Savjeti za kupnju

Top lista 10 najvećih laži i obmana vezanih uz HDTV, dio 1

7 – “Duboka boja”

HD Guru smatra da bi se ova funkcija trebala zvati “Duboka svirala”. Digitalni zasloni (LCD, plazme ili DLP-ovi) će prikazati samo onoliko duboku boju koliku posjeduje sadržaj koji dolazi u TV. Kako sadržaji s “dubokom bojom” nisu dostupni, ovo je još jedna nepotrebna značajka.

HD televizija: što drugo reći nego složiti se s HD Guruom – povukao bih ovdje paralelu s 64-bitnim procesorima za računala koji su se prodavali puno prije nego što su njihove funkcije bile iskoristive – ako su pravo i danas.

6- x.v. Color

Obećanje, više boja na ekranu nego što je ikada bilo moguće. Istina? Jedini zasloni koji su u stanju iskoristiti sve prednosti šireg gamuta x.v. boja su obećavani laserski televizori, a koji će izaći tko zna kada. Također, jedini izvori koji danas mogu ponuditi x.v.Color signal su HD kamere, a njih se može na prste izbrojati.

HD televizija: još jedna značajka koju volimo vidjeti na naljepnicama na okviru televizora, no pravo niti ne znamo što znači, zar ne? “Nešto vezano uz boje.”, no kako to vidjeti i koji izvori su potrebni da tako nešto uočimo nitko ne pita. Uglavnom, još jedna značajka malog značaja.

5 – 1080p HD televizori dijagonale manje od 42″

Većina korisnika ne shvaća koliko blizu televizora mora biti da bi se uočila razlika između 1080p i 720p razlučivosti. Kako biste uočili prednosti 1080 razlučivosti morali biste sjediti na cca. 1.27 metara od 32″ zaslona, što je debelo ispod preporučenih vijednosti za gledanje zaslona takve dijagonale.

HD televizija: svi mi volimo se pohvaliti fullHD televizorom, no ako nemate prostora za 42″ zaslon u svojem prostoru, onda vam je dovoljan HD Ready zaslon 32 ili 37 inča. Ionako mnogi imaju poteškoća s uočavanjem razlike između 1280×720 i 1920×1080 rezolucije, pa ćemu dati nekoliko tisuća kuna više da dokle god imate televizor propitujete sebe primjećujete li razliku?

Nastavak liste slijedi…

Adsense
Prethodna stranica 1 2

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!