Naslovnica » Recenzije » Televizori i monitori » LCD » LG 42LF652V webOS 2 Full HD televizor – recenzija

LG 42LF652V webOS 2 Full HD televizor – recenzija


Kvaliteta slike (Picture Quality)

lg-lf652v-samsara-shot

Samsara – Blu-ray 1080p24

Verzija softvera u televizoru na dan testa: 04.00.10

LG-jev LF652V pruža solidnu sliku unutar ograničenja koja pripadaju IPS tehnologiji na kojoj je temeljen zaslon. S jedne strane IPS pruža ujednačenije, ljepše boje iz različitih kutova, no u prikazu crne boje i ukupnom kontrastu je iza konkurencije. Kao i slabiji model LF630V, tako i LF652V ne nudi funkciju lokalnog zatamnjenja kako bi kroz kontrolu LE dioda kontrast slike bio veći – ta je mogućnost rezervirana za Ultra HD modele (od UF67 serije pa više).

Unatoč ograničenom kontrastu, a koji svoju slabost prvenstveno pokazuje prilikom gledanja filmova u zamračenom ambijentu, LF652V nam se svidio jer je slika praktički kalibrirana već tvornički, što je dobra vijest za sve koji žele vjeran prikaz koji je što sličniji izvornom materijalu. Naravno, da biste uživali u preciznim bojama morate posjetiti korisničke izbornike i tako odabrati Cinema ili Expert 1/2 predloške s obzirom da Eco predložak nije reprezentativan po tom pitanju.

lg-lf652v-bluray

Hurricane on the Bayou 2006 – Blu-ray 1080p24

Pozitivno nas je iznenadila implementacija DeBlur komponente u TruMotion algoritmu za poboljšanu pokretnu rezoluciju. Količina detalje se udvostručila nakon što smo se poigrali s TruMotionom, a rezultat je bio jasno vidljiv u sportskim sadržajima pa i filmovima (veća količina detalja na objektima što se kreću po ekranu). Monoscope test FPD Benchmark diska je pokazao kako poboljšana pokretna rezolucija ne unosi artefakte u vidu titravih linija, a tragovi zamućenja nisu bili onako dugački kao u slučaju televizora s VA panelima. Pokretna rezolucija je tako bolja od LF630V modela ali i UF778V UHD TV-a koji smo nedavno testirali, što je još jednom potvrda da se navodima proizvođača ne smije slijepo vjerovati.

lg-lf652v-sd

TV program, 576i

Standardno dobar ugrađeni procesor osigurao je kvalitetno skaliranje svih sadržaja, pružajući tako solidan prikaz TV programa bez nazubljenosti, titravih linija i efekta valovitih šara. Televizor je prepoznao sve tipove isprepletenih signala i izvodio ih bez trzanja i gubitka takta, što su potvrdili Multi-Cadence testovi HQV Benchmark Blu-ray diska.

Uz 2D prikaz televizor nudi mogućnost gledanja i 3D sadržaja putem polarizacijske tehnike. U pakovanju se nalaze 2 para 3D naočala, a koje su jednostavne za korištenje, male mase i pružaju dobar osjećaj trodimenzionalnosti. Zbog toga što je ovo Full HD televizor, slika nije onako čista kao kod Ultra HD modela s polarizacijom, što se manifestira kroz tanke crne vodoravne linije na slici. U praksi se to najbolje uočava na dijagonalnim linijama i titlovima, no ne smeta osobito.

