Naslovnica » Recenzije » Televizori i monitori » OLED » LG OLED55C8 UHD OLED TV – recenzija

LG OLED55C8 UHD OLED TV – recenzija


lg-c8-oled-recenzija

Imali smo kratku, no jedinstvenu priliku prvi u Hrvatskoj testirati novi LG-jev OLED televizor iz C8 serije u 55-inčnoj izvedbi. Izvrsne performanse koje LG-jevi OLED televizori postižu već godinama, kao i izvrsne recenzije stranih medija, samo su nas još više poticale da što prije raspakiramo i počnemo testirati ovaj uzbudljiv model. Pročitajte u nastavku više o ovom televizoru, kao i naše dojmove.

Što je LG OLED55C8?

Radi se o televizoru s WRGB OLED panelom tvrtke LG Display, Ultra HD rezolucije ekrana s maksimalnim osvježavanjem slike od 120 Hz, podrškom za statičke i dinamičke HDR formate, te novim procesorom slike poznatim pod imenom Alpha9. Korisničko sučelje je temeljeno na webOS 4.0 platformi.

U ponudi LG-jevih televizora serija C8 se nalazi iznad B8, a ispod E8 modela. Jedina je dostupna u tri različite veličine ekrana – 55″, 65″ i 77″. Za razliku od prošle godine kad su svi LG-jevi televizori bili temeljeni na istom procesoru slike, ove godine je B8 serija temeljena na slabijem Alpha7 procesoru, dok su C8, E8, G8 i W8 modeli temeljeni na snažnijem procesoru koji je dizajniran isključivo za OLED tehnologiju.

lg-2018-oled-tv-lineup

Što se priključaka tiče, C8 seriju krase četiri HDMI-ja u verziji 2.0b (podrška za 2160p60 rezoluciju i HDR), tri USB priključka, antenski i satelitski ulazi, Ethernet, Toslink te analogni izlazi i ulazi, dok su od bežičnog povezivanja tu Wi-Fi i Bluetooth.

Osim novog procesora slike, druga velika novina ove godine su prvi znakovi umjetne inteligencije kroz ThinQ platformu koja je integrirana u webOS 4.0. Platforma je dostupna u odabranim zemljama među kojima se ne nalazi Hrvatska, niti bilo koja druga zemlja u regiji. Samim time funkcionalnost webOS-a 4.0 je po mogućnostima vrlo slična prošlogodišnjem webOS-u 3.5, osim ako ne odaberete neku drugu zemlju u regionalnim postavkama.

Cijena

Preporučene maloprodajne cijene C8 serije su slijedeće:

 • OLED55C8PLA.AEE    16,999 kn
 • OLED65C8PLA.AEE    25,999 kn
 • OLED77C8LLA.AEE    69,999 kn

Aktualne cijene možete provjeriti na nabava.net stranici >>

Prošlogodišnja C7 serija je trenutno dostupna po nižoj cijeni ako gledamo 55-inčnu varijantu (ovisno o trgovini može se kupiti već od 12.000 kuna), a ako pogledamo jednako kvalitetnu B7 seriju tada je razlika još i veća (od 10.200,00 kuna). Samim time je bilo zanimljivo provjeriti performanse novog modela i vidjeti opravdavaju li višu cijene nove mogućnosti.

Dizajn

LG se odlučio za tzv. Full Cinema Screen zaslon sa zakrivljenim Curved Alpine postoljem. Dizajn zaslona je istog stila kao i raniji Cinema Screen modeli, tankog crnog okvira bez ikakvih oznaka – tekst “LG OLED” je prebačen na postolje što ponovno potvrđuje koliko je LG Electronics siguran u svoju poziciju i prepoznatljivog OLED linije televizora.

Postolje je sastavljeno od dva dijela i nudi jedinstven konkavni izgled s prednje strane. Nama se svidio dizajn iako se radi o plastici sa završnim slojem u imitaciji aluminija. Dodatni bonus je prorez koji usmjerava zvuk prema gledatelju.

Pogled sa strane otkriva ponovno prepoznatljiv izgled – gornja polovica debljine svega nekoliko milimetara dok je donja višestruko veće debljine. U donjem dijelu nalazimo sve priključke koje televizor nudi, postavljene u dvije orijentacije. Naponski kabel je kao i na starim modelima fiksno pričvršćen za TV, što se možda neće svidjeti svim korisnicima. Televizor je moguće montirati na zid, a tu je i plastični T-profil za osnovno usmjeravanje kabela.

