Vijesti

Samsung daje Blu-rayu još pet godina

U razgovoru za britansku web stranicu Pocket-lint, Samsungov direktor za potrošačku elektroniku Velike Brintanije Andy Griffiths je predvidio da će Blu-ray format postati staromodan do 2013 godine. “Smatram da je Blu-ray-u preostalo još pet godina, definitivno mu ne bih dao 10 godina“, čvrsto je izjavio.

Griffiths nije išao previše duboko u obrazloženju svoje tvrdnje, no natuknuo je sljedeće: “U 2012. biti ćemo u pravom HD svijetu. Evo oko nas, od televizije pa do vaših kamera će nuditi slike u visokoj razlučivosti, a mi (Samsung) planiramo dati korisniku HD svijet iz svih kuteva.” Nastavio je dalje govoriti o tome kako se Samsung kladi u tehnologiju organske LE dioda, te da će OLED zasloni postati centar interesa potrošača do 2010. godine. Sada kakva je situacija, Blu-rayu ide jako dobro. “Trenutno smo u velikom manjku robe”, Griffiths je izjavio, procjenjujući da će 2008. godina biti godina Blu-raya.

Koje je Vaše mišljenje o Blu-rayu? Hoće li zbilja tako brzo postati zastrarjela oprema?

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Ovo je smiješno. Cijene blu ray pisača su i dalje astronomski velike, tako da mi ne pada na pamet još dugo iai u kupovinu, a oni vea prognoziraju kraj tehnologije. Malo je svijet poludio…

  2. Nije svijet poludio vea tehnologija nezadrživo ide naprijed a nije nam još ostalo puno vremena.
    Nibiru dolazi a s njime i 21.12.2012. ….

  3. Da, zbilja bez prestanka idu dalje. A tko zna, možda su našim poglavarima vanzemaljci dali kakav ultimatum (dok svi ne budu gledali 4680p na mobitelima neaemo se otkriti javnosti :). A i taj Nibiru, ajoj…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!