Usporedba s drugim modelima

Sraz televizora
  LG 42LF5800  LG 43LF630V LG 42LF652V
LG 43UF778V Samsung 40J5502
Cijena (listopad 2015.) 3.699,00 kn 3.999,00 kn 4.299,00 kn 5.399,00 kn 4.399, 00 kn
Tehnologija prikaza Direct LED LCD Direct LED LCD Edge LED LCD Edge LED LCD Direct LED LCD
Najveća grayscale deltaE 2000 vrijednost u Cinema/Movie predlošku (tvornički – manje je bolje) 4.7 7.8 2.2 4.3 8.4
ANSI kontrast s bez lokalnog zatamnjenjem 959:1 945:1 955:1 890:1 3044:1
ANSI kontrast s lokalnim zatamnjenjem / / / 1029:1 /
Kut gledanja vrlo dobar za LCD (IPS panel) ograničen (VA panel)
Skaliranje SD sadržaja (npr. 1080p Blu-ray) sličan rezultat za sve modele – u cjelini vrlo dobro
Pokretna rezolucija (max. 1080 linija) – Monoscope test 300 300 700 300 300
Efekt prljavog ekrana (DSE) sličan rezultat za svim modelima – blag
Percepcija boja (Rec.709 izvor) sličan rezultat za svim modelima – u cjelini vrlo dobro
Procesiranje slike u cjelini sličan rezultat za svim modelima – u cjelini vrlo dobro
Dojam kvalitete slike Za frontalno gledanje najbolji među ponuđenima je Samsung 40J5572, a iz različitih kutova i za sport LG 42LF652V.

Iz tablice je vidljivo kako je jedina značajna razlika između LG-jevih televizora u pokretnoj rezoluciji, a koja je među navedenima najbolja upravo na LF652V modelu. Samsungov model koji smo dodali na listu očekivano nudi najveći kontrast, a koji je gotovo 3x veći nego na LG-jevom UF778V Ultra HD modelu, no poboljšanje vrijedi samo ako televizor gledate frontalno ili iz malog kuta. Efekt prljavog ekrana (DSE) je primjetan na svim modelima podjednako, a isto vrijedi za percepciju boja i kvalitetu procesiranja. Drugim riječima, značajnih razlika između LG-jevih modela gotovo da i nema, tako da možete uštedjeti dosta novaca ako se odlučite za neki od modela nižih serija. Ipak, ako planirate gledati puno sportskih sadržaja, preporučamo da ne birate ništa slabije od LG-jevog LF652V modela.

Kvaliteta zvuka (Sound quality)

Ugrađen audio sustav je prosječne kvalitete zvuka. Za gledanje TV programa, vijesti i serija će zvuk biti dovoljno dobar, dok je za filmove bolji izbor investicija u soundbar/komplet kućnog kina za kvalitetniju reprodukciju šireg zvučnog spektra. Više detalja možete pronaći u našem vodiču za kupovinu zvučnika i kućnih kina >>

Gaming

Zahvaljujući najmanjem kašnjenju od svega 27.5 ms, uz malo truda dobru sliku u Game predlošku, LF652V omogućuje solidno igranje bilo da povezujete konzolu ili računalo. Televizor precizno prikazuje boje u skladu s Rec.709/sRGB standardima, što znači da će virtualne svjetove krasiti vjerne boje i dobra ujednačenost prikaza. Nešto manje kašnjenje signala uz bolji kontrast i uži kut gledanja pružaju Sonyjevi i Samsungovi televizori, tako da obratite pažnju na njihove modele ako su vam to važni faktori pri odabiru.

paragraph-separator-divider

Alternative

 1. Samsung J ili JU modeli serija 5 i 6
 2. Sony W7/W8 modeli
 3. Panasonic CS modeli serije 6

Zaključak

lg-42lf652v-bestbuy-award

Testiramo LG-jev LF652V Full HD LED LCD televizor - nasljednik iznimno popularnog prošlogodišnjeg LB650V modela. Recenzija LB650V televizora je do danas u pisanom obliku pročitana preko 70.000 puta, a pogledana preko 210.000 puta na našem YouTube kanalu. Upravo je velika popularnost razlog zbog kojeg danas najavljujemo test model LF652V u 42" veličini, opremljenog novim webOS 2 operativnim sustavom i svim aktualnim priključcima/prijamnicima. Kakvi su dojmovi nakon detaljnog testiranja, provjerite u nastavku. Specifikacije (specifications) Specifikacije Proizvođač LG Model 42LF652V Tehnologija prikaza IPS 8-bitni LCD panel s direktno postavljenim LED pozadinskim osvjetljenjem (direct LED) Geometrija zaslona ravan Veličina ekrana 42 inča / 106 cm…

Pregled recenzije

Kvaliteta izrade
Izbornici i rukovanje
Mogućnosti
Kvaliteta slike - kontrast
Kvaliteta slike - oštrina u dinamici
Kvaliteta slike - ukupno
Kvaliteta zvuka
Gaming

Srebrna klasa - preporuka!