Prigovaramo procesu instalacije, a za koji je ponovno nužno ekran polagati na vodoravnu površinu kako bi se pričvrstilo postolje (vidi unboxing video gore). Ovo se dodatno komplicira kod E8 modela s Picture-on-Glass dizajnom, a gdje je staklena ploča produžena sve do ravnine postolja. Smatramo princip instalacije koju nudi Panasonic na svojim OLED televizorima daleko prihvatljivijim i jednostavnijim, uz manji rizik od oštećenja ekrana.

webOS 4.0 i ThinQ AI

Nova verzija webOS-a ne donosi ništa posebno novo korisnicima naše regije, no bez obzira na to nudi raznolike mogućnosti i iznimnu lakoću korištenja uz priloženi Magic remote. Pokazivačem na ekranu u trenu možete pokrenuti željenu aplikaciju ili pretraživati internet kao da koristite miša na računalu, a tu je i brzo “premotavanje” videa za one koji koriste izvrstan ugrađeni multimedijalni reproduktor.

Preko USB-a i preko mreže smo mogli gledati filmove u UHD i HDR kvaliteti, s Dolby Digital i DTS zvukom (lossless i Dolby Atmos/DTS:X nisu podržani). Podnaslovi s dijakritičkim znakovima su se ispravno prikazivali.

Tijekom testiranja platforma nam se nije niti jednom zamrznula ili usporila, te smo u trenu mogli “skočiti” iz jedne aplikacije u drugu. Kad se jednom naviknete na Quick Access funkciju pristupa aplikacijama preko numeričkih tipki, teško da ćete se moći vratiti na bilo koji drugi daljinski upravljač.

Više dojmova u webOS-u i ThinQ AI-ju možete pronaći u našem videu.

Kvaliteta slike

LG C8 OLED TV pruža izvrsnu kvalitetu slike koja će pružiti sjajno iskustvo gledanja svih tipova sadržaja i za veliku većinu ambijenata pružiti izvrsnu svjetlinu, kontrast i prekrasne boje. Izvrstan je i za igre gdje će kombinacija slike savršenog kontrasta i dubokih boja u kombinaciji s malim ulaznim kašnjenjem i – od ove godine uvedenom Motion Pro funkcijom za oštriju sliku u dinamici – pružiti iznimno iskustvo istraživanja virtualnih svjetova.

Dok su proteklih godina poboljšanja bila vidljiva prvenstveno u samom OLED panelu kroz povećanje svjetline i bolju ujednačenost, ove godine se glavna poboljšanja nalaze u proširenim mogućnostima procesora slike i novim korisničkim kontrolama. Novi Alpha9 procesor slike ima 40% veću snagu u odnosu na prošlu generaciju, a što mu omogućuje da sliku intenzivnije obradi bilo da se radi o smanjenju šuma, renderiranju gradacija ili korekciji većeg broja boja.

Kao i kod ostalih proizvođača koji uvode nove procesore slike, u praksi baš i nećete lako vidjeti poboljšanja ako ih baš ciljano ne tražite. Osim toga, pojedine opcije se ionako preporučuju isključiti jer u moderno doba nemaju previše smisla – primjerice smanjenje šuma u slici. Smatramo da bi proizvođači trebali više pažnje posvetiti redukciji kompresijskih artefakata u digitalnim signalima, a redukciju šuma analogne slike ostaviti na razini koja je ionako već dovedena do sasvim dobre razine.

Prošle godine smo testirali Philipsov 55POS9002 televizor s kompanijinim novim P5 procesorom slike. Uvidjeli smo kako novi procesor slike uspijeva bolje prigušiti šum u odnosu na LG-jev B7 OLED televizor, no kad je navedena funkcija isključena LG je imao čišći, manje ometajući šum. Ove godine vidimo kako LG uspijeva očistiti sliku jednako dobro kao i P5, a pritom osigurati čist prikaz kad je smanjenje šuma potpuno isključeno. Time zaključujemo kako je LG napravio bolji posao.

Smanjenje efekta posterizacije je funkcija koju Sonyjevi televizori imaju već godinama, Philips je poboljšanja uveo prošle godine P5 procesorom, a LG ove godine. Iskreno, ne možemo se sjetiti kad je posterizacija 8-bitnog signala bila takva da bi kvarila iskustvo gledanja, a kod novih 10- i više bitnih signala ovaj “problem” postaje bespredmetan.

