LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Panasonic TX-65EZ1000E UHD HDR OLED TV – recenzija

 Gaming i povezivanje na PC

Analizirana karakteristika Rezultat
PC predložak i ulaz Da
1:1 mapiranje piksela Da
4:4:4 FHD i UHD reprodukcija Da
Kašnjenje slike na ekranu (input lag – SDR) oko 108 ms (Professional 1 uz isključenim Game mode),  25.5 ms najniža vrijednost (Professional 1 uz uključen Game mode)

TX65EZ1000E odlično funkcionira prilikom povezivanja na računalo i konzole. U “Option Settings” možete aktivirati Game mode koji će uvelike smanjiti ulazno kašnjenje na razinu koja će zadovoljiti veliku većinu igrača. Dok igrate akcijske igre poput Steepa ili Last of Us: Remastered, odziv na moje kontrole je bio bez ikakvih kašnjenja, barem ne onakvog koje bi negativno utjecalo na iskustvo igranja.

panasonic-65ez1000e-input-lag
Input lag mjerenje (SDR)

S druge strane, ako želite spojiti svoje računalo, možete dobiti punu rezoluciju boja za 1080p ili 2160p sadržaj ako aktivirate 1080p Pure Direct ili 4K Pure Direct.

Kvaliteta zvuka

panasonic-65ez1000e-soundbar

Da budem iskren, imao sam sumnje kad sam instalirao isporučenu zvučnu traku na TV. Djelovala je prelagana i krhka, pa sam se upitao kakvu kvalitetu zvuka uopće može isporučiti s obzirom na televizor ove klase. Srećom, bio sam pozitivno iznenađen njenim performansama. Zvuk je vrlo dobro uravnotežen, jasan i može biti vrlo glasan bez distorzija, dovoljno dobar za gledanje filmova i TV emisija. Niski tonovi su iznenađujuće “prisutni”, a visoki tonovi obiluju detaljima.

Jasno, izostaju prave niske frekvencije koje se mogu dobiti samo zasebnim zvučničkim sustavom, a ista stvar je i pri glasnom slušanju –  tada sustav zvuči oštro jer visoke frekvencije počinju dominirati spektrom. Uz to, iako je stereo separacija dobra, volio bih da je zvučna pozornica šira.

Potrošnja električne energije [W]

Predložak (mjerenje na ANSI uzorku – 50% crne i 50% bijele boje na ekranu) 
Energetska klasa  B
Normal
137
Professional Photo 132
Cinema 132
True Cinema 128
Custom 201
Professional 1 (kalibrirano) 221
Professional 2 (kalibrirano) 132
Standby < 1

Alternative

Postoje jeftinije OLED televizije na tržištu, prvenstveno oni tvrtke LG Electronics. Dobra alternativa je LG OLED65B7V dostupan u Hrvatskoj za 31.999,00 kn u vrijeme pisanja ove recenzije, a koji ima isti OLED panel koji ujedno podržava i Dolby Vision sadržaj. Kvaliteta zvuka nije tako dobra, ali za razliku u cijeni, možete dobiti A/V prijamnik i 5.1 zvučnički sustav koji će zvučati znatno bogatiji od bilo kojeg sustava zvuka, pogotovo u smislu reprodukcije niskih tonova i surround efekata.

paragraph-separator-divider

Zaključak

panasonic-65ez1000e-award

[review]

Cijena i dostupnost:

Hrvatska – 56.999,00 kn (aktualnu cijenu provjerite na nabava.net)

UK – £5999.00 (RGB Direct)

Testni uzorak ustupio: Panasonic Croatia

Sponzori:

HDMI kabele osigurao Supra Cables.

OPPO UBD-203 Ultra HD Blu-ray player osigurao Sigma Audio Koncept.

Ultra HD Blu-ray movies (Fantastic Beasts and Where to Find Them and Kong: Skull Island) osigurao Menart.

Ultra HD HDR-10 testne uzorke osigurao R.Masciola.

© HD Televizija 2017. Sva prava pridržana.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

15 komentara

  1. Znaci ima proslogodisnji lg panel, tj. kao sto kazes isti kao B7, po svim recenzijama na C7 seriji je jos bolji panel, sa vecim osvjetljajem, malo boljim bojama, i sl, ali tv je mrak, doduse kao i svaki oled, koliko para toliko muzike.
    Sama recenzija je odlicna kao, i uvijek.

    1. Čitam li ja krivo tekst recenzije?
      ”Iz rezultata osvjetljenja jasno je da se na 65EZ1000E koristi najnoviji LG Displayev OLED panel.”

  2. Na C7 i B7 je panel iz 2017, a na Sony i Panasonic je panel iz 2016. Sony i Panasonic sigurno imaju bolju elektroniku od LG, ali da li je toliko bolji od LG, čisto sumnjnam, pa da su skuplji od C7 ili B7 skoro, pa 8-10000kn.

  3. B7 i C7 nemaju isti panel, imas na vise mjesta na NET-u o tome pa procitaj, C7 je dobio noviju veziju panela, tako barem pise.

    1. Gdje ste Adi to procitali, jer sam poslao upit LG HR, a oni kazu , da B7 i C7 iz 2017 imaju identicne panele, kao i cijela serija za 2017.

      1. Ja sam pogrijesio, mislio sam na b6 i c7, znaci paneli 2016 i 2017g do mene je , malo sam skrenuo od vreline. :)

  4. Sve razumijem al da nemogu sredit taj smart dio to nemogu nikako prozvakat… tolku pamet imaju i opet izmisljaju toplu vodu….uzmi android ako neznas sta bi i to je to…

    1. Jos mi je gore da napravis premium tv koji nema dolby vision, ili sto je jos smijesnije dts, a trazis love kao za dobar auto.

      1. Da…ima i toga…na bugovom forumu sam skuzio da neki kojima je zvuk bitan dio filmova imaju problema sa passthrough-om na Kodiju i moraju ili moraju kombinirat palit gasit opcije da dobiju dts, ovo ono…a to i sa android boxovima ima…samo par ih ima dobru podrsku sto se tice hd audio formata…ali kako ti kazes 10 milja eura pljunit za tv i onda na banalnim stvarima problemi…i naravno u prospektu se izbjegavaju takve informacije….

        1. Ima sam sony android tv, i dobiti zvuk sa kodi-a, je cista lutrija, ac3 i nekako dts jako tesko, moras kopati po meniu tv-a, kodija da popizdis.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!