CES - Las VegasSajmovi elektronikeSony (Japan)Video kamere i fotoaparatiVijesti

Sony proširuje Action Cam obitelj sa AS50

Sony_HDR_AS50front

U nizu novih proizvoda predstavljenih na CES-u Sony je predstavio HDR-AS50, novu Action Cam kameru. Kamera koristi novi 1/2.3″ senzor Exmor R CMOS senzor BSI tehnologije sa pozadinskim osvjetljenjem, rezolucije 11 megapiksela . Implementirana je kvalitetna f2.8 Zeiss Tessar optika za visoku detaljnost snimki a podržana video rezolucija je 1080p do 50/60p i do 100/120p u 720p. Širina kuta snimanja je u full frame ekvivalentu 18.4 mm (wide mod) i 21mm (narrow mod – uži crop).

Bionz X procesor omogućuje vjerniju reprodukciju detalja i zajedno sa LSI sistemom integracije podataka ubrzava procesiranje sa finijim tonalnim gradacijama. Kamera podržava kvalitetni XAVC-S codec. Uz pomoć Sonijeve aplikacije Action Cam Movie Creator može se praktično spojiti generirane timelapse fotografije u 4K video.

Sony_HDR_AS50frontleft

Novi elektronski SteadyShot kojeg dijeli sa FDR/X1000V je tri puta moćniji od kamere prošle generacije i brine se za mirnije snimke bez zamućenja, imperativ za većinu snimaka sa ovakvih kamera. Sustav je posebno učinkovit sa vibracijama niske amplitude i visoke frekvencije, kao što su situacije snimanja iz helikoptera i sa dronova a i trešnja i zamućenost za vrijeme skakanja padobranom, trčanja ili vožnje biciklom su ovime učinkovito reducirani.

HDR-AS50 kamera ima podesivi kut snimanja, kao i moć digitalnog zumiranja. Kućište je redizajnirano s naglaskom na povećanu funkcionalnost. Kamera pruža novo poboljšano sučelje, koja omogućuje intuitivno rukovanje preko ikona i tipki za brzo podešavanje. Korisnici mogu upravljati svojom kamerom putem pametnog telefona ili tableta putem PlayMemories aplikacije.

Sony_HDR_AS50underwater
AS50 ima USB ulaz preko kojeg korisnik može spojiti dodatke, omogućujući da se Action Cam puni preko mobilne baterije, čak i tijekom snimanja. Tu je i priključak za stativ pa više nema potrebe za nastavkom s priključkom za stativ.
S obzirom na povratne informacije od prijašnjih korisnika, sportaša i atletičara, na kameru je dodano nekoliko novih, poboljšanih opcija. Radi se podesivom i poboljšanom zvuku, kao i tri dodatne indikatorske lampice na gornjem, prednjem i stražnjem dijelu koje omogućuju korisniku da u bilo kojem trenutku bude svjestan stanja kamere, pa čak i kad je montirana na volan ili stativ.
HDR-AS50 dolazi se velikim brojem dodataka, od kućišta za podvodno snimanje, do priključka za kapu na putovanjima, ribolovu i sl. i dolazi na tržište u veljači po cijeni u protuvrijednosti 350 američkih dolara.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!