Sažetak: Nakon provedenog testiranja možemo zaključiti kako je LG-jev 42LF652V najbolji omjer uloženo-dobiveno u LG-jevoj ponudi Full HD televizora ove godine. Uz visoku kvalitetu izrade, sofisticirano webOS 2.0 sučelje, cijelu paletu digitalnih prijamnika, podršku za HEVC i dobar ugrađeni multimedijalni reproduktor, pruža i solidnu sliku koja je dobro tvornički podešena (u Cinema/Expert predlošcima) te dobru pokretnu rezoluciju što je posebno važno ljubiteljima sporta. Ujednačenost prikaza je dobra, kontrast u skladu s IPS panelom, efekt prljavog ekrana blag. Ne smijemo zaboraviti ni malo ulazno kašnjenje i podršku za 3D prikaz uz dva para 3D naočala u pakovanju. Srebrna boja okvira i postolja ovoga se puta poklapaju sa srebrnom klasom koju dodjeljujemo ovom modelu, uz našu preporuku.


> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Maloprodajna cijena na dan objave: 4.299,00 kn (Ronis, 22.10.2015.)

Aktualne cijene provjerite na jeftinije.hr i nabava.net

jeftinije-hr

Na test ustupio: Ronis

ronis-logo-2015

© HD Televizija 2015. Sva prava pridržana.


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

72 komentara

 1. Poštovani

  Koliko su se ovakvi LCDi približili ili možda nadmašili kvalitetu slike plazmama, tipa Panasonic P42ST50?

  Hvala

 2. Prednost plasmi i dalje u zamracenim scenama. Al osvjetljenim mozda mala prednost lcd al s VA panelom (zivlja slika i atraktivnija). Imao sam puno panasonic plasmi al na lcd VA panelom mi slika malo bolja mada u pokretu se gube detalji malo jace nek na plasmi. Na sd signalu mi bolja na lcd je je zaglađenija slika(barem na mom sony-ju 55w805)

 3. I mislio sam tako. Mada znam da je sony u puno modela manjih od 50incha stavljao ips panele. U w805b je isto ips panel dijagonale manje od 50incha. Bar sam tolko upoznat. Dakle moj 55incha ima VA panel. Nisam nikad bio obozavatelj lcd-a al sam pokleknuo nakraju :(
  Nisam se razocarao s sony-em. To mi je jedini bio lcd koji ispunjava moje zahtjeve a to je slika i samo slika. Mada mi je san bio sony kd-x9005b al 30000kn dat za njega mi je bajka. :)

 4. Gledati tv frontalno ili iz malog kuta kod VA panela meni je katastrofa, ips pak ima slab kontrast.
  Svako neka bira šta mu više odgovara.

 5. Koliko ips ima bolji kut toliko va panel ima bolju crnu. Ja bi rekao nedovoljno dobro u oba slučaja.
  Nema ništa bez oled-a

 6. pozdrav svima.. molio bih pomoc oko kupovine tv.. sony43x8309, panasonic43cx750, lg43uf7787, samsung40ju7002 gledanost oko 2m najvise filmovi i sport.. hvala

 7. Poštovani,

  pročitao sam recenziju i komentare i otprilike razjasnio situaciju za kupovinu tv. Međutim, imam jednu nedoumicu… Da li kupiti LG 50LF652V ili gledati neki UHD? Cijena ovog modela je cca 800€. Najviše gledam sport pa filmove, ako ima neko drugi prijedlog za tv. Hvala!

