CES - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

Novi predsjednik Uprave kompanije LG HE otkriva poslovnu strategiju za 2015.

Brian Kwon-ces-2015

LG Electronics je otkrio svoju poslovnu strategiju za potrošačku elektroniku u 2015. Na okruglom stolu za medije tijekom sajma CES Brian Kwon, novi predsjednik Uprave kompanije LG Home Entertainment, govorio je o tvrtkinoj TV tehnologiji, proizvodima i marketinškim planovima za ovu godinu. Detalje donosimo u nastavku.

Odlučni smo stvoriti daljnji zamah rasta u segmentu nove generacije kućne zabave pružanjem inovativnih rješenja i usluga“, rekao je Kwon. „Podići ćemo brand LG na tržištima diljem svijeta razvijanjem raznolikih proizvoda svjetske klase, uključujući naše OLED i ULTRA HD televizore. Istovremeno, unaprijedit ćemo strategiju konvergencije što će nam omogućiti kretanje prema integraciji niza IoT (internet stvari) rješenja uz koja će naši potrošači povezivati svoje televizore s različitim uređajima još  jednostavnije.

Komentirajući trenutne uvjete na globalnom tržištu televizora, Kwon je istaknuo da će LG-ev fokus na konkurentnost proizvoda i cijena dovesti tvrtku u povoljniji položaj kad je riječ o konkurenciji iz Kine i zaštititi je od posljedica slabljenja japanskog jena. „Provodimo niz marketinških i proizvodnih strategija kako bismo bolje pozicionirali LG u okviru ovog intenzivnog natjecanja.

Kwon je naveo četiri krovne strategije osmišljene kako bi se učvrstila vodeća pozicija LG-a na tržištu kućne zabave:

(1) predvođenje globalnog tržišta OLED televizora,

(2) širenje penetracije na tržištu 4K ULTRA HD televizora,

(3) učvršćivanje vodeće pozicije u pružanju izvanrednog korisničkog iskustva,

(4) jačanje konkurentnosti linija IT i AV proizvoda.

Predvođenje globalnog tržišta OLED televizora

lg-oled-2015

U 2014. LG se fokusirao na stjecanje poslovnog zamaha i pozicioniranje u budućnosti aktivnim promicanjem naše flagship linije OLED televizora“, rekao je Kwon. „Ove godine namjeravamo značajno povećati tržišnu penetraciju LG-evih OLED televizora koji primaju izvanredne recenzije kao televizori nove generacije. LG OLED sinonim je za savršenu crnu, savršene boje i iskustvo gledanja koje oduzima dah. Ukupno, naša OLED tehnologija će nas tjerati naprijed kao pouzdanog lidera na globalnom tržištu premium televizora.

LG je predstavio prvi 4K OLED televizor u industriji u kolovozu 2014. Pokazujući svoje tehnološke mogućnosti i u 2015., tvrtka je na sajmu CES predstavila niz novih OLED televizora, uključujući modele od 77, 65 i 55 inča sa zakrivljenim, ravnim i fleksibilnim zaslonima. LG želi konsolidirati globalni sustav proizvodnje OLED-a u Sjevernoj, Srednjoj i Južnoj Americi, Europi i Aziji. Kwon je istaknuo da želi povećati ulaganja tvrtke u OLED tehnologiju te da je sestrinska tvrtka LG Display već uložila 700 milijardi KRW u nadogradnju svojih proizvodnih pogona za proizvodnju većih OLED panela.

Istovremeno, LG je usmjeren na daljnje poboljšanje cjenovne konkurentnosti svojih OLED televizora putem sinergije među LG-evim podružnicama te poboljšanja komponenata i naprednih proizvodnih tehnologija, objasnio je Kwon. Ove aktivnosti će zajedno biti zaslužne za rast prodaje OLED televizora i omogućit će većem broju potrošača da dožive prednosti LG-eve OLED tehnologije putem alternativa na tržištu premium televizora. U međuvremenu, LG će širiti svoju liniju OLED TV-a, povećavati opskrbu kako bi zadovoljio zahtjeve tržišta te provoditi agresivnu marketinšku strategiju koja uključuje strateške saveze s ključnim maloprodajnim lancima u svakoj regiji.

Širenje penetracije na tržištu 4K ULTRA HD televizora

lg-ultra-hd-2014

Na sajmu CES 2015 LG predstavlja seriju ColorPrime televizora koja uključuje hvaljene 4K ULTRA HD televizore s poboljšanom reprodukcijom boja, iznimnim dizajnom, bogatim zvukom i novom, praktičnom platformom webOS 2.0. Serija ColorPrime uključuje i 4K ULTRA HD televizore s tehnologijom Quantum Dot koji dodatno potvrđuju LG-evu predanost pružanju najnaprednijih tehnologija potrošačima.

CES potrošačima pruža mogućnost za upoznavanje s ukupnom LG-evom linijom 4K ULTRA HD televizora“, rekao je Kwon. LG-eva proširena linija uključuje modele veličine od 40 do 105 inča, sa zakrivljenim i ravnim zaslonima. Svi ovi uređaji dolaze s inovativnim tehnologijama koje LG diferenciraju od drugih proizvođača.

Tako LG planira u kratkom vremenu povećati svoj udio na tržištu 4K ULTRA HD televizora u 2015. i nakon toga. Tvrtka ujedno nastoji ojačati svoje marketinške sposobnosti putem zajedničkih napora njenih podružnica koje pokrivaju sveobuhvatan niz poslovnih područja, uključujući istraživanje i razvoj, planiranje proizvoda, prodaju i marketing.

Izvanredno korisničko iskustvo uz webOS 2.0

LG_webOS
Predstavljanje LG-jevog webOS operativnog sustava na CES-u 2014.

LG-eva nova platforma za pametne televizore webOS 2.0, predstavljena na sajmu CES 2015, nadograđena je verzija tvrtkine originalne i vrlo uspješne platforme webOS. Kwon je rekao da ova najnovija platforma pomaže LG-u zadržati vodeću poziciju u pružanju izuzetnog korisničkog iskustva. webOS je originalno dizajniran u okviru koncepta „Make TV Simple Again“ kako bi se suzbile frustracije zbog kompleksnosti sustava, a LG-evi pametni televizori s ovom platformom bi u prvoj polovici 2015. trebali zabilježiti broj od 1 milijun prodanih primjeraka.

Jačanje konkurentnosti linija IT i AV proizvoda

U 2015. LG poduzima korake kako bi obnovio strukturu poslovanja u segmentu kućnih kina i videa i poboljšao profitabilnost. Ovi koraci uključuju jačanje marketinških aktivnosti za high-end monitore, kao što su 21:9 UltraWide monitori, zakrivljeni monitori i monitori s ULTRA HD zaslonom. LG će se također usredotočiti na poboljšanje zamaha rasta aktivnim promicanjem soundbarova i multi-room audio proizvoda koje neprestano stječu popularnost među potrošačima. Istovremeno, LG će i dalje tražiti nove poslovne mogućnosti na temelju vlastitih tehnoloških mogućnosti u IT konvergenciji i IoT inovacijama za pametan dom.

Za više informacija posjetite www.LGnewsroom.com/ces2015

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!