechu. „Kako sve više i više ljudi posjeduje velik broj uređaja, Harmony 1100 im može pomoći da izvuku najviše od svog iskustva, a sve za samo dio cijene tradicionalnih upravljača“.

Samo jednim dodirom prsta na ikonu zaslona, Harmony 1100 upravljač veličine dlana, omogućuje potpunu kontrolu sistema kućne zabave. S potpuno redizajniranim softverom, 3.5-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, koji uključuje QVGA rezoluciju, ovaj upravljač predstavlja odličnu bazu za upravljanje vašim kućnim uređajima. Koristeći novi Harmony softver, možete odabrati naredbe koje najčešće koristite i postaviti ih na željenu poziciju na zaslonu. Ukoliko, primjerice, najviše volite gledati filmove i često koristite naredbe Play i Pause, na Harmony 1100 upravljaču možete kreirati postavke da te naredbe odmah budu dostupne na zaslonu kada pokrenete gledanje filma.

Harmony 1100 nudi i niz drugih detalja koji olakšavaju njegovo korištenje, kao što su taktilni vodiči raspoređeni oko zaslona, koji vam pomažu pozicionirati prste kako bi što brže i lakše pritisnuli odgovarajuću naredbu. Površina od brušenog aluminija i mekani donji dio, čine upravljač udobnim za držanje u ruci, ali i savršenim estetskim dodatkom svakoj dnevnoj sobi. Harmony 1100 dolazi s postoljem za punjenje, pa se ne morate zamarati stalnim mijenjanjem baterija.
Harmony 1100 je opremljen RF mogućnostima. Produžetak pod nazivom Harmony® RF Extender (koji se prodaje odvojeno) u kombinaciji s Harmony 1100 upravljačem, omogućava kontrolu uređaja koji se nalaze iza zatvorenih vrata, pa čak i u drugoj prostoriji. Domet RF Extendera je do 30 metara.

Jednim dodirom zaslona do zabave

Harmony 1100 donosi već poznate prednosti Harmony linije univerzalnih daljinskih upravljača, uključujući ekskluzivno upravljanje jednim pritiskom na željenu aktivnost ispisanu na zaslonu. Ova se mogućnost temelji na najvećoj svjetskoj A/V bazi uređaja za kućnu zabavu, kao i na pristupačnom online podešavanju postavki.
Harmony 1100 upravljač pojednostavljuje kontrolu vaše zabave, pa svi članovi obitelji mogu jednostavno odabrati što žele, jednim pritiskom na naredbu. Ukoliko, primjerice želite gledati film, dovoljno je da na zaslonu pritisnete ikonu «Gledaj DVD» i Harmony 1100 će učiniti ostalo. Upravljač će upaliti televizor, DVD player, A/V prijamnik i sve druge potrebne uređaje. Nema potrebe za paljenjem svakog uređaja posebno, jer Harmony 1100 sve obavlja sam.

Uređivanje postavki putem Interneta

Kreiranje postavki na Harmony 1100 upravljaču vrlo se jednostavno obavlja putem Interneta. Sa intuitivnim virtualnim vodičem koji vas vodi kroz cijeli postupak, Harmony 1100 online sučelje daje vam pristup modelima vaših uređaja. Modelu pojedinog uređaja automatski se pridružuju njegove karakteristike, tajni kodovi i infra-crvene naredbe. Logitechova online baza sadrži podatke za više od 225,000 uređaja i 5,000 proizvođača i nadopunjava se novim uređajima svakodnevno. Uređaji koji nisu u bazi, mogu se brzo i lako dodati. Ipak, možete biti sigurni da će Harmony 1100 upravljač raditi sa svim uređajima koje imate danas i s onima koje ćete tek kupiti.

Cijena i dostupnost

Harmony 1100 očekuje se u trgovinama diljem Europe u veljači po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 449 eura (oko 3275 HRK).

Logitech info

Logitech je vodeći svjetski proizvođač periferne kompjuterske opreme, nositelj inovacija u upravljanju PC računalima, Internet komunikacijama, digitalnoj muzici, upravljanju uređajima za kućnu zabavu, igraćim i bežičnim uređajima. Tvrtka je osnovana 1981. godine. Logitech International švicarska je javna kompanija trgovana na SWX Swiss Exchange (LOGN) i Nasdaq Global Select Market (LOGI) tržištima.

# # #

Logitech, njegov logo i ostale oznake registrirane su u SAD-u i drugim zemljama. Sve ostale robne marke i oznake vlasništvo su njihovih cijenjenih vlasnika. Za više informacija o Logitechu i njegovim proizvodima posjetite web stranicu kompanije na www.logitech.com

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!