  • Ako gledas sport, i filmove okani se uhd televizora, radije kupi posten fullHD, i za filmove ti nije neka sreca ips panel, ..

   • Može li neki prijedlog? Mislio sam dijagonalu od 47″ do 50″.

    • P.S. Vidjeh da imaš Sony :-) Kako se ponaša na SD kanalima i sportu? Pozz

     • Da ti posteno kazem, jako malo sd gledam, vecina mi je u hd-u (kablovski operater) ili mkv sa mede8er playera, ili blu ray, ali ono sto gledam je skro ok, skaliranje je odlicno, ili ja barem nevidim mane, sport odlican, ali naravno treba se malo poigrati postavkama, ali nema problema sa duhovima, i sl. ni najmanjih.
      FullHD izgleda fantasticno, 3d odlican, cak sam vise nego iznenadjen kvalitetom, i ostrinom bez titranja, i preslusavanja, stariji philips je bio 3d ali prilicno los, ovaj je neuporedivo bolji, i po tom pitanju.

      • Mnogo hvala na odgovoru! Dvoumim se između LG 50LB652V i Sony 50W807C. Vidim da je i sport dobar na tvom tv pa si mi pomogao. Hvala!

      • Pogotovo, ako si filmofil onda idi na pva panele, puno bolji kontrast, i crna boja, ali losiji ugao gledanja pa, ako gledas sa stane onda ti je ips bolja opcija, ali samo u tom slucaju.

 8. koji je bolji televizor panasonic tx 5o cx 68o smart 4k utra hd ili samsung ue 5o hu 69oo 4k.dali imate njihove testove.unapred hvala

 9. Darko, koji bi izabrao od ova tri(cena ne igra ulogu)

  1.LG 50LF652V-680evra (900hz,webos2 dual core,T2,postoji verzija sa IPS i sa VA panelom-koji bi ti uzeo?)
  2.Samsung 48j5500-570e (400hz,tizen quadcore,T2,Va panel)
  3. SONY 48w705c-620e (200hz,smart dualcore,T2,VA panel)

  Pozd

 10. Poštovani,
  Kakva je razlika između modela lb650v i testiranog lb652v, te je li slika i kalibracija za 650 ista kao i za ovaj, pošto imam 32lb650v, a ne uspjevam naći recenziju za isti :) hvala

 11. Ispravak – ovaj model (LF652V) nema Direct LED prikaz, nego se radi o EDGE LED. Razlika je poprilična. Lp

  • Znači li to da LF650v ima Direct LED prikaz? Je li moguća recenzija navedenog modela ili ako postoji provjerena kalibracija za isti, bio bih jako zahvalan, pošto sam laik :) Lp,

 12. Postovani,
  Po Vama koji LG TV izabrat 42LB730V ili 42LF652V u dilemi sam?

 13. poštovani kupio sam novi tv lg 42 lf 652 v , pojavljuje mi se problem probijanje pozadinskog osvjetljenja , kad se tv gleda u mraku i ima tamne ili crne pozadine , kakva je vaša preporuka vratiti tv , zamijeniti za isti ili kupiti neki drugi model ?

 14. Molim za savet da li lg 50 652v ili samsung 48j6272. Gledanje prevashodno sport i filmovi.
  Pozdrav!

 15. pozdrav Darko za vasu ekipu odlicni ste,vidi interesujem nameravam kupiti 3d televizor ,bitno mi je 2d i 3d znaci obicna slika i 3d ,koji je dolji i koji se bolje pokazao ,internet je manje vise,evo modela
  Lg 50LF652V
  sony KDL50W805c ili onaj 809 svejedno kazite mi koji je po vasem misljenju bolji ,veliki pozdrav

  • LG ima pasivni 3D a SONY aktivni. Razlika u tehnologiji je drasticna. Isto tako i razlika u tome kako ju tko dozivljava. Generalno, vecina preferira pasivni. No pasivni ima manju vertikalnu rezoluciju. Ali zato lakse naocale jer ne treba baterija. Aktivni ima punu rezoluciju ali i problem zvani crosstalk. I teze naocale zbog baterije.
   Ali racunaj sa time da je 3D stvar proslosti i da neces vidjeti puno novog materijala u 3D. Ako je 3D ipak presudan onda mislim da je LG bolji izbor. Ako nije onda gledaj KDL-50W755C jer ces usparati dosta a TV je isti kao 805 samo nema 3D.

