LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Samsung 55H6500 (H6500) Full HD LCD televizor – recenzija

samsung-h6500-header

Nakon LG-jevog LB650V LCD televizora, na test smo dobili direktnog konkurenta iz tvrtke Samsung – model UE55H6500. Radi se o nasljedniku F6500 modela iz prošle godine, a čija je cijena (ovisno o dijagonali) trenutno tek nešto niža od novog modela, zbog čega ćemo u nadolazećem detaljnom testu provjeriti što je sve novo u H6500 seriji, kako se nosi s konkurencijom i što sve može ponuditi potencijalnom kupcu.

[review]

Specifikacije (specifications)

 

Specifikacije
Proizvođač Samsung Electronics
Model UE55H6500
Tehnologija prikaza LCD s bočno postavljeni LED osvjetljenjem
Veličina ekrana 55 inča / 139 cm
Energetska klasa A+ (101 kWh/godišnje)
3D Ready/3DTV 3DTV (3D naočale u pakovanju)
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
aktivni 3D prikaz
Osvježavanje zaslona (indeks oštrine slike) 400 Clear Motion Rate
Lokalno zatamnjenje ne, samo globalno zatamnjenje
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x3)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da (dvostruki prijamnici)
DVB-T2 / DVB-S2 Ne/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Zemlja porijekla: Slovačka

Poveznice:

Službena stranica >>

HDDB baza televizora >>

VIDEO: Raspakiravanje i instalacije (unboxing)

Dizajn

samsung-h6500-front

Brzi info
Dizajn u jednoj ravnini Boja okvira Materijal okvira Zaslon Rotacija stalka
ne crna plastika lagano matiran da

Dizajn H6500 modela bismo najbolje mogli opisati kao “klasičan Samsung TV”. Tanak okvir od glatke crne plastike, srebrna linija duž donjeg ruba okvira i srebrno postolje oblika slova “X” prisjećaju nas na 2010. godinu i prvi susret s takvim dizajnerskim rješenjem (model C8000). Oko matiranog zaslona okvir je debeo svega 7 milimetara, dok se prema poleđini širi do i dalje male dimenzije od jednog centimetra.

Kvaliteta izrade je segment na kojem je Samsung morao štedjeti i to je bilo odmah vidljivo nakon otpakiravanja. Pucketanje plastike, klimav zaslon na postolju, zračnost između prednjeg i stražnjeg dijela kućišta, kao i savitljiva plastična poleđina, za stepenicu su ispod kvalitete direktnog konkurenta – LG-jevog LB650V modela kojeg smo ranije testirali. Nadali smo se poboljšanju kvalitete ove godine, no očito je kako je Samsung odlučio uštedjeti na dizajnu kako bi poboljšao ono što se nalazi unutar kućišta (četverojezgreni procesor, dvostruki DVB prijamnnici,…).

Priključci su postavljeni u dvije orijentacije – prema natrag i sa strane, te uključuju čak 4 HDMI-ja, 3 USB-a, kao i analogne ulaze.

samsung-h6500-side
Najveća dubina: oko 6.5 cm

samsung-h6500-connectors
Priključci u dvije ravnine

samsung-h6500-stand
Postolje “X” oblika

samsung-h6500-back
Plastična poleđina

U cjelini, dobro opremljen televizor od čije smo kvalitete očekivali više.

Daljinski upravljač (Remote Control)

samsung-h6500-remote

Brzi info
Boja Materijal Komunikacija Pozadinsko osvjetljenje Dodatno
crna plastika IR ne ugrađen žiroskop u Smart remote

Uz H6500 se, baš kao i uz daleko skuplji HU8500 model, isporučuju dva daljinska upravljača – jedan sa standardnim rasporedom tipaka, navigacijskim strelicama i uobičajenim funkcijama i drugi u vidu Smart remote daljinskog upravljača zadnje generacije. Samsung je implementirao posebnu površinu osjetljivu na dodir u sredini upravljača, a po kojom korisnik ne klizi prstom već samo držanjem prsta aktivira pokazivač na ekranu s kojim se lako može kretati po izbornicima, aplikacijama i raznim funkcijama televizora. Preciznost je izvrsna i na razini je LG-jevog Magic Motion daljinskog upravljača, te je bolja u odnosu na primjerice Philipsova rješenja. Osim aktiviranja pokazivača, osjetljiva površina se može pritisnuti čime se aktivira “OK” funkcija za potvrdu.

Pogledajte demonstraciju novog Samsungovog daljinskog upravljača na našem YouTube kanalu >>

Na upravljaču se još nalazi više funkcija nego što je to bio slučaj na prošlogodišnjem modelu, pa su tako tu sada dostupne i tipke za upravljanje reprodukcijom (play, pause, natrag, naprijed), pretragu sadržaja i Football način, uz one standardne za reguliranje glasnoće, promjenu kanala, pozivanje Smart Hub platforme, izbor ulaza i glasovno upravljanje. Jedina razlika u odnosu na model koji se prilaže uz HU8500 Ultra HD televizor jest u boji kućišta – uz H6500 model je priložen model s crnom bojom cijelog kućišta.

Prigovaramo izostanku bilo kakvog pozadinskog osvjetljenja koje bi olakšalo snalaženje u zamračenom ambijentu, no u cjelini smatramo da je Samsung odradio jako dobar posao i da je uspio nadmašiti LG-jev Magic remote. Upravljačem je vrlo jednostavno kretati se po izbornicima, pretraživati internet i koristiti aplikacije.

Osim putem daljinskih upravljača, televizorom je moguće upravljati i preko pametnog telefona, tableta i glasom putem mikrofona ugrađenog u Smart remote upravljač. Ukratko, uobičajena lista osumnjičenih za moderan televizor visoke klase.

Izbornici i Smart TV platforma (Menus and Smart TV platform)

samsung-h6500-smart-tv

Brzi info
Vodič za instalaciju Sučelje na hrvatskom jeziku Smart TV naslovnica Internet pretraživač
da da da da

Sučelje H6500 modela je zadržalo iste karakteristike brzine i preglednosti kao i prošle godine, uz dodatne optimizacije koje smo susreli tijekom testa Ultra HD modela HU8500.  Samsung je za 2014. godinu odlučio dodatno poboljšati prošlogodišnju Smart Hub platformu i učiniti ju još bržom i intuitivnijom.

