Vijesti

Samsung daje Blu-rayu još pet godina

U razgovoru za britansku web stranicu Pocket-lint, Samsungov direktor za potrošačku elektroniku Velike Brintanije Andy Griffiths je predvidio da će Blu-ray format postati staromodan do 2013 godine. “Smatram da je Blu-ray-u preostalo još pet godina, definitivno mu ne bih dao 10 godina“, čvrsto je izjavio.

Griffiths nije išao previše duboko u obrazloženju svoje tvrdnje, no natuknuo je sljedeće: “U 2012. biti ćemo u pravom HD svijetu. Evo oko nas, od televizije pa do vaših kamera će nuditi slike u visokoj razlučivosti, a mi (Samsung) planiramo dati korisniku HD svijet iz svih kuteva.” Nastavio je dalje govoriti o tome kako se Samsung kladi u tehnologiju organske LE dioda, te da će OLED zasloni postati centar interesa potrošača do 2010. godine. Sada kakva je situacija, Blu-rayu ide jako dobro. “Trenutno smo u velikom manjku robe”, Griffiths je izjavio, procjenjujući da će 2008. godina biti godina Blu-raya.

Koje je Vaše mišljenje o Blu-rayu? Hoće li zbilja tako brzo postati zastrarjela oprema?

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Ovo je smiješno. Cijene blu ray pisača su i dalje astronomski velike, tako da mi ne pada na pamet još dugo iai u kupovinu, a oni vea prognoziraju kraj tehnologije. Malo je svijet poludio…

  2. Nije svijet poludio vea tehnologija nezadrživo ide naprijed a nije nam još ostalo puno vremena.
    Nibiru dolazi a s njime i 21.12.2012. ….

  3. Da, zbilja bez prestanka idu dalje. A tko zna, možda su našim poglavarima vanzemaljci dali kakav ultimatum (dok svi ne budu gledali 4680p na mobitelima neaemo se otkriti javnosti :). A i taj Nibiru, ajoj…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!