Home » Vijesti » Toshiba demonstrirala HD televizor opremljen Cell čipom

Toshiba demonstrirala HD televizor opremljen Cell čipom

Toshiba Cell HDTVToshiba je iskoristila CES sajam kako bi objasnila svijetu zbog čega će se u njihovim budućim LCD televizorima nalaziti PlayStation-ov Cell procesor.

U špiljolikom putevima Toshibinog štanda na CES-u, posjetitelji su mogli vidjeti prototip Cell-pogonjenog televizora na kojem su se vrtili razne demo sekvence. Ovaj japanski div je pokazao dvije ključne primjene ove tehnologije: prva je mogućnost prikaza više slika-u-slici, a druga je naprednija tehnologija optimiziranja video sadržaja standardne (SD) rezolucije za prikaz na HD televizorima.

Toshibino poboljšanje rezolucije piksela, kako to nazivaju, koristi Cell-ovu PowerPC “Power Processing Element” jezgru i pogon koji omogućava do osam paralelnih procesiranja “Synergistic Processor Element” elemenata kako bi se mogli izvoditi kompleksniji upscale algoritmi od onih koje danas imamo prilike koristiti na DVD reproduktorima s HD upscaling funkcijom.

Cilj ove tehnologije je redukcija artefakata na slici, kao što su nazubljeni rubovi teksta, a koje ćete primjetiti kada na vašem HD televizoru pokušate generirati 1920 x 1080 rezoluciju iz 720 x 576 piksela koliko posjeduje DVD sadržaj koji gledate na vašem DVD reproduktoru.

Izvor: reghardware.co.uk

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

25_SES-9

Najveći SES-ov satelit SES-9 uspješno lansiran – dosegnuti će 22 milijuna domova

Tvrtka SES S.A. objavila je kako je satelit SES-9 uspješno lansiran u svemir na raketi ...

philips-pft6550-review-header

Philips 40PFT6550 Full HD Android TV – recenzija

Donosimo test Philipsovog Full HD televizora serije 6, 102 cm velikog 40PFT6550 modela. Modeli linije 6550 su još ...