Novost je HomeScreen izbornik na kojem se prikazuju omiljene aplikacije, kanali, ulazi i druge često pozivane funkcije, čime je Samsung uspio ubrzati pristup omiljenim sadržajima i u tome svakako uspio. Na HomeScreen izborniku se također nalazi tipka za pristup aplikacijama i Smart Hub naslovnici sa svim aplikacijama na jednom ekranu i multimediji na drugom. Aplikacija je mnogo i pokrivaju baš sve segmente – od internet pretraživača, video i socijalnih servisa, pa do zabavnih i fitnes sadržaja.

Uz novi Smart Control daljinski upravljač navigacija je puno brža nego prošle godine i tijekom korištenja smo se vrlo brzo navikli na raspored funkcija i veliku brzinu izvođenja servisa. Jedinu zamjerku koju smo uočili na H6500 modelu, a nismo na HU8500 Ultra HD TV-u je u neobjašnjivom usporenju sučelja Smart TV naslovnice na slabijem modelu, a zbog kojeg je navigacija znala postati trzava, a pokazivač Smart Remote upravljača nije se glatko kretao kao što je to obično slučaj. Iz onog što smo uočili, zaključujemo kako je uzrok usporenja najvjerojatnije mrežna komponenta, odnosno obrada informacija iz vanjskih izvora (dijeljenje sadržaja preko mreže, XBMC,…). Srećom, ova pojava je brzo nestala i nakon toga je televizor brzo funkcionirao, baš kako bi i trebao s obzirom na veliku procesorsku snagu.

Multimedijalna podrška

Brzi info
USB reprodukcija
DLNA DTS/Dolby Digital podrška
HEVC podrška Dijakritički znakovi (č, ć, š, ž…) u titlovima
da (audio, video, foto) da da da da

H6500 nastavlja tradiciju odlične multimedijalne podrške putem USB-a i lokalne mreže. Tijekom testa smo pogledali nekoliko filmova u MKV formatu i uživali u visokoj kvaliteti i pravilno reprodukciji od početka do kraja, sa ili bez podnaslova koji mogu biti integrirani unutar MKV spremnika ili biti u zasebnoj datoteci.

Titlovi se pravilno prikazuju i s dijakritičkim znakovima, te je moguće odabrati između tri veličine od koje već onu srednju smatramo dovoljno velikom za dobru čitljivost i s veće udaljenosti. Nažalost, još uvijek nije moguće aktivirati podnaslove u zasebnim datotekama ako iste ne nose isto ime kao i film, zbog čega je i dalje praktičnije koristiti vanjski media player poput Mede8era ili Raspberry Pija.

HEVC (H265) sustav je također podržan, te smo uspjeli pokrenuti testnu .ts datoteku u Full HD rezoluciji. Datoteke s ekstenzijom .265 nisu funkcionirale.

DivX, XVID i ostali popularni formati su pravilno funkcionirali, zajedno s DTS podrškom i mogućnosti slanja višekanalnog zvuka preko HDMI ARC odnosno Toslink digitalne optičke veze.

DLNA mogućnosti smo isprobali koristeći XBMC instaliran na računalo i H6500 ga je odmah prepoznao i prikazivao podijeljene direktorije. Prikaz direktorija je u dva reda i u tom segmentu nam se više svidio Sonyjev ovogodišnji W705 model, a koji povlači dodatne informacije iz XBMC-a i prikazuje direktorije s pripadajućom slikom. Titlove je moguće pozvati no samo ako se nalaze unutar MKV spremnika.

Sve u svemu, odličan rezultat s podrškom za novi HEVC format zaokružuje odličnu multimedijalnu podršku H6500 televizora.

 

Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

162 komentara

 1. Poviše piše HEVC podrška ne,a ispod u članku ovo:
  ”Sve u svemu, odličan rezultat s podrškom za novi HEVC format zaokružuje odličnu multimedijalnu podršku H6500 televizora.”
  Šta je točno?
  Koja je razlika modela 6200 i ovoga?
  Hvala

 2. Dvoumim se između UE40H6400 i LG 39LB650V-ZE. 6400 bi trebao imati sličnu ili istu kvalitetu slike kao 6500?
  Btw: Je li se meni samo čini ili je kvaliteta HRT1 na samsungu dosta loša (lošija nego na LGu)? Može li biti da je do modela u trgovini ili do nečega drugog?

  1. Da, H6400 i H6500 imaju podjednaku sliku – LG-jev model u 39″ dijagonali ne koristi IPS panel i postiže kontrast na razini Samsungovih kandidata (a vjerojatno i veći ako je suditi po ostalim 39″ TV-ima na tržištu). Jako je teško suditi o kvaliteti slike kad su:
   a) televizori u trgovini podešeni na dinamičan prikaz, a koji je nešto najgore što se može koristiti za prezentaciju kvalitete slike,
   b) TV program se često distribuira na razne načine u trgovinama i kvaliteta može jako varirati od priključka do priključka – u praksi je kvaliteta SD signala kod oba branda vrlo slična

 3. Ako se ne varam DVB-T2 dolazi u seriji H7000 kao i lokalno zatamljenje, bas zvučnik i još neke sitnice ali i cijena je skuplja za 3000 KN u dijagonali 55″

 4. Da li ovaj model ima direct-lit ili edge-lit? U recenziji pise da je edge-lit, dok se na avsforum-u prica da je direct-lit (za model H6400) kao i na recenziji hdtvtest-a…

  1. Definitivno Edge LED, bar ovi za naše tržište. Imao sam jedan, vratio ga zbog zaglavljenog pixela, čekam drugi.

 5. Ima li tko kakav savjet kako da podesim sliku, koristim 48h6500 i nemam baš iskustva oko toga. Unaprijed hvala

  1. Video s postavkama za 2D ćemo objaviti za koji dan pa će se tamo lijepo vidjeti što se treba i kako podesiti. Naravno, nemojte zaboraviti da su to samo postavke za testni model i da na Vašem možda slika neće biti bolja od one tvorničke…

 6. Salocha,pošto si imao i lg LB671 pa možes da uporediš,da li samsung h6400 ima lepšu sliku, ili su nijanse u pitanju?Kojim teveu daješ prednost?POzd

  1. Mogu, ali moraš znati da sam običan korisnik.
   LG LB671 je bio kvalitetnije izrade, mnogo ljepšeg dizajna, boljeg ugla gledanja i ljepšeg interface-a. Vratio sam ga zbog jako primjetnog DSE koji je bio uzrokovan direktnim pozadinskim osvjetljenjem prilikom zelene podloge – Fifa 14 i fudbal na SK. Bukvalno sam mogao da vidim sjene svake led diode ili šta već. Web OS je lijep, ali štopa ponekad, pa skontaš da je ipak trebao jači procesor ili više RAM-a ili nešto tako.

