Vijesti

Europska premijera Panasonicovih EZ950 i EZ1000 OLED televizora – UHD HDR modeli dijagonale od 55″ do 77″

panasonic-ez1000-lifestyle

Panasonic je u srijedu održao europsku premijeru novih televizora koji će se na tržištu početi pojavljivati od proljeća. Očekivano, najviše je pažnje plijenio vrh ponude, a koji je ove godine u znaku OLED tehnologije. Nakon prvog modela dostupnog isključivo u 65-inčna, 65CZ950 iz 2015., Panasonic lansira dvije nove linije – EZ950 i EZ1000. Obje linije će krasiti THX i UHD Premium certifikati, HLG HDR format no ne i podrška za za Dolby Vision.

Po prvi puta, Panasonicova perjanica ponude, serija 9 će biti u potpunosti u znaku OLED-a – LED LCD tehnologija će se nalaziti u nižim serijama, od EX780 modela UHD rezolucije i podrškom za HDR pa sve do najniže rangiranog ES400 koji će u najmanjoj, 32-inčnoj varijanti nuditi HD Ready rezoluciju.

Panasonicovi OLED televizori će ove godine biti svi od reda s ravnom geometrijom ekrana, što je u skladu s trendom u kojem ide cjelokupna industrija. Što se veličina ekrana tiče, EZ950 serija će biti dostupna u 55″ i 65″ varijantama, dok će se EZ1000 moći pronaći u 65″ i 77″, slično kao i LG-jeve G6 i G7, odnosno W7 serije.

U kratkim crtama ovo su glavne značajke EZ950 i EZ1000 serija:

EZ1000 – 65″ i 77″

Panasonic-TV-EZ1000

  • Master HDR OLED – originalna Panasonicova tehnologija obrade i jedinstveni filter crne boje za maksimiziranje prednosti OLED-a
  • Studio Colour HCX2 procesor – profesionalne 3D dohvatne (look-up) tablice za nevjerojatno preciznu reprodukciju boja i holivudsko iskustvo u vašem domu
  • Extreme Brightness – živo HDR iskustvo i u prostorima jakom ambijentalnog svjetla
  • Absolute Black – reprodukcija nultog stupnja crne boje za iznimno precizno nijansiranje tamnih tonova
  • Slika podešena u Hollywoodu – parametri koje su postavili holivudski koloristi za autentično filmsko iskustvo koje je vjerno originalnim redateljevim zamislima.
  • My Home Screen 2.0 – smart TV platforma s YouTube, Netflix i Amazon servisima u UHD HDR kvaliteti

EZ950 – 55″ i 65″

Panasonic-TV-EZ950

  • 4K UHD OLED TV – TV tehnologija iduće generacije za vrhunsku preciznost reprodukcije i vrhunski kontrast
  • Studio Colour HCX2 procesor – profesionalne 3D look-up tablice za nevjerojatno preciznu reprodukciju boja i holivudsko iskustvo u vašem domu
  • Extreme Brightness – živo HDR iskustvo i u prostorima jakom ambijentalnog svjetla
  • Multi HDR podrška – HDR10 i Hybrid Log Gamma podrška za Blu-ray, streamanje i emitiranje
  • Slika podešena u Hollywoodu – parametri koje su postavili holivudski koloristi za autentično filmsko iskustvo koje je vjerno originalnim redateljevim zamislima
  • My Home Screen 2.0 – smart TV platforma s YouTube, Netflix i Amazon servisima u UHD HDR kvaliteti

Kako je vidljivo, mnogo je toga zajedničkog za oba modela, uključujući i novi Studio Colour HCX2 procesor i Extreme Brightness koji će iz OLED panela izvući maksimalnu svjetlinu kako bi HDR slika bila impresivna i po danu ili uz jaku rasvjetu. EZ1000 model krase Master HDR OLED i Absolute Black tehnologije koje će zasigurno dodatno optimirati sliku, posebno u tamnim regijama gdje su dosadašnji OLED TV-i (uključujući i CZ950) prikazivali neujednačene nijanse, premda se to u praksi vrlo rijetko vidi i ne smatramo to velikim ograničenjem niti postojećih modela.