   • hvala puno na brzom odgovoru ,sve je bitno sto se tice slike ,imaju ovi novi sto podrzavaju jace rezolucije nego fulhd ,ali to kod nas dok zazivi izaci ce ko zna sta jos bolje,bolje je kazu uzeti dobar fullhd,sto se tice 3d zasto mislite da je vec dotrajalo ,meni se bas svidja gledati filmove u 3d interesantno je ,jedino ako se prestaje proizvoditi 3d mozda ste to mislili nisam vas razumeo, meni se svidja ,koji tv je onda ovako po vasem misljenju super za sve a da je tu negde cenovno ,planiram da kupim a da ne pogresim ,hvala jos jednom Darko i izvini na smetnji pozzzz.

    • da, 3D se prestaje proizvoditi polako. Na modelima iz 2015 se jos da naci u srednjoj i visoj klasi (dok je godinu ranije bio sveprisutan), za 2016 modele je upitno. Ali nemas vise niti filmova, ne znam kad sam vidio zadnji u 3D dok je prije bilo pravilo “ako ne mozes napraviti dobar film, napravi 3D film”.

     • da razumem pa nista onda je ipak sony bolji,u kom smeru idu televizori sem poboljsanja hd ustavri uhd,4k itd zavisi od proizvodjaca ,sta moze da se ocekuje u buducnosti

      • pa gle, tesko je pricati o buducnosti kad proizvodjaci izbacuju nesto sto realno ne mozes iskoristiti. Umjesto da ulupavaju lovu u razvoj tehnologija koje postoje i imaju smisla oni stalno forsaju neke nebuloze za koje ih nitko nije pitao. Jer sad imas stuaciju da porakticki svi koju su kupli debelo preskupe UHD modele 2014 ili nesto jeftinije 2015 mogu to baciti u smetje jer ili ne podrzavaju HDCP 2.2 ili ne podrzavaju HDR ili imaju neko proizvodjacevu varijantu necega slicnoga ali to nije zavrsilo pod certifikatom za UHD BR. I tako dalje…….
       S druge strane, prodaja fizickih medija je u stalnom padu a ni jedan streaming servis nece (a velikoj vecini niti internet to ne moze) imati posteni UHD stream.

      • Davno ja rekoh, porez na budale, a kinggo je to lijepo opisao, ulaganje u buducnost koje je zastarili onog momenta kada ga unesete u kucu.

 16. posteno ,lepo si objasnio nema sta,kad je postao malo vise aktuelan 3d od pre neku godinu sa povecanjem herza i kvalitet je bio veci ,meni je zanimljiv i uneo je nesto novo u pogledu televizije ,opet je za tv bitna slika ,ovo sto rade smart varijanta i da uzimaji po 100-150e vise zbog te opcije je bez veze,ali sa jacim tv om dolaze i jace funkcije automatski i veca cena ,ja imam jedno 70tak 3d filmova ,posto imam proslogodisnji model lg lb650 ,nego ovo je novije malo i i veca je dijagonala tv a racunam da su i paneli bolji,jer mana na lg sto ima na primer kada se gleda sport tenis na primer pojave se po 2 loptice ,bas smeta cak smeta ocima ,ovako tv je ok
  mada mislim da je sony ipak bolji zato sam vas i pitao sta bi ste vi ,ipak sony je sony

 17. da li se isplati uzesti jeftiniji lf630v ili cak lf561v
  ako su isti, a bez 3d, smartTV i wifi-ja mogu?