   Samsung H6400 – većina mojih prijatelja kažu da je postolje jako ružno – meni baš i nije, ali i nije nešto, mogao je Samsung i bolje majku mu, posebno jer je potencijalni best buy u pitanju. Crna boja je zaista primjetnije crna nego na LG-u, ali nije to baš tako strašno da ja lično ne bih kupio LG zbog toga. Ugao gledanja jeste slabiji nego kod LG-a, ali opet je bolji nego kod Samsunga ES6100 koji sam imao priliku koristiti. Opet nije to nešto što nervira jako puno, iako imam običaj gledati svoju sadašnju plazmu iz jako velikog ugla, sa trpezarijskog stola dok jedem, ali ovaj samsung se lako zarotira pa ispadne čak i bolje. Primjeti se jačina quad core procesora ne samo u odnosu na LG nego i na stariji Samsung. Sve ide brzo. Jako mi se sviđa smart remote. Display je svjetao i lijepih boja. Smart platforma je super. sve u svemu odlučio sam se za Samsung pored LG-a i Sony w805.

   Sony je bio moj favorit ispočetka, ali mi je slika nekako pretamna. Probao sam ga u radnjama, isključivao sve Eco senzore, ali opet nije to to. Inače slika kad se profesionalno kalibrira meni lično je pretamna, tako da tu ima i do mene. I da, kod Sony-ja mi fali smart remote sa motion senzorom.

   1. Da, i meni se baš postolje kod samsunga ne dopada,po dizajnu je LG puno lepši.Samsung H6700 ima ravno postolje(kao LG 650v) samo je dosta skuplji.A da po prodavcima sa KP samsung H6500 već ima ugrađen T2 tjuner oni donose iz mađarske,možda za neka tržišta imaju sa t2 a za neke ne

    1. Da, prijamnici ovise o tržištu – zanimljivo da kod nas nema DVB-T2 kad se već emitira pay-TV u tom formatu, a i OI u Sočiju je bio tako emitiran…

   2. Meni je draže da je malo tamnija slika, a opet sve idealno . Taman na pola puta između plazme i leda. Ne smeta kada gledaš 140cm na 3m.

    1. Igram dosta Fifa14 i kada se prebaci u Game mode, ili nedajbože u Impulse mode, užasno je tamna slika, neprirodno. Kupiš PS4 da uživaš u extra grafici i lijepim i vedrim bojama, a ono tamo moraš igrati pod lampom kad već reflektori na stadionu ne rade :). Impulse mode je presmiješno taman.

  1. H6500 s 400 Hz postiže 1080/1080 linija pokretne rezolucije tako da 600 Hz kod jačeg modela je ništa više nego marketing…

 7. Probao sam i preko vanjskog diska i preko USB-a,medzutim uvijek mi izbac poruku da ne podrzava taj format,u cemu bi mogao biti problem ????

 8. Koje je Vaše mišljenje UE40F7000 (2013g) vs UE40H7000 (2014g) . Koliko sam video razlike su:
  ==========================================================
  F7000 cmr-800hz , integrisana kamera , zvucnici 2x10w
  H7000 cmr-600hz , bez integrisane kamere , zvucnici 2x20w , novi stalak (kao kod modela 8000)

  Da li ste možda videli-probalii H7000 i vredi li H7000 ili se držati proverenog F7000.
  Uopšteno da li vredi nova serija H7000 ili su u pitanju kozmeticke promene.

  Pozdrav Dragan.

   1. Osim estetike još nešto? Gledam F7000 i nikako da prelomim iako ima sve što tražim od TV.

    Kvalitet slike SD i HD , DVB-T2,C,S2 , twin tuner , dobar smart , integrisana kamera , lep izgled , ok cenu ako gledaš uloženo-dobijeno (best-buy) , input lag oko 40ms , Darko ga nahvalio (posebno sliku nakon kalibracije) , a i recenzije na net-u su OK.Model je iz 2013 tako da ima neki defekt verovatno bi isplivao do sada.

    Jedino neki SONY ali ne mogu da nadjem nijedan model od 40-42″ a da ima sve gore pobrojano.Uzeo sam (kao drugi tv) SONY KDL-32w706 silver i to je pun pogodak što se tiče izgleda i kvaliteta slike (SD – HD).

     1. Pa ovo ispade H serija (2014) downgrade u odnosu na prethodnu :) Nisam video da H serija nema Evolution kit (još jedan plus za F7000).
      Izgleda su F7000 nabildovali , pa sad vraćaju stvari na svoje mesto.Hvala za info.

      Darko – final thoughts ?

      1. F7000 sam imao prilike gledati uživo i kalibrirati i osim probijanja pozadinskog osvjetljenja sve ostalo je bilo na visokom nivou. Koliko vidim H7000 nema Evolution kit nadogradnju, a kako je kvaliteta slike podjednaka prošlogodišnjim modelima, mislim da je F7000 bolja kupnja.

 9. Da li postoji mogućnost da se isključi globalno zatamnjenje na H6400? Malo me nervira kad titlovi postaju također tamniji kad se radi o tamnijoj slici…

    1. Ja osobno tu funkciju koristim na standardon a za filmove zaglađeno nekad ukljucim led za čiste pokrete u prilagođenom…vršim eksperimente :)

     1. I ja se još igram s postavkama. Evo, baš sam pronašao još jednu postavku koju sam htio isključiti – senzor koji također smanjuje svjetlost zaslona ukoliko se zamrači soba Nalazi se u postavkama sustava u eko sekciji.

      1. Da ja sam to isto iskljucijo ide mi na živce,vjerojatno štedi led i struju ali to mi nije bitno bitna je slika ;)

      2. Da, montirao sam ga na zid. Imao sam nosač koji baš nije imao pogođene dimenzije pa sam morao malo improvizirati sa rupama i morao sam stavljati one podloške da ga udaljim od zida, ali sve je na kraju ispalo ok.

       Inače, još jedno pitanje za znalce. :) Da li postoji xbmc za Samsung? Trenutno koristim Plex ali neke cue fileove ne čita ispravno.

      3. Pozdrav Silvio – koliko znam u Standard predlošku se globalno zatamnjenje aktivira čim je na ekranu puno crne boje (mali APL) – u Movie predlošku mislim da se ekran cijeli ugasi samo kada se na njemu ništa ne prikazuje (tipa na odjavnim špicama filmova kada se pojavljuju i nestaju imena redatelja, producenta…). Konkretna opcija za gašenje istog ne postoji.

