Home » Obavijesti/ostalo » HD Televizija preseljena na novi poslužitelj

HD Televizija preseljena na novi poslužitelj

hdtelevizija-header

Ako ste tijekom prošlog tjedna odlučili posjetiti stranicu HD Televizije, u najbolje ste slučaju morali dugo čekati da se otvori. Ako ste imali manje sreće, dočekala vas je poruka tipa: Error 503 Backend fetch failed ili je vaš internet pretraživač jednostavno odustao i javio kako stranica nije dostupna. Unatoč tomu što smo se nalazili na virtualnom privatnom poslužitelju (VPS) sa specifikacijama koje bi bez problema trebale pogoniti stranicu i forum, česta usporavanja, gubici paketa i vrlo ograničena podrška natjerali su nas da se preselimo. Ostali smo u istom datacentru u Njemačkoj, no sada smo na daleko jačim poslužiteljima i imamo neusporedivo bolju podršku.

Smatramo kako tvrtke koje dobro rade svoj posao treba istaknuti, pa ćemo mi ovom prilikom pohvaliti tvrtku WMD iz Hrvatske, a koja nam je pomogla u transferu podataka s jednog na drugi poslužitelj. Osim što su djelatnici WMD-a sve podatke prenijeli i podesili sve potrebne postavke – ukazali su na detalje koji bi se mogli optimirati za još kvalitetniji rad stranica. Podrška je bila doista super brza, baš kao što navode na svojim stranicama, te smo u svako doba dana ili noći dobili odgovor na baš svako pitanje.

Ovo je 4. poslužitelj na kojem se HD Televizija nalazi otkako smo s projektom započeli krajem 2007. godine i nadamo se da će na novoodabranom biti dostupna i brza u nadolazećim godinama.

HD Televizija je do sada bila na slijedećim poslužiteljima/resellerima:

  1. Studio4Web (shared server)
  2. Krypt (VPS)
  3. Hetzner (VPS)
  4. WMD (shared server)

P.S. Pojedini detalji još uvijek nisu 100% funkcionalni, poput HDDb baze televizora, te vam zahvaljujemo na razumijevanju, kao i prijavi svih ostalih uočenih problema.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

5 komentara

  1. Vidim ja da se sada može ući normalno.Valjda će sada biti sve ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*