Home » Programi i igre » Programi » Austrijski ORF od lipnja u HD-u

Austrijski ORF od lipnja u HD-u

Danas je objavljeno da austrijski ORF (Oestereichische Rundfunk) kreće od 7. lipnja s emitiranjem programa u HD kvaliteti. Emitiranje kreće paralelno s početkom Europskog Prvenstva u nogomentu, tako da će gledanost biti zagarantirana.

Kanali ORF 1 i ORF 2 se trenutno emitiraju na Astri 19.2° u kodiranom obliku, no s obzirom da se izmjena ključeva rijetko događa, program se može vrlo lako gledati. Kanali su privlačni i zbog emitiranja u 16:9 formatu uz njemački Dolby Digital zvuk, a često znaju biti vrlo atraktivne serije i filmovi na programu, tako da poznavatelji njemačkog mogu uživati, dok svi ostali proklinjati providera što nije stavio još jedan audio stream.

Od ORF HD-a možete dakle očekivati minimalno 720p razlučivost i već polako standardni Dolby Digital zvuk. Nakon EP u nogometu ORF će krenuti i s HD filmovima i serijama.

Izvor: SatMultimedia

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. Ne virujem da ce se odlucit na 720 p , mislim da ce prije ic u 1080i u mpeg4 od 12 do 14 mbit/s ..
    vidit cemo..

  2. ORF mi je oduvijek imao odličnu sliku, tako da ne sumnjam da ae i HD biti odličan… Samo neka im ključar nastavi spavati i bude dobro :)

  3. ORF HD ae iai u 720 standardu, prijenosi u standardu 1080 su za sada preskupi i najvjerojatnije je 720 standard biti standard koji ae se etablirati za TV prijenose dok ae 1080 signal biti rezerviran za BluRay Video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*