 10. Mene zanima isto kako cu povezati XBMS sa laptopa preko rutera na tv,sa samsung link sam uspijo djeliti ali ne sa XBMS?

  1. Mislite na XBMC? To bi trebalo automatski raditi i jednom kada ste u XMBC-u aktivirali UPNP dijeljenje (unutar System opcije) TV bi trebao pronaći sve dijeljene direktorije sa sadržajima.

   1. MA da XBMC :) Brdo mogučnosti i dodataka da upravu ste tv je prepoznao XBMC i sve njegove foldere.
    E sad mogu li ja sa laptopa pustit film sa playerom XBMC-a,a da se prenosi na tv putem WIFI-a
    Taj XBMC sam koristio sa on line gledanje filmova preko Ice movis,sada bih svoju kolekciju filmova i serija upario sa tv-om?

 11. Pozdrav

  Da li bi mogli staviti video “Kako namjestiti sliku na Samsungu UE40F6500” recimo,kao što ima video za LG 42LB650V?
  Ili napisati kako najbolje kalibrirati tv?

  Hvala

 12. Molio bih za pomoć, imao sam panasonic plazmu 42st50 a sad sam u potrazi za novim tv-om. Razmišljam o ova tri modela:
  Samsung ue48h6500, 880 eura
  LG webos 47lb730, 900 eura
  Sony 47w805a , 950 eura
  Budžet mi je od 900-1000 eura, gledao bi se u pola zamračenoj prostoriji, većinom sport i filmovi ,razdaljina gledanja 2,5 metara.

 13. samsung mislim da je najbolji od tih ponudjenih imas i recenziju ovdje.Taj sony je proslogodisnji znaci ima ips panel s jako losim kontrastom.Sta je bilo sa plazmom st50 taj tv je bio moja najveca zelja ali sam na kraju uzeo st60?

  1. Panasonic ST50 je bio extra ,kvalitet slike vrh onda je nakon isteka garancije jedno 15 dana riknuo, samo se ugasio i nije vise mogao da se upali. Odnio sam ga u ovlasteni servis gdje su mi rekli da je otisla napojna jedinica ili tako nesto i da se mora mijenjati citava ploca koju je tesko ili nikako moguce nabaviti i ako se nabavi cijena joj je tolika da se popravka ne isplati. Znam da od ovih niti jedan TV nema ni pribliznu sliku kao ST50 ali isto znam da vise nebih uzimao plazmu . Razlog je prvo razrada panela 300 sati znaci gledanje na tvornickim postavkama bez ikakvih podesavanja, drugo stalno vodjenje racuna da se negleda jedan te isti kanal vise sati radi famoznog Burn-ina (sto je tesko maltretiranje i sebe i ukucana ), onda kada ostane odraz od loga nekog kanala koji se vidi na bijeloj podlozi(image retencion) moras da pustas traku za skrolovanje ili neki video za ciscenje ekrana po par sati dnevno nebili se ekran isprao stalno neki strah itd itd…Pazio sam na njega vise nego na svoju rodjenu djecu i na kraju mi se desi ovo(baksuz) .Tako da sam se sada okrenuo led lcd i zato molim da mi Darko ili neko drugi koji je imao susret sa ova tri tv pomogne u odabiru. Znaci interesuje me kvalitet slike ,tv bi se gledao u polu zamracenoj sobi sa 2,5 metara razdaljine ,uglavnom sport i filmovi. Budzet je oko 900 eura.

   1. Ja imam dvije Panasonic plazme. Stariju moram isto tako da pazim kao što ti kažeš, ali ovu od prije 3 godine S30 ne moram, jer ona ima tu neku zaštitu od burn in-a, tako da me čudi da ti se to dešava sa još novijim modelom ST50. Maltretirao sam plazmu sa PS4, PC-ijem i MMO RPG igrama koje imaju jako statičan interface za igranje. Bude retentiona, ali sam nestane nakon minut gledanja nečeg drugog. Evo tri godine me služi bez problema. Da je bila Panasonic plazma za 2014. godinu opet bih plazmu uzeo. Iz 2013. godine 50ST60 nisam mogao nigdje naći, a ima navodno i jako veliki input lag što kvari gaming, a 50GT60 mi je bila preskupa. Samsung 50F8500 košta ko manje auto…..

    Tako da sam se odlučio za Samsung 50H6400. Jučer mi došao i zadovoljan sam. Nije ko plazma, ali je jako dobra slika. Iima i LED svojih prednosti u odnosu na plazmu. puno svjetlija slika i živahnije boje, bez strašnih refleksija u toku dana, a da ne pričam da mi je stara plazma potrošila ovaj novi Samsung u struji za proteklih 8 godina. Al jeti pogidoh od grijanja. Ne može klima da rashladi koliko plazma ugrije :).

 14. sve si u pravu za plazmu i mene isto to sve nervira sreca imam 5 godina garanciju.Moj ti je savjet samsung jer i taj sony i lg imaju jako los kontrast.Samsung ima i punih 1080 linija pokretne rezolucije tako da je odlican za sport.

 15. Pomoc ljudi, u velikoj sam dilemi.. Samsung 55H6500 ili Panasonic 50ST60? Samsung ima 5” vise, al sam procitao da je kvalitet slike na strani plasme.. Udaljenost od TV oko 3,7m. TV bih najvise koristio za HD filmove, sport i PS. Soba nema puno dnevnog svijetla…

 16. Molim vas za savjet.
  Koji je najbolji način da na H6400 stream-ujem video fajlove koji mi se nalaze na HDD-u na desktop PC-ju.

  Imam Blu-ray LG mrežni player koji koristim zadnje tri godine i stream sam radio tako što se nakačim na home network sa windows user name i passwordom.

