Home » Programi i igre » Programi » Kako konvertirati HD DVD na Blu-ray?

Kako konvertirati HD DVD na Blu-ray?

AnyDVD HD

Makar čisto sumnjam da mnoge kod nas muči što će se dogoditi s njihovim HD DVD filmovima i ima li nade da ih nekako “spase”, članak koji sam pronašao na jednoj web stranici opisuje postupak kako da uz dosta slobodnog vremena i prostora na disku prebacite HD DVD film na Blu-ray.

Postupak je objašnjen na Wired Wiki stranici i u kratkim crtama objašnjava kako sadržaj na HD DVD mediju snimiti na Blu-ray i tako ga sačuvati za budućnost. Ono što će vam trebati je navedeno u listi dolje

  • Windows stroj sa što bržim procesorom
  • HD-DVD čitač
  • Blu-Ray snimač
  • 30GB slobodnog prostora na disku, makar je 40 i više GB preporučljivo
  • internet veza za download softvera koji će vam trebati

Iz popisa vam je nadam se jasno da će ovaj postupak zahtjevati vrlo modernu konfiguraciju koja je u stanju čitati i HD DVD i Blu-ray medije, te da još može i zapisivati podatke na potonji format. Od softvera upute spominju specijalizirane softvere za ripanje, obradu i snimanje, no ponuđene su i besplatne alternative, tako da možete malo uštedjeti.

AnyDVD HD
AnyDVD HD – jedan od komercijalnih alata za ripanje sadržaja HD medija

Uglavnom, dosta posla za one koji žele očuvati svoju HD DVD kolekciju u BD formatu, makar je moj savjet da se stane na loptu i pričeka kada napuhane cijene svega na čemu piše HD ne padnu na prihvatljive vrijednosti i tada da se kupi taj sadržaj na BD-u. No, za one koji ne žele čekati ili samo žele osjetiti postupak ripanja HD sadržaja pod svojim prstićima, neka pogledaju kompletne upute ovdje. Dobro će vam doći i lista na ovom forumu na kojoj ćete pronaći popis jednog dijela HD DVD filmova, te koliko prostora zauzimaju (u GiB).

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*