8K Ultra HDAudio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

Prvi detalji novih LG OLED televizora za 2020.

Federal Communications Commission (FCC) i Korean National Radio Research Agency (RRA) su certificirali LG OLED televizore za 2020. godinu, čime su otkrivene oznake ovogodišnjih modela. Registrirano je 5 serija i ukupno 13 modela, a svi modeli će imati X u oznaci.

Serije i modeli su kako slijedi:

  1. BX serija s UHD 4K panelom dimenzija 55″ i 65″ – OLED55BX i OLED65BX
  2. CX serija s UHD 4K panelom dimenzija 48″, 55″, 65″ i 77″ – OLED48CX, OLED55CX, OLED65CX i OLED77CX
  3. EX serija s UHD 4K panelom dimenzija 55″ i 65″ – OLED55EX i OLED65EX
  4. WX serija s UHD 4K panelom dimenzija 65″ i 77″ – OLED65WX i OLED77WX
  5. ZX serija s UHD 8K panelom dimenzija 65″, 77″ i 88″ – OLED65ZX, OLED77ZX i OLED88ZX

Oznake serija se nisu mijenjale u odnosu na prošlu godinu, tako da očekujemo da će BX i CX biti cijenom najpristupačnije serije, EX bi trebao biti elitniji model s picture-on-glass dizajnom, WX je wallpaper model, a ZX je vrhunac ponude s UHD 8K panelom.

[Photo provided by LG Electronics Inc.]
Na veselje svih koji su čekali OLED televizore s manjom dijagonalom od 55″ – 2020. je godina u kojoj ćete doći na svoje. Po prvi put model s ekranom od 122 cm (48″) će biti dostupan i to u CX seriji. Prošlih godina je C-serija bila opremljena alpha9 procesorom slike koji je specifično dizajniran za OLED tehnologiju, tako da je moguće da će i ove godine CX serija – uključujući i 48″ model – biti opremljena najnaprednijim LG-jevim procesorom.

Ono što je već sad poznato, a kako je objavio DisplaySpecifications, svi novi LG OLED televizori će biti opremljeni HDMI 2.1 priključcima i 120 Hz panelima.

Iako još daleko od popularnosti, zanimljivo je vidjeti kako već ove godine se ponuda UHD 8K modela povećata tri puta i više nije dostupna samo na modelu od 88″, već i na manjim dijagonalama – 65″ i 77″.

Hoće li 48″ CX i manje dijagonale 8K modela biti ekskluzivne samo za televizore LG Electronicsa, uskoro ćemo saznati na CES-u 2020.

Kako javlja FlatPanelsHD, čini se da će i druga generacija LG-jevog savitljivog R9 modela (vjerojatno pod oznakom RX) ugledati reflektore na CES-u. Novi model bi se trebao izvlačiti prema dolje, čime bi bio vrlo sličan projekcijskim platnima.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

13 komentara

  1. I Sony najavljuje oled tv od 48″
    Jos kada bi se sjetili napraviti oled u velicini od 32-43″
    Meni odlicno radi plazma Panasonic 42VT30E kao monitor koji je spojen na racunalo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!