  Jučer sam probao na H6400:
  1. Windows media library i neke mi fajlove ne čita iako sam ih 100% share-ovao, otvorim folder, a on prazan;
  2. XBMC ili kako se već zove, lijepo izgleda ali koliko se meni čini mora se imati dedicated PC za to, ili ja nisam znao da podesim da mi radi u pozadini;
  3. Plex – činilo mi se to lijepo, s obzirom da ima dedicated app u Smart Hub-u, ali bože me sačuvaj komplikacija, registruj ovo registruj ono i opet mi nije htio prepoznati server koji sam kreirao, a meni i ne treba mogućnost online, odnosno remote access media library;
  4. Serviio – dobar je, ali mi iz nekog razloga sjecka konekciju sa blu-ray playerom, kad je instaliran imam problem, nakon nekih 8 min pukne mi mrežna konekcija pa moram gasiti player, kad ga deinstaliram tej problem nemam, koji je razlog ne znam;
  5. All share – kaže mi da mi firewall blokira pristup poslužiteljima, a ja enable-ovan mi je all share u windows firewallu kao program, koji ima dopuštenje, a nisam mogao da u kućnu mrežu dodam cijeli disk nego moram foldere dodavati;

  Ima li neko neko jednostavno, pouzdano rješenje za moje, gore navedene probleme, ili možda neki drugi software koji je jednostavan (serviop mi se čini sasvim jednostavnim da nije ovog gore problema).

  Hvala.

  1. Imam SAMSUNG H6400 ka i ti i koristim serviio za stream sa kompjutera bez problema. Nije mi jasno kako ti puca veza i zašto ti je upaljen bluray player za vrime streama. Izgasi bluray player i stream radi preko tv-a.
   Da li si išta minja u serviio postavkama na pc-u. Probaj izgasit opciju pod library – shared folders – library refresh – keep library auto. updated, zatim save i resetiraj.
   Trebalo bi bit ok.

 17. Bluray mi je u drugoj sobi na drugom TV. Nisam dobro objasnio. Tu gledam filmove pred spavanje i čim imam instaliran servio na računaru svakih 8 min mi puca veza sa bluray playerom. Deinstaliram Servio i problem nestane.

 18. Dragi drugari u nevolji odabira TV-a,

  Imam potrebu da sa vama podijelim neugodna iskustva kupovine novog TV-a.
  Napatio sam se u zadnjih mjesec dana sa kupovinom TV-a, tako da mi se to zadovoljstvo pretvorilo u veliko opterećenje i neugodu.
  Sreća moja pa sam izabrao e-kupi.ba web trgovinu kod koje sam mogao vratiti TV ako sa istim nisam zadovoljan. Ne reklamiram nikoga, ali moram da pohvalim te ljude. Želim da kupci kao što sam ja znaju da i u našem nazadnom društvu ima neko ko poštuje njihov novac i politiku poslovanja koja za cilj ima i zadovoljstvo kupaca, kao što je to na zapadu svugdje normalno. Zaista su mi izašli u susret i imali razumijevanja za moje predomišljanje.

  Dakle, prvobitno sam htio kupiti SONY 50W805B, samo zato što je hvaljen da ima najbolju sliku, najbolju tehnologiju procesiranja iste itd itd. Pa sam odustao jer sam lično vidio da je panel pretaman za moj ukus. Posebno u game modu, ili nedajbože impulse modu.

  Svidio mi se WEB OS, ili njegova ideja, IPS panel, kvaliteta izrade i dizajn, pa sam kupio LG 50LB671 za 1.999,00 KM. Bio je dobar u mnogo čemu (pored gore navedenog lijepe boje, živahna slika, smart platfoma, milion opcija, dobar 3D itd) ali sam ga vratio zbog jako izraženog DSE od Direct Led mreže dioda. Puno igram Fifu 14 na PS4 pa se sve vidi na zelenoj podlozi, jako iritira. Crna boja je bila zaista slabija nego na VA panelu, ali mi to nije puno smetalo. I da, Web OS jeste lijep ali malo šteka, opet ne strašno.

  Onda naručim 50H6400 Samsung na kojem sam probao Fifu u lokalnoj radnji i nije ni traga bilo od DSE. I to za finu cijenu od 1.799,00 KM. Opet kod E-kupi.
  I dođe mi sa zaglavljenim zelenim podpixelom, tako da sam i njega odmah vratio. Nisam ga puno testirao ali mi se na prvu učinilo jako dobrim izborom. Mislio sam da uz bolju crnu boju, jak kontrast i uz provjeren izostanak DSE-a nema greške.

  Nakon toga čekao sam 10-ak dana na zamjenu, odnosno na novu pošiljku televizora i kad je napokon došla, prvo što sam pregledao jeste da li ima mrtvih/zaglavljenih pixela i uniformnost ekrana. I sve je bilo super. Uplaio malo Full HD sliku, sve super, čačkao po smart platformi, opet super. I kad sam mislio da me sunce napokon ogrijalo zaprepastio sam se lošom slikom i nepopravljivim motion blurom na utakmicama svetskog prvenstva. Postoji šansa da sam ovaj put dobio panel lošije kvalitete (poznata Samsung panel lutrija). Šta god da sam probao u postavkama, na osnovu ličnog utiska ili savjeta sa raznih svjetskih site-ova, nisam uspio da dobar HD signal natjeram da bude iole ugodan za gledanje. O SD signalu da ne pričam. Radi usporedbe na mojoj plazmi Panasonic 42S30, upalio sam ih jedan do drugog, pa malo gledao temu na jednom, pa na drugom – na plazmi slika ko mlijeko, ugodna, prelijepa. svaka travka terena na svom mjestu, a na Samsungu ko razmrljano ulje na platnu.
  I na kraju se odlučim da vratim i taj TV, uz veliku dozu stida zahvalim ljudima na e-kupi.ba i odustanem od kupovine do daljnjeg, dok ne skontam šta ću.

  Najradije bih opet kupio plazmu jer izgleda da je razlika u kvaliteti slike kod LED TV-a serije 6 ili 7 svih proizvođača svega u 10-ak % (znači neki mid – high mid range za koji mi svi jedva nategnemo pare za kupovinu).
  Sve se svodi na odabir VA ili IPS panela, ondosno večeg kontrasta ili ugla gledanja. i tu je po meni jedina veća razlika.
  Ostale razlike su u izraženosti DSE, uniformnosti panela, u smart platformama, daljinskim kontrolama, 3D tehnologiji i bla bla bla, ali kad je kvaliteta slike u pitanju, ona izvorna, nezamaskirana, onda je to sve pa skoro isto za prosječnog korisnika. Nedavno sam na ovome site-u razmjenjivao iskustva sa jednim članom koji je isto tvrdio i čini mi se da je bio u pravu. Nekako mi se čini da se proizvođači LED LCD TV-a jaaaako trude da zamaskiraju sve ono što ne valja kod te tehnologije i pri tome samo naprave gore, a sve da bi postigli kvalitet slike koji je plazma imala i prije par godina. Nikako mi nije jasno zašto se napušta razvoj plazma tehnologije kad ima tako dobru sliku. Koga je briga za potrošnju struje, bezelless display itd, kad slika nevalja.
  Razmišljao sam ja i ranije skupiti još novca i kupiti prošlogodišnji 50GT60 koji je do prije par mjeseci bio kod nas u Digital line na sniženju. Sad ga više nema i da hoću. Nemože se nigdje nabaviti u BiH. ST60 ne mogu isto tako naći, a kod njega se bojim input laga.
  Samsung plazma F5500 od prošle godine se može naći, ali ne znam, nije nešto nahvaljena, a F8500 košta milion.

