Audio-video uređaji

Predstavljanje: HDMI preklopnik ICY BOX IB-HD141, 4-portni

HDMI priključak, popularno nazvan “digitalni SCART” spada u novitete na području AV opreme jer je njegovo korištenje usko povezanu uz HD sadržaje i opremu koja te sadržaje obrađuje i prezentira. Kako sve više i više uređaja posjeduje HDMI sučelje, polako se počinje postavljati pitanje kako sve te ulaze spojiti na HD TV prijemnik koji u najboljem slučaju ima tri takva priključka, dok su stariji modeli pretežno posjedovali dva. Rješenje jasno uključuju ulaganje novaca, a radi se o HDMI preklopnicima, tj. hubovima koji više ulaza šalju na jedan izlaz i tako omogućuju spajanje više uređaja.

Tvrtka Icy Box poznata je po proizvodnju vanjskih kućišta za tvrde diskove računala i upravo po njima je stekla svoju popularnost kod nas, ali i vani. Njihov HDMI preklopnik nosi oznaku IB-HD141, a omogućuje spajanje četiri različita uređaja na jedan HD televizor. Uređaj je sukladan HDMI standardu 1.3, te omogućuje prijenos pune HD razlučivosti, 1080i/p. Također, tu je i podrška za PC i njegove razlučivosti: VGA, SVGA, XGA, SXGA, UXGA (1600×1200), te kompresirani zvuk svih poznati formata (Dolby True HD, DTS-HD, DTS, itd.).

Uređaj je malih dimenzija i opremljen je LE diodama od kojih jedna plave boje označava upaljeno stanje, dok četiri zelene boje svjetle ovisno o tome koji je kanal aktivan. Uređaj posjeduje i jednu tipku na svojoj prednjoj strani, a koji omogućuje kretanje po kanalima – isto je moguće raditi i putem priloženo IR daljinskog upravljača, što je zbilja praktično i olakšava korištenje.

Plug ‘n’ play instalacija i cijena od cca. 380 kn kod nas dovoljan su razlog da bacite oko na ovaj proizvod ako ste u traženju solidnog HDMI preklopnika povoljne cijene.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!