Dok će EZ950 krasiti klasičan dizajn i zvučnici ugrađeni u televizor, EZ1000 ima u postolju ugrađen soundbar s ukupno 14 zvučničkih jedinica (osam woofera, četiri srednjetonca i dva visokotonca te četiri pasivna radijatora koji dodatno pojačavaju bas). Tzv. Dynamic Blues Speaker je razvijan u suradnji s legendardnim Technicsom, a koji je Panasonic ponovno aktivirao 2014. godine.

55″ i 65″ modeli će se na tržištu pojaviti od lipnja, a 77″ EZ1000 najesen. Jedine informacije o cijeni za sada je objavio FlatPanelsHD:

We received an indication price in Swedish krona. 65″ EZ1000 will be 65.000 SEK, which is approximately 6900 Euro. 65″ EZ950: 55000 SEK – approx 4750 Euro
55″ EZ950: 35000 SEK – approx 3700 Euro. Sweden has a 25% VAT rate.

Više na Panasonic HR >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

14 komentara

  1. Nije mi jasno iz kojeg razloga necu imati podrsku za dobly vision.. Nadam se da ce cijena oleda poceti padati od ove godine posto ce i sony i panasonic ove godine izbaciti oled tv-e, jedino nisam siguran sto je sa samsungom?

    1. mislim da mozes ocekivati jedino pad cijene LG modela jer SONY i Panasonic imaju OLED samo u top modelima (zapravo ZD9 je i dalje top model, OLED je nize rangiran kod SONY) koji su i u LCD varijantama kostali vise nego LG OLED. Phillps je tu jos gori jer ima model sa proslogodisnjim panelom.
      A dolby vision….. mislim da trenutno jos nema niti playera niti diskova koji to podrzavaju. Pitanje je da li televizori podrzavaju DTS.

  2. Meni taj hdr ponekad djeluje kao prijevarica. Npr kada na nekom tv-u pokazuju demo sliku na istom ekranu sa hdr-om i bez, ova druga slika je vidljivo zagasitija tj u stvarnosti je isti prikaz puno dinamičniji i na običnim televizorima. Bitan je prikaz crne i taj nesretni vidljivi kut kaj je na lcd-ima. Kada netko kaze da ips ima dobar vidljivi kut, puknem od smijeha. Hdr-hajd dobro ali prvo nam dajte zivlje boje, crnu i vidljivi kut a kasnije cemo brijat na 4/8/16 k rezolucije i hdr

    1. nikad ne vjeruj demo snimkama jer uvijek drasticno losije pokazuju tehnologiju od koje bi trebali biti bolji. Isto tak, kao i kod neHDR materijala, puno toga ovisi o masteringu i kako je netko to zamislio jer imas stvari koje su u boji a boje prakticki niti u tragovima i stvari u kojima boje vriste kao TV na nekakvom vivid modu (samo sto je prikaz daleko precizniji jer nije sve umjetno nabrijano).

  3. Šta je razlog da ovakve vrhunske serije ez-1000 & ez-950 pa još oled nemaju 3d podršku, pa valda će biti i 3d uhd bd diskova u ponudi?

    1. nece. 3D je mrtav i uopce ne postoji kao takav u UHD specifikaciji.
      Iako, za 3D fanove, panasonic ima jedan model za 2017 koji podrzava 3D.

  4. U uputstvima za rukovanje za britanske Panasonic OLED modele(ez-952 55″ & 65″) NE PIŠE da NE MOGU da reprodukuju 3D sadržaj!
    Odnosno preciznije mogu ali ne uhd 3D, naravno bd 3D diskovi mogu da se gledaju kao 3D…

    Uzgred, nevezano za ovu polemiku, zbog čega Panasonic ni ove sezone(već druge zaredom) NE NUDI oled na matičnom tržištu?

    1. ne mogu niti obicni bluray diskovi. TV jednostavno ne podrzava 3D. EX750 je jedini njihov model za 2017 koji podrzava 3D.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!