Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Najava testa: Hisense 55U7QF 4K Ultra HD TV s FALD pozadinskim osvjetljenjem i Quantum Dot tehnologijom

Najava testa: Hisense 55U7QF 4K Ultra HD TV s FALD pozadinskim osvjetljenjem i Quantum Dot tehnologijom

hisense-u7qf-header

Nakon što smo istestirali TCL-ovu C81 seriju, za potrebe testiranja smo kupili Hisense 55U7QF koji s obzirom na cijenu nudi vrlo atraktivne karakteristike. Hisense U7QF 4K ULED TV serija se nalazi ispod U8QF, odnosno iznad A7500F serije, a dostupna je u veličinama od 50″, 55″ i 65″. Krasi ju metalni dizajn, Quantum dot tehnologija, direktno LED pozadinsko osvjetljenje s lokalnim zatamnjenjem (FALD), 60 Hz panel (120 Hz za U8QF),podrška za Dolby Vision, HDR10+ i Dolby Atmos, 4 HDMI 2.0b priključka, te ugrađen Alexa glasovni asistent.

hisense-2020-tv-lineup

*klik na sliku za uvećanje

Za igrače tu je Game mode za koji proizvođač navodi da ima ulazno kašnjenje manje od 20 milisekundi, što je odličan rezultat. S televizorom ćemo se družiti u narednim tjednima i u tom periodu objaviti niz videa koji će pokriti različite aspekte, od kvalitete slike, stvarnih mogućnosti operativnog sustava, kao i demonstraciju igranja snimljenu u Ultra HD 4K razlučivosti pri 60 sličica u sekundi. Prvi dojmovi su jako dobri.

Video raspakiravanja i instalacije možete pronaći u nastavku.

Nakon završenog testa, a koji planiramo za sredinu prosinca, televizor ćemo staviti u prodaju. Televizor će imati kalibriranu sliku za SDR i HDR, a cijenu ćemo odrediti u skladu s aktualnom ponudom. Više detalja će biti objavljeno na našoj Facebook stranici.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

10 komentara

  1. Odlican,odlican tv.

  2. Pa pobugu brate koliko se treba čekati na najavljeni test Hisensea???????

  3. mjesec dana čekanja za tv koji je u 5ligi,…po tome zaključiti se da test za B&O Tv bi trebalo čekati jednu godinu,…Hisense je u klasi Tesla tv,Noa,VOXA,,samo sve sveč zna hisense i Noa koriste VAmatrice,..a Tesla i

    • test je test, iste stvari Darko gleda. A hisense……..meni IMO je losiji nego TCL, barem generalno, ali za ove tvoje navedene je avion.
      S druge strane, ne znam covjeka osobno ali nekako ne vjerujem da zivi od reklama na youtube i ovdje tak da nije jedino kaj radi u zivotu otvaranje kutija sa televezorima kao Vincent. I na kraju, treba video i editirati da lici na nesto.

  4. Imam ovaj tv oko mesec dana i utisci su uglavnom pozitivni.
    Svetlina u hdr-u ali i u sdr-u je zapanjujuća.
    Operativni sistem nije baš u rangu Vebos-a i Tizena ali je tu negde na korak iza njih.
    Minus ovom TV-u je osvežavanje panela od samo 60hc i 8 bita po kanalu boja uz upotrebu frc-a i nedostatak HDMI 2.1 ako se uopšte to i može uzeti za nedostatak.
    Kada se sve sabere i oduzme mislim da je Hisense brend koji je u žestokom naletu i želi da zada ozbiljan udarac Koreanskim velikanima, pre svega odnosom cene i kvaliteta,ovaj tv to i dokazuje.
    Samsung NU,RU i TU serija televizora jedva izgura 3000 sati rada,dok Lg IPS panel ne bih ni uzimao u obzir zbog lošeg kontrasta.

    • Mislis da ce ovaj hisense izdrzati vise od samsunga i lg? Vise od 3000h? Planiram da ga kupim u verziji od 50inch-a.

      • Ja sam inace tv serviser tako da se susrecem sa masom tv a,koji imaju neki kvar. Kao sto sam vec naveo,Samsung serije NU,RU i TU su zaista lose odradili,pre svega pozadinsko osvetljenje je upakovano na jednu aluminijumsku trakicu pa zbog velikog ugrevanja a loseg hlađenja te trake jer je tanka dolazi do izgaranja led dioda i difuzora,koji se bukvalno pretvore u prasinu kada se pokusa zamena dioda,pa je prakticno nemoguce to i zameniti. Inace iza panela je samo jedna ploca i na nju su upakovali mrezu,procesorsku i t-con plocu. Iz tog razloga je cena tih modela prilicno jeftina. Hisense tv,pogotovu ovaj navedeni je pun pogodak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

hisense-u7qf-header2

Hisense 55U7QF 4K UHD TV – video recenzija

Nakon testa LG-jevog CX OLED televizora, testirali smo U7QF model iz Hisenseove ULED linije. Riječ ...