Sponzorirani tekstovi

Samsung 8K QLED televizori – Veliki tehnološki iskorak u kvaliteti prikaza

Prije samo tri mjeseca Samsung je najavio uvođenje podrške za prvi televizijski sadržaj u 8K HDR10+ rezoluciji u partnerstvu s velikim europskim servisima za prijenos, a nedavno smo imali priliku isprobati tehnologiju u novoj QLED liniji Samsungovih televizora. Osim 8K rezolucije, novi QLED uređaji dolaze i s drugim tehnološkim inovacijama kao što su Quantum procesor 8K, Quantum HDR 4x do 32x, stopostotni volumen boje, ambijentalni način rada, Direct Full Array 4x – 16x te široki kut gledanja koji zajednički pridonose novom načinu doživljaja prikaza na ekranu.

33 milijuna piksela – 33 milijuna razloga za isprobati novi način prikaza

Prilikom samog početka korištenja QLED televizora moguće je primijetiti fizičku nevidljivost piksela približavanjem prema ekranu. 8K predstavlja duplo veći standard rezolucije od 4K, zbog čega se ekran sastoji od 33 milijuna piksela, koji omogućuje dosad na tržištu neviđenu čistoću i oštrinu projekcije detalja. Full Array tehnologija omogućava stabilizaciju pozadinskog svjetla, a Viewing Angle omogućava optimizaciju kontrasta i prilagodbu kuta gledanja.

Sve je to zaokruženo primjenom novog Quantum procesora, koji omogućava prikaz bilokakvog izvornog sadržaja u različitim rezolucijama poboljšanjem svjetla, unaprjeđenjem kvalitete slike te optimizacijom zvuka prema sceni koja se odvija na ekranu. Osim što je najdraže serije i filmove moguće gledati u posve novoj kvaliteti, 8K rezolucija korisna je i u drugim aktivnostima, kao što je gaming na konzolama. Game Mode tehnologija smanjuje lag i stutter te dodatno optimizira zvuk i sliku za još veći doživljaj najdražih titlova videoigara.

8K upotrebljiv odmah uz pomoć AI Upscaling i ambijentalni način rada

Kako bi se doskočilo problemu implementacije nove kvalitete prikaza 8K tehnologije nad trenutno postojećim sadržajem, Samsung je razvio AI Upscaling tehnologiju koja automatski poboljšava prikaz bilo koje izvorne kvalitete na različitim uređajima, prilagođavajući ih visokoj rezoluciji kako bi se maksimalno poboljšala kvaliteta prikaza tijekom bilo koje aktivnosti. Kada se televizor ne koristi, pokreće se ambijentalni način rada koji na vizualno zanimljiv način prikazuje vremensku prognozu, vijesti te drugi sadržaj koje korisnik može konfigurirati sebi po potrebi.

Ono što ističe ambijentalni način rada je prilagodba prikaza uz koji Samsung televizori djeluju kao dodatni ukras u prostoru i okolini u kojem se nalaze, a za čije je potrebe Samsung surađivao i s brojnim talentiranim umjetnicima kako bi se simulirala vlastita digitalna galerija umjetnina. Naravno, prikaz se također konceptualno prilagođava i s omiljenim glazbom koja se reproducira putem televizora.

Od 29. studenoga do 31. prosinca 2019. godine uz kupnju Samsung QLED 8K televizora kod odabranih partnera na poklon dobivate 43-inčni QLED Q60.

Adsense

Sponzorirani clanak

Sponzorirane objave koje se u cijelosti prenose od naručitelja u svrhu promocije tvrtki i njihovih proizvoda. Mišljenja i podaci izneseni u ovakvim objavama ne potječu od autora HD Televizije.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!