Obavijesti/ostalo

HD Televizija preseljena na novi poslužitelj

hdtelevizija-header

Ako ste tijekom prošlog tjedna odlučili posjetiti stranicu HD Televizije, u najbolje ste slučaju morali dugo čekati da se otvori. Ako ste imali manje sreće, dočekala vas je poruka tipa: Error 503 Backend fetch failed ili je vaš internet pretraživač jednostavno odustao i javio kako stranica nije dostupna. Unatoč tomu što smo se nalazili na virtualnom privatnom poslužitelju (VPS) sa specifikacijama koje bi bez problema trebale pogoniti stranicu i forum, česta usporavanja, gubici paketa i vrlo ograničena podrška natjerali su nas da se preselimo. Ostali smo u istom datacentru u Njemačkoj, no sada smo na daleko jačim poslužiteljima i imamo neusporedivo bolju podršku.

Smatramo kako tvrtke koje dobro rade svoj posao treba istaknuti, pa ćemo mi ovom prilikom pohvaliti tvrtku WMD iz Hrvatske, a koja nam je pomogla u transferu podataka s jednog na drugi poslužitelj. Osim što su djelatnici WMD-a sve podatke prenijeli i podesili sve potrebne postavke – ukazali su na detalje koji bi se mogli optimirati za još kvalitetniji rad stranica. Podrška je bila doista super brza, baš kao što navode na svojim stranicama, te smo u svako doba dana ili noći dobili odgovor na baš svako pitanje.

Ovo je 4. poslužitelj na kojem se HD Televizija nalazi otkako smo s projektom započeli krajem 2007. godine i nadamo se da će na novoodabranom biti dostupna i brza u nadolazećim godinama.

HD Televizija je do sada bila na slijedećim poslužiteljima/resellerima:

  1. Studio4Web (shared server)
  2. Krypt (VPS)
  3. Hetzner (VPS)
  4. WMD (shared server)

P.S. Pojedini detalji još uvijek nisu 100% funkcionalni, poput HDDb baze televizora, te vam zahvaljujemo na razumijevanju, kao i prijavi svih ostalih uočenih problema.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

      1. Nemoj sad da se vadiš Darko, kasno je :). Ceo deveti mesec bez ijedne recenzije a zamalo da ostanemo i bez dosadašnjih usled ” The Butterfly Effect”-a na sajtu :). Ispravi me ako grešim ali čini mi sa da je za sve kriv onaj zakrivljeni Samsung tj. recenzija istog :).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!