 18. cao mislim se izmedju lg 32lf650v ili lg 42lf652v ? sta izabrati od ova dva tv-a ?

 19. Evo, nakon drugog raspakiranog primjerka ovog tv-a u par dana malo mojih dojmova. Kazu ljudi da ono što ti sjedne na prvu stvarno i je dobro. Drugi primjerak kojeg sam raspakirao jucer je stvarno odlican tv. Pozadinsko osvjetljenje uravnoteženo i sto je kljucno, solidan kontrast. Tv se kao monitor za računalo primjetno bolje snalazi od nekog sa va tipom panela. Bilo koji sadržaj koji tv prikazuje izgleda vrlo dobro i nakon prvog paljenja mi se svidjela slika u eco modu. Trebalo je samo malo smanjit pozadinsko osvjetljenje i ostrinu i to je to.
  Prvi raspakirani primjerak prije par dana je ocito imao malo slabiji kontrast. Odmah u startu slika mi se nikako nije svidjela i bilo kakve postavke ili podesavanja nisu bile od pomoci. Jednostavno kada na tv-u kontrast ne valja sve drugo pada u vodu-prema mom skromnom mišljenju. Ips tehnologija je strahovito ogranicena sa svojim malim kontrastom i malo poboljsanje na tom polju je itekako vidljivo.
  Darco, zbog svog razlicitog iskustva sa dva primjerka istog modela televiizora predlazem test bas takav. dakle isti model tv-a dva komada jedan do drugoga po mogucnosti razlicite serije provuci kroz testove

  • Pozdrav Pleyac! Da, to bi bilo jako dobro raditi, međutim dovoljno veliki izazov je dobiti i po jedan primjerak TV-a na test i dok se stvari ne promijene bojim se da će tako ostati. No u svakom slučaju hvala što si podijelio svoje iskustvo – nažalost lutrija panela i velike varijacije u karakteristikama panela nisu rijetkost…

 20. Boje u predloscima standardno i eco su podesene vise prema hladnijem djelu spektra u odnosu na npr strucno (expert) 1 i 2 modele podesavanja gdje vise naginju prema toplijem. Sta cu sa sobom ali meni nekak te hladnije boje više odgovaraju ocima, uvjek.
  Spomenuo bi i zvuk koji je na ovom tv-u medju solidnijima u odnosu na ono sto sam do sada cuo na tim tankim televizorima.

 21. Usporedio sam LG-a sa panasonic plasmom p42gt60e ali takodjer sa crt televizorom panasonic 36pd50
  LG-ju za pocetak plusevi: detaljniji prikaz sd programa u odnosu na pany plasmu. Isto tako dobro osvjetljeni kadrovi idu takodjer na ruku LG-jevom lcd-u. Lijepo je vidjeti sliku savrsene mirnoce bez ikakvog podrhtavanja.
  Posuosvjetljene scene i dalje izgledaju dobro na 42lf652v, medjutim kada na ekranu ima dosta sijena ili kada je cijela scena u nekakvom polumraku gubitak detalja na lcd-u u odnosu na plasmu bode oči i tu se nista ne moze napraviti. Zbog očito boljeg kontrasta slika na plasmi se doima dublje, sa zasićenijim bojama. Ukoliko u cijelu pricu ukljucim i crt nema nikakve dileme , crt je kralj prikaza sd sadržaja. Osim nekakvih sitnijih tekstova ili grafikona na ekranu (npr reklame sa nekakvim katalozima iz shopping centara) koji izgledaju polje i na plasmi a pogotovo na lcd-u u odnosu na crt. Uobičajni sadržaji tj.filmovi i serije daleko najbolje izgledaju na crt-u. Nekak mi se čini da se plasma i lcd bolje snalaze sa sd signalom novijeg datuma, dok crt sve prikazuje bezkompromisno dobro. Sadržaji starijeg datuma (npr serija zvjezdane staze-nova generacija koja se upravo reprizira na hrt 3) na crt televizoru izgledaju bolje dramatično u odnoszu na plasmu ili lcd

