Home » Vijesti » Svega 5% Europljana gleda HD program

Svega 5% Europljana gleda HD program

CNN HD - Good MorningDok Ameri još danas govore o dojmovima Superbowla u HD-u i kako je sve to “sjuper” i “wow”, a Japanci već razmišljaju kako će kabelima provući nadolazeći SHV format nasljednik HD-a, Europljani se još uvijek čvrsto drže SD opreme i programa.

Svega mjesec dana nakon što su njemački HD kanali Sat.1 HD i ProSieben HD ugašeni do 2010. zbog manjka interesa, novi izvještaj je osvanuo u medijima, a koji otkriva začuđujuće podatke. Za početak, svega 5 posto vlasnika HD televizora u Europi gleda program u stvarnoj HD rezoluciji, ne u upscaleanoj SD kvaliteti, nego ili u 720p ili u 1080i/p. Kako se u članku navodi, “europske bi se TV kuće trebale prvenstveno fokusirati na stvaranje bogate palete PayTV programa, umjesto poslovni model orijentiran na reklamiranje, s ciljem stvaranja kritične mase HD sadržaja i risivera potrebnih da HDTV postane samo-održiv posao”.

Ipak, nisu sve statistike tako crne – jedna od njih govori da će približno 20% Europljana gledati HD sadržaje do 2012. godine, što je sasvim solidna brojka.
Izvor: EngadgetHD

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. konačno malo realnih činjenica!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

9-godina

Devet godina HD Televizije i planovi za budućnost

Ne čini se baš kao da je bilo jučer, no ne tako davno projekt HD ...

hdtelevizija-8-godina

Osam godina HD Televizije

Ove godine su nove linije televizora došle nešto kasnije na tržište, tako da ih i ...