Home » Recenzije » Televizori i monitori » LCD » Samsung 49KS9002 (KS9000) zakrivljeni UHD TV – recenzija

Samsung 49KS9002 (KS9000) zakrivljeni UHD TV – recenzija

 Gaming i povezivanje na PC

samsung-49ks9002-rise-of-tomb-raider

Igra Rise of Tomb Raider

 Analizirana karakteristika  Rezultat
PC predložak i ulaz Dostupan PC način rada u svakom predlošku, moguće odabrati i Game predložak za sliku
1:1 mapiranje piksela Da, uz aktivan Fit to Screen
Kašnjenje slike na ekranu (input lag)
  • Movie: 105.4 ms
  • Standard: 116.3 ms
  • Game: 21.7 ms

Samsung 49KS9002 smo spojili na PS4 Pro konzolu koju smo na testiranje dobili iz Sancta Domenice. Među isprobanim igrama ponovno smo se družili s Larom Croft u igri Rise of Tomb Raider, napucavali zombije u The Last of Us: Remastered i tresli mrežu u FIFA 2017. Iskustvo igranja je bilo u cjelini odlično zbog čiste i detaljne slike, malog ulaznog kašnjenja i oštre slike u dinamici s obzirom na karakteristike VA panela. Na 49-inčnom televizoru s 2 metra udaljenosti ne možete baš doživjeti blagodati UHD rezolucije, no neosporna je bila čistoća slike posebno u naslovima koji se vrte u nativnih 2160p (npr. Rise of Tomb Raider, FIFA 2017 ili Skyrim).

samsung-49ks9002-dead-or-alive

Igra Dead or Alive 5: Last Round

paragraph-separator-divider

Kvaliteta zvuka

Za razliku od kvalitete slike gdje razlike nema u odnosu na povoljnije SUHD modele, kvaliteta zvuka je na KS9002 TV-u osjetno bolja, posebno u visokotonskom području. 4.1 konfiguracija sa zvučnicima uperenim prema podlozi pruža čisto srednjetonsko i visokotonsko područje, u što smo se uvjerili slušajući – između ostalog – uvodnu špicu Disneyevog Aladdina. Očekivano, niskotonsko područje nije doživjelo poboljšanja, bas izostaje i zvuk u tom segmentu gubi na punoći. Upravo iz tog razloga za najbolje iskustvo gledanja filmova savjetujemo investiciju u vansko pojačalo i zvučnike. Više detalja >>

Potrošnja električne energije [W]

Predložak (mjerenje na ANSI uzorku – 50% crne i 50% bijele boje na ekranu)
Energetska klasa energy class a
Dynamic 130
Standard
96
Natural 95
Movie 74
Movie – kalibrirano 68
Standby < 1

paragraph-separator-divider

Zaključak

samsung-49ks9002-award

Samsungove televizore smo dobro upoznali ove godine kroz testove modela serija 5, 6 i 7. Testiranja polako primičemo kraju modelom serije 9, točnije 49-inčnim KS9002, a koji nam je na test ustupio Ronis. Cilj testiranja nam je provjeriti opravdava li serije 9 svojom kvalitetom izrade, mogućnostima, te slikom i zvukom višu cijenu u odnosu na ranije testiranje SUHD modele KS7002 i KS7502, a koje smo također testirali u 49-inčnoj varijanti. Za potrebe testiranja smo koristili i PlayStation 4 Pro konzolu koju nam je na test ustupila Sancta Domenica. Specifikacije Proizvođač Samsung Model UE49KS9002TXXH Tehnologija prikaza 10-bit SVA LCD s&hellip;

Review Overview

Kvaliteta izrade
Izbornici i rukovanje
Mogućnosti
Kvaliteta slike - kontrast
Kvaliteta slike - oštrina u dinamici
Kvaliteta slike - prikaz iz kuta
Kvaliteta slike - obrada signala
Kvaliteta slike - ukupno
Kvaliteta zvuka
Gaming

Srebrna klasa - preporuka!

Summary : Samsungova serija 9000 donosi očekivana poboljšanja u kvaliteti izrade, atraktivnosti dizajna i boljem zvuku ugrađenih zvučnika, no ne i u segmentima mogućnosti i kvalitete slike. Baš kao i ranije testirani modeli serije 7000, radi se u UHD Premium certificiranom televizoru s kvalitetnom obradom signala, vrlo brzim i intuitivnim sučeljem, učinkovitim filterom protiv refleksija i svim modernim tipovima priključaka. Malo ulazno kašnjenje svidjeti će se igračima, a 120 Hz panel dobre ujednačenosti slike zadovoljiti će i ljubitelje sporta. Uzak vidljivi kut prati KS9000 jednako kao i povoljnije modele, zbog čega preporučamo frontalno gledanje ili iz malog kuta (ili kupovinu televizora s IPS LCD panelom). Ako vam je kvaliteta slike bitna i želite Samsungov TV, za manje novaca možete dobiti potpuno isti rezultat s modelima nižih SUHD serija. Upravo iz tog razloga, a i s obzirom na cijenu, testiranom modelu dodjeljujemo pripadnost Srebrnoj klasi.


> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Maloprodajna cijena na dan objave: 12.699,00 kn (18.12.2016.)

Na test ustupio: Ronis

ronis-logo-2015

Aktualne cijene provjerite na jeftinije.hr i nabava.net

nabava-net-logo

Za potrebe testiranja su korišteni Supra Cables HDMI kabeli. Samsung UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray reproduktor na test ustupio Samsung Hrvatska. Ultra HD HDR-10 testne uzorke osigurao R.Masciola. PlayStation 4 Pro konzolu je na test ustupila Sancta Domenica.

© HD Televizija 2016. Sva prava pridržana.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

15 komentara

  1. Danas dolazi samsung 49ku6400 pa ako nekog interesuju moja zapazanja rado cu ih podjeliti.

  2. Imam Oled 910V. Nakon njega, meni i najbolji lcd izgleda isprano. Usporedio sam ga sa 8002 od Samsunga. Ili treba 20 dana , da se oko navikne .

  3. imam 55ks9002, i zanima me dal u pdf-u dobijem vise postavki za slike tj od cega se sastoji taj pdf, jel isto ko i kad objavite na youtube video sa postavkama? hvala

  4. Pozdrav imam neobican problem – nemoze se ustekati obicna antena u utor predvidjen za antenu.Neznam jeli problem u kucistu tv ili je nesto drugo.Tv serija6 – 49ku6402 – 2016g.

  5. Probao sam sa vise antenski konektora i nijedan ne ide.Prikljucak za antenuje standardan – bojim se da nije kuciste u pitanju.U svakom slucaju hvala na odgovoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*