  Sad više nemam ni puno izbora. Zapeo sam između ostataka umiruće plazma tehnologije, nezadovoljavajuće LED LCD tehnologije i čekanja da OLED bude jeftiniji (za nekih 74 godine).

  Čekam da vidim kakva će biti ovogodišnja LG plazma 50PB690V. Nije još došla do nas. Kako sam vidio jedina je ove godine kojoj je posvećena neka pažnja: Full HD, 3D, smart platforma iz prošle godine, magic remote….
  Bacio sam oko ponovo i na LED, ali uz veliku dozu rezervisanosti. Privukla me ideja true native 200hz panela. Panasonic 50AS650 i ponovo LG, ali ovaj put 47LB730. Ne znam da li nešto za nas znači true 200hz panel, odnosno da li nesavršenstvo slike na LED TV-u, posebno ovaj motion blur, bio riješen time? Panasonic navodi nekih milionsedamstopedesetšesthiljada herca brzinu, ali mislim da je to šuplja priča.
  Kod LG-a mi opet ostaje problem DSE od Direct LED-a. Da li je bilo moguće da je primjerak koji sam ja dobio baš posebno patio od toga, dok se kod drugih ne primeti? Kakvo je stanje bilo kod ovog LB650 što ste vi recenzirali Darko? Mislim da je AS650 Edge IPS, ako uopšte ima takvo nešto. Pretežno sam vidio da je VA Edge, a IPS Direct LED. Ako je tako možda bi AS650 bio kakvo bolje rješenje.

  Kakvo je vaše mišljenje o svemu ovome? Čini mi se da ispadam jako zahtjevan korisnik ili mi se jednostavno LED LCD tehnologija ne sviđa i od iste treba da odustanem skroz.

  Hvala na mišljenjima.

  1. Za tebe bi onda najbolje bilo da kupiš prošlogodišnju Panasonicovu plazmu 50″ gt seriju ( TX-P50GT60E ), ili ako možeš se “protegnuti” do vt serije ( TX-P50VT60E ) koja jest skuplja, ali je vrh vrhova.

  2. Salocha,
   Slažem se sa svim navedenim što si napisao, i trenutno imam isti problem (već dva mjeseca) kao i ti, i pomalo sam lud.
   Nikako da nađem zadovoljavajući TV u srednjoj klasi.
   isprobao sam nekoliko raznih modela i nekako sam mišljenja a i drugi da je Panasonic LED TX50AS500/600
   najbliže seriji ST Panasonic plazme sa zadovoljavajućom kvalitetom slike,multimedijom i smart platformom.
   kakvo je tvoje mišljenje ako si imao prilike isprobat navedeni model?
   pozdrav

   1. Pozdrav DieHard.

    Ja još nisam kupio TV, a nisam siguran da ću to učiniti uopšte ove godine, jer sam se ohladio. Imam dobru plazmu koju nikad ne bih zamjenio da je veća dijagonala. Kontam kupiti stalak na točkove pa privući malo, svakih 20 cm koje privučeš sebi TV, povećaš isti za jedan inč. Jeftinije je :).
    Sad sam bacio oko na 4k TV, Samsung 48HU7500, ali ga još nema u BiH u toj veličini i ne znam kolika je cijena. Očekujem da je negdje oko 2600-2700 KM, pa kontam da možda još malo pojeftnji pred Novu godinu ili šta ja znam već. Nisam se upalio na 4k, već na dobru recenziju na svim mogućim svjetskim sajtovima u kojima se navodi da ima minimalan DSE, odličnu uniformnost, upscaling – posebno za gaming, nema panel lutije kod 4k – nadam se, itd itd (a ni 4 k ne smeta, zatrebaće brže nego mnogi misle).

    Od Panasonica sam detaljno probao AS650. To je model sa IPS panelom i direct LED osvjetljenjem. I na njemu sam vidio onu sjenu od LED mreže, mislim da imam i slike mogu ti poslati ako želiš. po meni je ovaj Panasonic sličan LG LB670 i 730.
    Iskreno, nije ni blizu kvaliteti slike na plazmi. Čitao sam da je Panasonic obećao ove godine LED televizore sa plazma crnom bojom, ali mislim da je taj san rezervisan samo za high end modele serije 8 koji koštaju ko polovan golf IV. Najbolji kontrast ima model AS640, zato što je kod njega VA panel, ali to za sobom vuče i loš ugao gledanja. I eto nam opet one jedine prave dileme kod LED TV-a, između VA panela i IPS panela. Jedan proizvođač, ista serija, 6, a tolika razlika.
    Nema brate moj plazma slike za normalnu cijenu narednih 10 godina, dok OLED ne pojeftini.

    1. Ma i ja sam čekao sniženja za svjetsko prvenstvo, pa ljetne rasprodaje itd nema tu kruha,pa sam mislio da ću čekati do 2015 (al tko zna kaj ce onda biti odnosno bit će OLED koji je skup), Samsung 48HU7500 mi je preskup i tko zna kad ce pojeftinit…..vjeruj mi isprobao sam sve modele iz srednje klase, meni je izbor pao na AS500, za relativno malo para cu dobit ja mislim solidan TV,VA panel, toplih boja, 50 incha za cca 5400kn , relativno dobra smart platforma i multimedija.Samusung 6400 koji je kao best buy mi je prekričavih i presvijetlih boja, LG 670 i 730 nešto slično, Sony KDL 815 mi je pretamna slika??? ne znam u čemu je kvaka,
     dosta si mi pomogao sa svojim komentarima, u načelu se slažem, ali jbg kad nema više dobrih plazmi osim top klasa koje su preskupe, ako imaš priliku pogledaj seriju AS500 (nema 3D) ili 600 koja ima 3D u tome je razlika, pa javi svoje mišljenje lp

     1. Pozdrav DieHard,

      Samo da se osvrnem na komentar da su boje na Samsungu/LG-ju prekričave – to definitivno jest točno za Shop/Dynamic/Normal stil slike, no vjerujte mi uz pravilna podešavanja prikaz može biti vrlo neutralan i ugodan za gledanje. Općenito za sve danas dostupne modele od niže srednje klase pa na više su dostupne brojne kontrole za “sređivanje” slike – druga je stvar što japanski proizvođači (Sony, Panasonic, Toshiba,…) ne nabrijavaju toliko boje pa izgledaju zagasitije itd., no zato i postoje recenzije kao neovisni osvrti na stvarno stanje.