No, novi procesor slike donosi i poboljšanja koja će se svidjeti onima koji žele što je moguće vjerniju sliku. Naime, LG-jevi OLED i LED LCD modeli najviše Super UHD serije imaju 3D LUT kojem CalMAN-ov AutoCal softver može pristupiti i time podesiti boje na daleko finijem nivou u odnosu na kontrole koje su dostupne putem korisničkih izbornika. Nažalost, zbog manjka vremena nismo uspjeli istestirati ovu funkciju i kalibraciju smo proveli redovnim putem s izvrsnim rezultatom. Svakako ćemo provjeriti ovu mogućnost tijekom testa B8 modela koji očekujemo tijekom ljeta. Ako želite doznati više o dojmovima AutoCal kalibracije, savjetujemo da pročitate recenziju na FlatPanelsHD-u.

Osim preciznije kalibracije, a kojom bi se LG-jevi televizori trebali izjednačiti s izvrsnim Panasonicovim OLED televizorima, LG je po prvi put ove godine uveo umetanje crnih okvira (Black Frame Insertion – BFI) u svoj TruMotion interpolacijskih algoritam. BFI koriste drugi proizvođači i za one koji preferiraju tamniju sliku koja u većoj ili manjoj mjeri treperi, navedena opcija za poboljšanje oštrine i dinamici je dostupna. Za nas, radi se o funkciji koju izbjegavamo koristiti upravo iz navedenih razloga – slika je 50% manje svjetline, a treperenje nešto što želimo da ostane samo u sjećanju na CRT ekrane.

S druge strane, BFI je dostupan ove godine u Game načinu rada, tako da osim malog ulaznog kašnjenja (oko 21 ms), korisnik više nije ograničen na malu pokretnu rezoluciju. Što se samih brojki tiče, prema Monoscope testu TruMotion aktivan s De-Blur opcijom na 10 pruža oko 650 od 1080 pokretnih linija dok uz BFI ta brojka je tek neznatno veća – oko 700. No kad uzmemo u obzir da Game mode bez TruMotiona pruža oko 300 linija, uvođenje ove funkcije donosi znatno poboljšanje.

Što se preciznosti boja tiče, tvornički je slika već standardno loše podešenja i najbolje je odabrati neki od daleko preciznijih predložaka. Technicolor Expert predložak je dostupan bez potrebe za softverskom nadogradnjom kao što je to bio slučaj s modelima iz 2017., a osim njega tu su i dva ISF Expert predloška jednako precizne slike.

Svjetlina slike varira s veličinom ekrana, tako da 10% popunjen ekran će obasjavati s između 750 i 800 cd/m2, 25% s oko 650 cd/m2, a cijeli ekran prekriven bijelom bojom ostvaruje tek oko 150 cd/m2. CalMAN-ov HDR Analysis workflow nam je otkrio kako statični prikaz koji prekriva 10% ekrana može svijetliti i s gotovo 850 cd/m2, no nakon toga će svjetlina postupno padati čak i ispod 600 cd/m2 (mjereno u periodu od cca. 5 minuta). Kao i prošlogodišnji modeli, C8 može prikazati gotovo 99% DCI-P3 raspona prema UHDA-P3 Percent 1976 uv, odnosno gotovo 97% prema UHDA-P3 Percent 1931 xy mjerenju.

Kvaliteta zvuka

Kvalitetu zvuka bismo opisali kao prosječnom, na razini prošlogodišnjih modela. Iako se LG hvali podrškom za Dolby Atmos, zaboravite na bilo kakve surround i 3D efekte. Za nezahtjevno gledanje TV programa, serija i filmova zvučnici će biti dovoljno glasni i jasni, no naša preporuka je i dalje investicija u A/V receiver i set zvučnika.

