Vijesti

Trgovine ponosno ističu Blu-ray kao pobjednički format

Blu-raySvega nekoliko dana nakon što je Toshiba priznala poraz i prekinula s promocijom HD DVD formata, velike trgovine diljem svijeta ponosno počele isticati Blu-ray kao pravi odabir za gledanje HD sadržaja.

Na stranicama velikih trgovina kao što su Best Buy, Amazon ili Play.com Blu-ray se ističe kao pobjednik rata formata i siguran izbor za gledanje HD sadržaja današnjice i sutrašnjice.

Best Buy je na naslovnici postavio veliki banner na kojem govori kako je rat formata završio, a Blu-ray pobjedio. Na tom istom banneru u bojama formata pobjednika se spominju početne cijene Blu-ray reproduktora, te ponuda od preko 500 naslova za taj format (što je malo čudna brojka s obzirom da ih je do danas izašlo oko 450 za taj format).

Best Buy Blu ray banner
Best-Buy – Blu-ray ponosno istaknut

Play.com je odlučio HD DVD reproduktore nasloviti kao upscaling DVD reproduktori s podrškom za HD DVD format, a sve s ciljem što lakšeg čišćenja polica od propalog formata.

 

HD DVD upscalers DVD
Play.com – preimenuje HD DVD reproduktore i ruši im cijenu

 

Amazon je službeno naveo Blu-ray kao format odabira za svoje kupce, a sve s ciljem što bržeg rješavanja svih sumnji i pitanja oko formata. Uopće ne sumnjam da je ovaj rat izazvao veliki broj pitanja i dvojbi kod kupaca, a koji su Amazon i ostale trgovine obasipali mailovima i pozivima, a vjerojatno će tih pitanja biti i u mjesecima koji dolaze, sve dok HD DVD ne zaboravi većina.

Blu ray Amazon banner
Amazon također ponosno ističe Blu-ray na svojim stranicama

 

Izvor: EngadgetHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!