FilmoviKinoRecenzije filmova

Gledali smo: Iz Sveg Glasa (Boychoir)

Boychoir_movie_620x330

Prošle srijede u prostoru CineStara Branimir Centar održala se novinarska projekcija filma Iz Sveg Glasa, redatelja François Girarda nam donosi nevjerojatnu priču o iznimno nadarenom dječaku i njegovom mentoru, koji čini sve kako bi ga motivirao da ostvari ono što se čini gotovo nemogućim.

boychoir_1_620x370

Sjajnu postavu čine dvostruki oskarovac Dustin Hoffman, oskarovka Kathy Bates, dobitnik dvaju Emmyja Eddie Izzard, glumica triput nominirana za zlatni kipić Debra Winger, Josh Lucas (A Beautiful Mind) i Kevin McHale (Glee). Priča puna dobre glazbe počinje kad upoznajemo Steta (debitant Garrett Wareing), koji se bori preživjeti u državi Texas s poslom i problemima preopterećenom majkom. Ravnateljica škole (Winger) uvjerena je da je njegov anđeoski glas vrijedan svjetske slave, no Stet ne zna kako bi ga iskoristio da nađe bolji život. Igrom sudbine sve će se promijeniti kada se Stet nađe na Istočnoj obali u jednoj od najelitnijih škola za pjevanje. To bi mogla biti njegova jedina nada, no svjestan je da se ne uklapa. Nikad nije učio glazbu, nema nikoga da mu pomogne i pun je bijesa koji ne zna izraziti. Povrh svega toga, suočen je sa zahtjevnim, beskompromisnim i teškim, no jako cijenjenim učiteljem Carvelleom (Hoffman).

BG_Boychoir_2015_movie_Still_8_620x370

Anđeoski dječački glas nešto je u čemu možemo uživati tek određeno vrijeme – i onda ga godine jednostavno odnose u nepovrat. Taj je glas poput podsjetnika na prolaznost djetinjstva i neumitne snage vremena. Stoljećima su najčišći tonovi u izvedbi dječačkih zborova smatrani umjetničkom i duhovnom inspiracijom, no čak i danas u 21. stoljeću u kakofoniji elektroničkih zvukova, sirova bistrina ljudskog glasa dotiče nešto u slušatelju što nijedan drugi zvuk ne može. Upravo je to nadahnulo tvorce filma Iz Sveg Glasa. Sve je počelo scenarijem koji je napisao Ben Ripley, najpoznatiji po trileru Source Code, a koji je i klasični pijanist bogatog glazbenog zaleđa. Kad je prvi put čuo za škole u kojima dječaci usavršuju anđeoski glas u tih nekoliko godina prije puberteta, Ripley je bio zaintrigiran tim svijetom u kojem nešto genijalno ima rok trajanja. Uz to ga je privukla suprotnost današnje drskosti i ravnodušnosti koje obilježavaju djecu i te drevne umjetničke forme koja kao da je pomalo izvanzemaljska. Naravno, to je okružje bilo i odličan okvir za progovaranje o djetinjstvu, učiteljstvu, snovima i vječnoj promjeni i kretanju u životu.

[review]

Film Iz Sveg Glasa moguće je pogledati u svim CineStar kinima.

Adsense

Josipa Vrbanc

Elokventna mlada žena, britkog uma i širokog spektra interesa. Strastvena navijačica Bayerna koja voli pročitati kvalitetnu knjigu i pogledati dobar film. U slobodno vrijeme opušta se uz omiljene serije i čita vijesti iz svijeta filma i zabave. Ni shopping joj nije stran pa će vam rado preporučiti što i gdje kupovati.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!