 19. Darco molim te za odgovor.Već sam se odlučio za kupnju Samsung 40H6200,međutim sad čitam da je nemoguče ugasiti lokalno zatamnjenje ekrana.Molim te da mi potvrdiš ,ili ne ,to,jer ako je tako odustat ću od kupovine.Prije dosta godina se jedan LCD Panasonic kod mene zadržao ravno 7 dana zbog toga(ne pitaj koliko sam para izgubio u toj transakciji).Međutim nakon toga je u svim tv-ima bila mogučnost off-on te opcije šta je ok.Još jednom molim te za konkretan odgovor ima li ovaj tv Samsung 40H6200 opciju off-on za lokalno zatamnjenje?
  Puno hvala

  1. Nema lokalno zatamnjenje vec samo gasenje ekrana kada se na istom ne nalazi sadrzaj. Tipa na odjavnoj spici filmova kad se pojave i nestanu imena redatelja, producenata itd. Lokalno zatamnjenje kao takvo se uvijek moze ugasiti na modelima koji ga imaju.

 20. Hvala,ali kako onda Silvio piše ovo : C/p ”Da li postoji mogućnost da se isključi globalno zatamnjenje na H6400? Malo me nervira kad titlovi postaju također tamniji kad se radi o tamnijoj slici…”
  Baš to je i mene smetalo da jednostavno slika ”diše”.Pogotovo je problem kad imaš seriju ili film koji se dešava u svemiri i sve je crno,a kad se pojave bijeli titlovi tv još smanji svjetlini!!! Ne vidiš ništa.
  Da li se to gašenje ekrana dešava dok traje neka reprodukcija?Izvini šta pilam,ali kako sam već napisao,jednom sam se zeznuo,pa sad pušem na hladno.Za LG znam da nema tih problemama(imam ga i ja stariji model,a brat ovaj novi sa WEB OS-om),ali bi mi odgovarala baš ova veličina od 40”.

  1. Nisam sada u mogućnosti provjeriti sve podatke nakon kalibracije H6500 modela, no koliko vidim iz podataka u recenziji (https://hdtelevizija.com/2014/06/10/samsung-ue55h6500-full-hd-lcd-televizor-recenzija/2/), ne vidim pad svjetline kad sam očitavao 10% i 20% sive blokove na ekranu, a i gamma je bila pravilna u tom dijelu. Ovo vrijedi isključivo za Movie predložak za sliku, na ostalima se sigurno zatamnjuju takvi gotovo crni prikazi. Treba vidjeti i je li Eco senzor isključen…

 21. Pozdrav svima.
  Od nedavno sam i ja vlasnik novog samsung smart tv-a, tocnije modela 40h6400. Primjetio sam da dolazi u određenoj mjeri do probijanja pozadinskog osvjetljenja. Mozda to ne bi toliki problem bio da je to jednoliko, nego je bas onako prosarano po cijelom ekranu. Uglavno se vidi kad je jako zamracena prostorija, ali se malo manifestira kao DSE prilikom gledanja utakmica (brze scene na zelenoj povrsini). Jasno mi je da lcd uvijek nesto svijetla propusti, ali malo smeta sto je to nejednoliko (dakle uniformnost je upitna).
  Zanima me kakvo je iskustvo ostalih vlasnika samsungove nove serije 6? Da li da vracam tv i trazim zamjenu za drugi, ili je to uobicajena pojava na samsungovim tv-ima serije 6.

  1. DSE efekt je vidljiv posvuda i to nikako da proizvođači uspješno riješe na LCD televizorima. Generalno je na modelima srednje klase televizora uvijek blago prisutan, no od te boljke nisu isključeni ni modeli visoke klase. Problem jest što intenzitet varira od modela do modela, tako da možete imati više ili manje sreće s time, a koliko znam na servisu pritužbe te vrste se ne prihvaćaju.

   1. Darko, hvala na odgovoru. Sad bar znam da se ne moram gnjaviti sa reklamacijom buduci da se radi o uobicajenoj pojavi.
    Ionako nije to nesto sto je jako izrazeno, vjerujem da vecina niti ne bi primjetila (da ne uplasim odmah u startu potencijalne kupce navedenog tv-a).
    Lijep pozdrav.

 22. Dobar dan evo u jednoj slatkoj nedoumici sam pa se nadan da ce te mi moc pomoc. Zapeli su mi za oko Samsung UE48H6500 i UE46H8000. Procito sam oba dvije recenzije pa san u jos vecoj nedoumici. Dali se isplati dat 2000kn vise za F8000. Lcd bi se pretezito koristio za gledalje filmova/dokumentaraca 2D/3D (velili filmoljubac) preko HDD/laptopa i igranje ps3. Evo nadan se da ce te mi moc pomoc u otklonu nedoumice.
  Hvala unapred

  1. Modeli serije 8 imaju lokalno zatamnjenje slike čime se postiže veći kontrast i bolje prikriju ograničenja LCD tehnologije. No ovo se prvenstveno vidi u dobro zamračenom prostoru i u simuliranju kino dvorane unutar vlastitog doma. S obzirom na cijenu i mogućnosti, radije bih kupio 2″ veći H6500 i kalibrirao ga (ako ste na području Zagreba možemo se dogovoriti – možete se javiti na darkoAThdtelevizija.com), te za razliku u cijenu od H8000/F8000 investirao u audio sustav.

 23. zdravo, jel mi moze neko reci koji je bolji izbor: SAMSUNG 55H6500 ili SONY 55W805B……..svaki savet je na mestu…hvala

  1. Dobra dvojba – oba kandidata imaju što za pokazati kada je kvaliteta slike u pitanju, s time da bih Sonyju dao malu prednost kada je izvođenje filmova u pitanju. Jednostavno je reprodukcija glađa i pravilnija, a da pritom ne dolazi do “sapunica efekta”, artefakata i izgubljenih sličica. Samsung ima isto tako dobru reprodukciju filmova itd., no glatkoća mi je ipak bolja na TV-ima japanskih proizvođača (Sony, Panasonic). Prednost Samsunga jest u tome što ima bolje zaokružen Smart TV i njegov media player je itekako iskoristiv i brz. Za sport su oba modela podjednako dobra.