 22. Pozdrav svima,

  Uzeo sam ovaj tv i moj prvi utisci sto se tice slike su super. Posebno posto sam presao sa televizora sa rezolucijom koja nije Full HD. Tri stvari koje sam primetio kao manu, a mozda je samo do mog modela:
  1. Sa mog telefona ne mogu da uradim cast screen na tv, pokusao sam kod prijatelja koji ima isto lg strariji model i kod njega mi je odmah uspelo. Kod mene pise da se konetuje i tako u nedogled.
  2. Kada se udje u podesavanja (otvori se meni sa leve strane ekrana) i kada se skroluje odozgo na dole, prelazi iz menija u meni je dosta spor.
  3. Poslednja i za mene najbitnija stvar je DSE koji sam primetio kada sam gledao utakmicu. Najvise se primecuje na wide kameri kada se krece sa leva na desno ili obrnuto. Moram priznati da i nije toliko primetno, ali meni bas bode oci posto primecujem takve detalje. Da li je to normalo da se primecuje na ovom modelu?

  Ono sto me zanima da li je da li su ovo normalne pojave kod ovog modela? Prve dve stvari mi i ne smetaju toliko, ali DSE meni licno bode oci. Da li postoji neki TV koji nema taj efekat?

  Pozdrav,
  Nemanja

 23. DSE ti je nazalost normala pojava, na nekima vise a na nekima manje.

 24. U tabeli “Usporedba s drugim modelima” pod Tehnologija prikaza za LG 42LF652V piše : Edge LED LCD, u Specifikaciji piše, da je DIRECT LED. Može li neko pojasniti za model LG 42LF652V koji točno ima panel.

 25. Treba mi odgovor, jeste da je 2017, ali sam skoro video tekst i na YT kalibraciju.
  Kalibracija je odradjena, ali me zanima ovo 1:1 pixel mapiranje. Kada je PC nakacen i preimenovan ulaz u PC (opcija za biranje gaming, bluray, pc….) postoje samo dve opcije. 16:9 i mislim 4:3 ili Original (ovo zadnje nisam siguran, posto ne pisem sa mog kompa). Znaci, Just scan ne postoji. Zanima me gde ste vi videli Just scan? Mozda jedino ako je na nekom drugom modu ulaz?

  • Tako je, u slucaju PC ulaza Just Scan se podrazumijeva pa zato nije na listi formata. Možete koristiti 16:9 ili Original.

   • E hvala puno. Inace 16:9 i 4:3 su opcije.

   • Jos jedno pitanje, a primetio sam to sa ovim modelom, dok kod prethodnog televizora nisam imao problem.
    Npr. kada je prethodni TV bio u pitanju, dok je u standby (ugasen TV), komunikacija izmedju kompjutera i TV se odvijala kako treba. U smislu, nakacim se na svoj kompjuter, ima pravilnu rezoluciju 1920×1080, HDCP je tu, i prepoznaje ga kao LG TV. Dok sa ovim modelom, kada samse nakacio preko TW, dobio neku 1024×768 rezoluciju, HDCP nije prepoznat, a TV prepoznaje kao Digital Display.

    Da li postoji neko resenje ili jednostavno TV regauje tako?

 26. LG OLED55C7V 55″, model iz 2017….

  zna li netko zašto u hr svi veći distributeri za ovaj model navode u opisu da ima 3D, dok recimo u engleskoj… i drugim zemljama EU navode za 3D da nema ili ga uopće ne navode u opisu….
  čitajući na stranicama vidio sam da modeli modeli 2017 nemaju 3D..??

  – ako netko ima model LG OLED55EG910V , kakva iskustva , zadovoljni itd.
  Hvala Vam.

 27. Adi jesi li zadovoljan s modelom c7,hvala Ti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*