Vijesti

Toshiba demonstrirala HD televizor opremljen Cell čipom

Toshiba Cell HDTVToshiba je iskoristila CES sajam kako bi objasnila svijetu zbog čega će se u njihovim budućim LCD televizorima nalaziti PlayStation-ov Cell procesor.

U špiljolikom putevima Toshibinog štanda na CES-u, posjetitelji su mogli vidjeti prototip Cell-pogonjenog televizora na kojem su se vrtili razne demo sekvence. Ovaj japanski div je pokazao dvije ključne primjene ove tehnologije: prva je mogućnost prikaza više slika-u-slici, a druga je naprednija tehnologija optimiziranja video sadržaja standardne (SD) rezolucije za prikaz na HD televizorima.

Toshibino poboljšanje rezolucije piksela, kako to nazivaju, koristi Cell-ovu PowerPC “Power Processing Element” jezgru i pogon koji omogućava do osam paralelnih procesiranja “Synergistic Processor Element” elemenata kako bi se mogli izvoditi kompleksniji upscale algoritmi od onih koje danas imamo prilike koristiti na DVD reproduktorima s HD upscaling funkcijom.

Cilj ove tehnologije je redukcija artefakata na slici, kao što su nazubljeni rubovi teksta, a koje ćete primjetiti kada na vašem HD televizoru pokušate generirati 1920 x 1080 rezoluciju iz 720 x 576 piksela koliko posjeduje DVD sadržaj koji gledate na vašem DVD reproduktoru.

Izvor: reghardware.co.uk

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!