Video recenzija

Alternative (OLED TV)

 1. LG OLED55B7V
 2. Sony 55A1
 3. Philips 55POS9002

Alternative (LED LCD TV)

 1. Sony 55XF9005
 2. Samsung 55Q7F (2018) ili 55Q7F iz 2017.

Zaključak

lg-c8-oled-award

Imali smo kratku, no jedinstvenu priliku prvi u Hrvatskoj testirati novi LG-jev OLED televizor iz C8 serije u 55-inčnoj izvedbi. Izvrsne performanse koje LG-jevi OLED televizori postižu već godinama, kao i izvrsne recenzije stranih medija, samo su nas još više poticale da što prije raspakiramo i počnemo testirati ovaj uzbudljiv model. Pročitajte u nastavku više o ovom televizoru, kao i naše dojmove. Što je LG OLED55C8? Radi se o televizoru s WRGB OLED panelom tvrtke LG Display, Ultra HD rezolucije ekrana s maksimalnim osvježavanjem slike od 120 Hz, podrškom za statičke i dinamičke HDR formate, te novim procesorom slike poznatim…

Pregled recenzije

Ukupno

Gold Class

Sažetak: Kad sve sumiramo, LG-jev OLED55C8 je izvrstan televizor na kojem je pravo zadovoljstvo gledati široku paletu različitog sadržaja, odnosno igrati igre. OLED tehnologija danas je najbolji izbor za gledanje sporta zbog odlične oštrine u pokretu i gotovo neprimjetnog efekta prljavog ekrana koji je boljka mnogih LED LCD televizora, posebice Direct LED + IPS kombinacije. webOS 4.0 nastavlja biti vrlo jednostavna, a bogata mogućnostima platforma, čak i bez ThinQ AI mogućnosti za našu regiju. Ako želite bolje iskustvo igranja igara, najnoviji procesor slike i mogućnost 3D LUT kalibracije, svakako razmotrite ovaj ili neki drugi LG-jev OLED TV za tekuću godinu. Za ostale, prošlogodišnji modeli su i dalje i više nego dobar izbor kad se sumiraju mogućnosti, kvaliteta slike i cijena.

informacije o sustavu ocjenjivanja <

Maloprodajna cijena na dan objave: od 14.382,90 kn

Na test ustupio: LG Hrvatskalg-logo2015-1000px

Dodatna ustupljena oprema:

Za potrebe testiranja su korišteni Supra Cables HDMI kabeli.  Ultra HD HDR-10 testne uzorke osigurao R.Masciola.

© HD Televizija 2018. Sva prava pridržana.


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

24 komentara

 1. Što se tiče procesora, je Vincent Teoh sa hdtv testa napisao.Što znači, da nema baš koristi od tog procesora:)

  The Alpha 9 picture processing improvements mainly apply to( vivid) mode unfortunately:)

 2. Znaci 55c7 i ovaj minimalna razlika, nepotrebna razmisljanja.

 3. Kako se oledi nose sa staticnom slikom i burn inom…igre…internet…jel u tom slucaju ipak bolji lcd

  • Nema problema, ali za to je ipak lcd bolji, preskupo za igrati se , i rizikovati u normalnim uslovima nema problema, ali par sati igre moglo bi da se pojavi.

   • OLED je za sve bolji.
    Znam više ljudi sa OLED B7 koji igraju svakodnevno satima i osim vrhunskog doživljaja, nemaju nikakvih problema.

 4. Testirajte AF8. Ja sam dobio odobrenje za zamjenu od servisa za moj B7, koji je imao problem sa panelom, vjerojatno iznimka i tvornicki. Zamjenio sam za Sony AF8. Mislio sam , da je to sve isto , ali nije. AF8 ima bolje boje, ostrinu, cistocu slike, bolje sve pegla, cak su i nasi kanali na zavidnom nivou, koliko to mogu da budu.

 5. Gospodo draga Vjeko & Josip:) ne sumnjam niti malo to što ste rekli u vezi SONY OLEDA AF8,ali postoje neke druge stvari koje me interesiraju u vezi navedenog tv-a ako mi možete reći ili isprobati ako već niste:)Predpostavljam da ste na sedmici Nougat android verzije,kako ste zadovoljni sa njome,dali dobro otvara you tube ili kasni i šteka i naravno sve druge aplikacije??Kakva je situacija sa prebacivanjem na HDMI ulaze dali rade ili ne?U Kodiu dali radi DD ili preko bilo kojeg drugog playera?Kodi dali znači propušta AC-3 zvuk ili možda čak DTS?:)ili bilo koji drugi medijski player?Znači dali radi zvuk i preko kućnog kina i isto tako na samome tv-u?Jel Nougat fluidan i dovoljno brz?I dali vam radi daljinski upravljač dobro preko mobitela androida mislima na aplikaciju Video &TV SideView:Remote?Ili kašlje?:)

  • Ne mogu ti na sve odgovoriti, jer nemam vremena za sve isprobati, ali vidi se da je Sony ulozio truda, da Androit radi sve bolje i bolje. Nije to jos sve glatko, kao na WebOsu, ali sam vise nego zadovoljan. Prebacivanje, uparivanje, Kodi, rADI VISE NEGO DOBRO.

