Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Najava testa: Hisense 55U7QF 4K Ultra HD TV s FALD pozadinskim osvjetljenjem i Quantum Dot tehnologijom

Najava testa: Hisense 55U7QF 4K Ultra HD TV s FALD pozadinskim osvjetljenjem i Quantum Dot tehnologijom

hisense-u7qf-header

Nakon što smo istestirali TCL-ovu C81 seriju, za potrebe testiranja smo kupili Hisense 55U7QF koji s obzirom na cijenu nudi vrlo atraktivne karakteristike. Hisense U7QF 4K ULED TV serija se nalazi ispod U8QF, odnosno iznad A7500F serije, a dostupna je u veličinama od 50″, 55″ i 65″. Krasi ju metalni dizajn, Quantum dot tehnologija, direktno LED pozadinsko osvjetljenje s lokalnim zatamnjenjem (FALD), 60 Hz panel (120 Hz za U8QF),podrška za Dolby Vision, HDR10+ i Dolby Atmos, 4 HDMI 2.0b priključka, te ugrađen Alexa glasovni asistent.

hisense-2020-tv-lineup

*klik na sliku za uvećanje

Za igrače tu je Game mode za koji proizvođač navodi da ima ulazno kašnjenje manje od 20 milisekundi, što je odličan rezultat. S televizorom ćemo se družiti u narednim tjednima i u tom periodu objaviti niz videa koji će pokriti različite aspekte, od kvalitete slike, stvarnih mogućnosti operativnog sustava, kao i demonstraciju igranja snimljenu u Ultra HD 4K razlučivosti pri 60 sličica u sekundi. Prvi dojmovi su jako dobri.

Video raspakiravanja i instalacije možete pronaći u nastavku.

Nakon završenog testa, a koji planiramo za sredinu prosinca, televizor ćemo staviti u prodaju. Televizor će imati kalibriranu sliku za SDR i HDR, a cijenu ćemo odrediti u skladu s aktualnom ponudom. Više detalja će biti objavljeno na našoj Facebook stranici.

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*