ProgramiProgrami i igre

Kako konvertirati HD DVD na Blu-ray?

AnyDVD HD

Makar čisto sumnjam da mnoge kod nas muči što će se dogoditi s njihovim HD DVD filmovima i ima li nade da ih nekako “spase”, članak koji sam pronašao na jednoj web stranici opisuje postupak kako da uz dosta slobodnog vremena i prostora na disku prebacite HD DVD film na Blu-ray.

Postupak je objašnjen na Wired Wiki stranici i u kratkim crtama objašnjava kako sadržaj na HD DVD mediju snimiti na Blu-ray i tako ga sačuvati za budućnost. Ono što će vam trebati je navedeno u listi dolje

  • Windows stroj sa što bržim procesorom
  • HD-DVD čitač
  • Blu-Ray snimač
  • 30GB slobodnog prostora na disku, makar je 40 i više GB preporučljivo
  • internet veza za download softvera koji će vam trebati

Iz popisa vam je nadam se jasno da će ovaj postupak zahtjevati vrlo modernu konfiguraciju koja je u stanju čitati i HD DVD i Blu-ray medije, te da još može i zapisivati podatke na potonji format. Od softvera upute spominju specijalizirane softvere za ripanje, obradu i snimanje, no ponuđene su i besplatne alternative, tako da možete malo uštedjeti.

AnyDVD HD
AnyDVD HD – jedan od komercijalnih alata za ripanje sadržaja HD medija

Uglavnom, dosta posla za one koji žele očuvati svoju HD DVD kolekciju u BD formatu, makar je moj savjet da se stane na loptu i pričeka kada napuhane cijene svega na čemu piše HD ne padnu na prihvatljive vrijednosti i tada da se kupi taj sadržaj na BD-u. No, za one koji ne žele čekati ili samo žele osjetiti postupak ripanja HD sadržaja pod svojim prstićima, neka pogledaju kompletne upute ovdje. Dobro će vam doći i lista na ovom forumu na kojoj ćete pronaći popis jednog dijela HD DVD filmova, te koliko prostora zauzimaju (u GiB).

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!