 6. Poštovani Miroslave sve što ste napisali nisam niti stigao pogledati a ni isprobati.Meni osobno je najbitnija kvaliteta slike (oštrina ,kontrast,procesuiranje…).Ovo mi je do sada 4 oled (prije imao Lg olede) i mogu reći daleko najbolji po svemu što je Vjeko rekao.X1 procesor je vrh tehnologije.Po meni Sony elektronika je u samom vrhu.Govore da se ove godine Lg poboljšao sa Alpha 9 procesorom kao što je i Darko naveo i mnogi drugi.Ja sam i više nego zadovoljan i više preferiram Sony .Lg je imao problema sa elektronikom od probijanja svjetlosti ako pojačate brightnes preko 52,CMS sustav upravljanja bojama se nije smio dirati zbog stvaranja artefekata,…Kasnije je ovo Lg riješio softverski ne znam točno.Mada sam sa Lg oledima također bio jako zadovoljan ali sada prednost ipak dajem Sonyju.Ovo je ipak samo moje mišljenje.

  • Poredio si b7 sa tim sony tv-om, i kazes ogromna razlika,. meni stakao c7 i sony jedan uz drugi rezlike minimalne, lupim ih moras traziti, osim u softweru gdje je soby katastrofa, dobiti dts, ili ac3 zvuk sa njega na denon receiveru je ziva patnja, a na lg-u dva klika i sve radi, moguice je d aje tvoj lg bio felerican jer kazem ti stajao mi sony 15 dana od kolege za prodaju pored mog lg-a, spojeni na isti izvor 4k hdd player preko denona koji ima 3 hdmi izlaza, i razlike gotovo neprimjetne, u nekim momentima malo bolji jedan u drugim drugi,

  • Josip,kažeš da ti je ovo 4 OLED do sada:),možeš li mi reći koje si imao sve modele do sada i što su se baš svi kvarili i imali probleme i koje?

 7. Hvala vam Vjeko & Josip:) na javljanjima i odgovoru,a ako nađete vremena i možda stignete isprobati nešto od mojih navedenih pitanja svakako mi javite biti će mi drago:)

 8. Poštovani Miroslave do sada sam ima 55ec930,55eg 910,55b6 ,sorry 3 oleda.Krivo ste razumijeli nisu se oni kvarili dapače bio sam i više nego zadovoljan.Nekome to nisu nedostaci jer npr.nećete pojačati brightnes preko 52 ili nećete dirati Cms izbornik ali kod profesionalne kalibracije problemi su postojali.Sve su to vrhunski televizori ali po meni Sony je malo ispred.Opet naglašavam to je samo moje mišljenje.

 9. Znaći ovogodišnji Oledi naspram prošlogodišnjih ne donose više od 10% poboljšanja u kvaliteti slike ako se to može u postocima izraziti?

 10. Evo što piše korisnik koji ima i C8 i B7:
  Got my 65C8 yesterday from Costco.com. Not bad, but whites are tinged with magenta. Do I call LG to fix that? I don’t want to buy a Harmony remote AND possibly kill my warranty by fixing it myself. .

  Other than the whites not looking “clean”, the rest of the images look very nice–nearly identical to my great 55B7. I find that the new features on the 65 aren’t very useful–I see no dimming of logos when choosing to dim them, and the BFI is a major “ugh”. Is there a very long delay, as in minutes long, before logos dim? Even so, I have never seen them dim. I enable and disable the feature, waiting many minutes, to see if there is a change–nada.

 11. Vjeko and Josip:)Nešto sam vas još zaboravio pitati,dali budete zaorali:) mislim napravili update na Oreo možda ili ćete ipak ostati na Nougat verziji?

  • Kada bude dostupan Oreo, normalno, da cu napraviti update. Za Android svaka nova nadogradnja ima poboljsanja i potrebna je, jer je Android sam po sebi malo trom, ali opet kazem, da ga je Sony dobro popeglao.

 12. Pozdrav Vjeko

  što se dogodilo sa B7 da su vam odobrili zamjenu, te koliko je bio star?

  • Vertikalna crta na ekranu. Prvi put su mjenjali panel, pa se to opet ponovilo nakon 2 mjesec , pa sam dobio odobrenje od servisa za povrat sredstava ili neki novi tv. Sto mi je na kraju ispalo fantasticno.

