Strane recenzijeVijesti

EngadgetHD test [Blu-ray]: Samsung BD-P1500

bd-p1500

Samsung je do danas izbacio na tržište najviše Blu-ray reproduktora od ijednog drugog konkurenta, a njegov prvi model je izašao nekoliko mjeseci prije Sony-jeve PlayStation 3 konzole. Za jesen Samsung najavljuje BD-D2500 model, a posljedni koji je izašao, BD-P1500 testirala je ekipa na EngadgetHD-u. Kod nas je za sada dostupan samo stari model BD-P1000, barem tako podaci na stranicama Europatrade-a govore, a kada će se pojaviti noviji modeli nemamo informaciju.

Ovi podaci će koristiti kupcima unutar zemlje tek kroz nekoliko mjeseci, kada se ovaj model pojavi (pokušati ćemo dobiti službene informacije), tako da ovog časa samo onima koji naručuju informacije koje će biti iznesene budu koristile pri odluci. Ukratko, radi se o solidnom proizvodu odličnog dizajna koji donosi podršku za Blu-ray profil 1.1 (Bonus View), dok podršku za BD-Live će donijeti tek u budućnosti, kroz obnovu firmware-a. Pogledajmo kako je ukratko Ben Drawbaugh ocijenio ovaj uređaj.

Plusevi

 • Dolby Digital Plus i TrueHD dekodiranje zvuka
 • Dolby Digital Plus i TrueHD enkodiranje na DTS putem S/PDIF konekcije odlično funkcionira za sve one bez HDMI zvuka
 • uređaj šalje niz bitova (bitstream) za sve sustave kodiranja
 • prolazi i video i filmski test naHQV test disku. (uređaj postavljen na 1080p60)
 • odlični izbornici kao i kod modela BD-UP5000
 • U samo 6 sekundi izbacuje ladicu iz ugašenog stanja, što je najbrže što smo testirali
 • komponentni i HDMI priključak šalju signal istovremeno, osim ako je razlučivost postavljena na 1080p24. U slučaju 1080p60, komponentni šalje 1080i60
 • Bonus View radi kako je i navedeno u specifikacijama
 • Do danas najljepši Blu-ray reproduktor ovog proizvođača
 • Izvrsna slika i zvuk – uključujući 24p
Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

 1. Uz samsung 1000 kojem je sada cijena pala ispod 2000 kn kod nas u gotovo svim tržnim centrima u Zgb. može se kupiti i model 1400 koji košta oko 2600 kn. No , apsolutno se slažem s konstatacijom kako je trenutno ne samo kod nas nego i u svijetu najbolja opcija PS3.. U isčekivanju pravog punokrvnog blu ray ure?aja uživam u gledanju blu ray filmova preko PS3 i mogu reai kako ova konzola trenutno svoj posao radi jako dobro. Još ako dodamo i onaj element igranja izbor ne bi trebao biti težak. Službeno je ovih dana potvr?eno od strane sonya kako ae početkom 8 mjeseca u europi lansirati novi 80GB PS3 pa eventualnim kupcima savjetujem dva tjedna strpljenja. S pojavom nove konzole moai aemo uživati i u novom dual shock controlleru …. napokon ….

 2. Odlično, taman kad se vratim s mora stiže nova PS3ka… Moglo bi biti transfera sredstava :)

  Evo, baš sam danas nakon dugo vremena bio u Konikomu i potvr?ujem movie što si napisao, 1400 je dostupan baš za tu cifru…

  No, PS3 je ipak trenutno bez konkurencije – vidio sam za 3600 kuna verziju s Gran Turismo Prologue i Heavenly Sword… Mene ipak više zanima varijanta s GTA4…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!