 13. Meni za sada (3 mjeseca ) B7 radi perfektno.Kolika je bila razlika u cijeni za Sony-a?

 14. Pozdrav svima :)

  čisto bi volio napisati svoj osvrt i mišljenje o LG oledu modelu 2018 seriji E8 55 inča .

  Znači dvoumio sam se između Sony A1 oleda i AF8 novi model sony-a i novog Lg E8 i nekako sam uzeo E8 pošto je novi model i sve što ide uz lansiranje novog modela noviji procesor dorađeniji lg -jev web os itd.

  Idemo od početka što se tiče pakiranja proizvoda i postavljanja na stalak LG je zaista trebao to bolje odraditi i smisliti doslovno se preznojite i zaista Vam treba jako spretan prijatelj koji će skupa sa Vama postaviti tv i pritom se moliti da se tv ne ošteti jako je nezgodno riješenje na koji način to staklo stoji u stalku jer tv je izuzetno nestabilan na njemu.

  Postavljanje tv -a te postavljanje programa i osnovnih postavki je poprilično jednostavno .

  Prije tog tv-a imao sam led tv od philipsa i glavna mana na philipsu je bila šta su mi lica na filmovima i serijama znala biti zamrljana na ovom oledu moram priznati sve izgleda savršeno čisto svaka bora na licu se vidi i tu sam zadovoljan.

  No tv mi ima jedan minus po meni veliki sada mi je teško reći da li to ima i sony-evi oledi kod gledanja tamnih scena tipa stranger things i sada u prvom nastavku kada hodaju pošumi po mraku ili u lost in space seriji kada su onim špiljama kao da se dešava neko preljevanje boja (tamnih) ili problem sa kontrastom nešto se dešava sa takvim scenama ne znam kako bi to opisao .

  Ne znam koji je razlog tome ali eto to je jedini minus tog tv-a probao sam priskočiti tom problemu kada sam upalio True Motion de blur 10 i motion pro upalio tada se to malo smanjilo.

  Ukoliko je bilo tko je imao sličnih iskustava volio bi da podijeli ….

  Što se tiče daljinskog čista petica web os takoder radi vrhunski, zvuk nisam ni upalio jer koristim zvučnike kućnog kina ali za one koje zanima zvuk je sasvim zadovoljavajuć od tv-a.

  Ako uspoređujete ta dva modela ili čak noviji model AF8 koji je zapravo vrlo sličan prošlogodišnjem A1 sa E8 razlike su sljedeće:

  – kod sonya smatram da je sd signal puno bolji vjerojatno radi procesora meni osobno to i nije bilo bitno jer ionako na tako skupom tv-u volim gledati finije materijale

  – ako se uspoređuje lg-jev web os i sony-ev android definitivno bi uvijek izabrao lg-jev web -os puno radi glađe brže bez ijednog problema zaista ko najbrži kompjuter sada je bitno kome je šta bitno u tom slučaju…

  Po meni tu završavaju razlike, što se tiče skaliranja slike ja bi rekao da na E8 -ici se gotovo ne vidi razlika između 1080p materijala i 4k znači jako dobro to odrađuje ali se vidi velika razlika kada se pusti 4k HDR Bt.2020 …tada je slika vrhunska…

  Uglavnom smatram da su male razlike između tih tv-a sony-a i Lg-a , jedinu prednost bi dao sony-u samo u slučaju ako nema problema sa ovim tamnim scenama u kojima sam naveo da imam problema.
  LP,

  Kristian

 15. @kiki
  Pa što se tiče ta dva modela su razlike veoma male, ali ja osobno bih uvijek uzeo Sony ,Philips ili Panasonic OLED, zbog boljih procesora:) Jer paneli su ionako isti, a vide se razlike gdje đode do izražaja parametri samog procesora..Sami algoritmi na Philips i Sony procesorima su bolje odrađeni nego na Lg Alpha 9 procesoru..Te razlike, priznavaju i neki koji se bave recenzijama televizora..Jer Lg i Samsung so od nekada bili lošiji što se tiče samih slikovnih procesora:) Pa je tako i danas, ako oduzmemo veliki marketing Lg-ja i Samsunga..Ali šta kod se danas uzme od tih OLEDA se dobija vrhunski televizor, ali kao što sam napisao, dao bi ipak nešto prednosti Philipsu, Sonyu i Panasonicu:)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*