   Ukratko, ako planirate pretežnog gledati sadržaje preko Blu-ray playera ili vanjskog media playera, Sony je bolji izbor. Ako želite u TV direktno spojiti multimediju i koristiti internet funkcije, onda Samsung. Pravilno podešen i jedan i drugi će pružiti vrlo dobru sliku.

 24. Jeste li testirali da 55H6500 stvarno nema DVB-T2 ili ste samo uzeli specifikacije uvoznika?
  Jer kod F6500 je bila slična priča. Negdje je pisalo da ima, a negdje da nema. Na kraju je ispalo da ima.

  1. Pozdrav Bojane,

   Evo provjerio sam podatke nakon testiranja i još direktne Samsungove specifikacije i stvarno nema DVB-T2 (samo DVB-T/C/S2). No slažem se da informacije znaju biti nejasne i šteta da je tako s obzirom da DVB-T2 vjerojatno bude aktualiziran u narednim godinama.

   1. Kako će se to onda nadoknaditi na ovom tv-u? Kupnjom nekog recievera koji ima DVB-T2 i koja je uopće cijena takvih recievera i da li ih hd satelitski recieveri imaju? :)))

     1. Hvala ti na odgovoru. Ako te ikad susretnem častim te čevapima:) Zamolit ću te za mišljenje o ovom tv-u… Philips 55PFL4508K/12, vrijedi li 6000 kn? Na poslu vodimo polemike oko tog tv-a i samo nam ti možeš pomoći:) Ako stigneš ukratko… Svako dobro ti želim u životu!

      1. Pozdrav Elvi i hvala na riječima potpore :). Philips u seriji 4 bih opisao kao tek osrednji TV po pitanju kvalitete slike, posebno na tako velikoj dijagonali. Osobno bih radije kupio npr. LG 55LB620V (koji ima polarizacijski 3D, a nema Smart TV), Panasonic TX-50AS600E ili bih dao koju kunu više pa uzeo Sony Bravia KDL50W705B. Em su ovogodišnji modeli, em imam veće pouzdanje prema njihovim performansama.

   2. Pozdrav Darko,
    Razmišljam o kupnji 48h6500. I gledam na sluzbenoj stranici Samsunga piše da ima DVB-T2. To mi je važno jer se baš ne zelim naći u situaciji da kupujem kasnije taj reciever. Po vašoj recenziji piše da nema, pa mi nije baš jasno. Jeste sigurni sto posto da nema ili samo vaš testirani model nije imao. I kako da budem siguran pri kupnji da postoji DVB-T2 u njemu?
    Hvala

 25. Darko veliki pozdrav imam jedan problem,naime kupio sam lg 47lb650 i odlicno je odradjen i sve to .ali problem je u panelu kada je crna pozadina po uglovima probija dosta bela boja ,ili kada se gleda neki film
  a imaju one 2 trake na gornjoj traci u uglovima ima po par centimetara bele boje jeli to normalno ili je do tva ,ovako tv je ok ali to me zabrinjava i malo smeta upada u oci kada se gleda,veliki pozdrav za vas

 26. To ti je clouding, ili blending kako li vec ko zove, manje vise normalno za svaki LED Tv, neki ima vis eneki manje, kod mene na philipsu nema skoro nikako, a na samsungu toliko iritira da sam ga par puta skoro bacio kroz prozor..

  1. hvala puno na objasnjenju ,sad mi je lakse uh,jos jedno pitanje koja je caka-fora u playery naime imam samsungov 3d BD ,pa me interesuje koja je fora sa 3d om,po meni nema nikakve razlike izmedju obicnog bd-a i 3d bd-a kad na tv-u se ima ta opcija cemu sluzi 3dbd na playeru

 27. Spoštovani,
  kupujem tv 55″,kateri od ova tri je bolji :

  Samsung UE55H6400
  SONY KDL-55W815B
  LG 55LB650V

  hvala za pomoć
  ivo

 28. Dvoumim se izmedju Samsung H6500 i Sony W829 modela ? Prevashodno sam veliki ljubitelj filmova tako da bih najvise gledao full hd sadrzaj. Da li imate iskustvo kakvi su titlovi na soniju jer na samsungu sam procitao na vasoj recenziji da su odlicni. Cini mi se kao da je Sony bolji izbor i kvalitetnija izrada, a po stranim sajtovima vidim i da mu svi hvale sliku bas bas puno.

  Druga dvojba je da li uzeti dijagonalu 50 ili 55 ?

  Hvala puno

 29. nabavio sam 48h6400 prilicno sam zadovoljan slikom ali nesto mi je mnogo glupo.Kad stavim slusalice u tv nikako ne mogu da dobijem zvuk i preko zvucnika.Imam philips i imao sam panasonic plazmu i zvuk slusalica je odvojen i glasnoca .Ovdje mram stalno da vadim slusalice i imam osjecaj da ce mi se brzo razvaliti onaj ulaz jer navecer uvijek stavim slusalice ujuro moram da ih vadim nekad zaboravim pa nemam zvuk sto strasno iritira.Ima li mozda ta opcija za odvojen zvuk slusalica i tv zvucnika jer ja ne mogu da je nadjem?

  1. brijem da to ne mozes na samsungu. Obicno ukopcavanje slusalica gasi zvucnike na svemu. Ono kaj bi ti trebalo raditi je da ako spojis neki soundbar (ili receiver) optikom da ti slusalice (odnosno tv zvucnici) i dalje ostaju aktivne.

 30. cao ljudi treba mi jedna velika usluka..uzeo sam 48h6500 i pocelo je da me nervira ono zatamnjivanje doso drug kod mene on se malo bolje razume pa je hteo u service modu da iskljuci taj global dimming i kaze on ako nesto zeznemo moze reset da se odradi pa smo mi sve zivo cackali i odradili smo neku hdmi kalibraciju i to ga je dokusurilo boje su ocaj a reset nema..i sad ko bi znao kako je bilo ima mali milion opcija,tako ako bih neko mogao da mi slika kako je kod njega da namestim kako je bilo,u service mod se ulazi pritiskom na info menu mute power,trebaju mi podesenja u adcwb adc result i white ballance pa posle opet na pocetnom meniju option type i tuner sta pise i ima u option mrt option front color sta je? http://www.imagebam.com/image/4782a1370968335 http://www.imagebam.com/image/173a9c370968269 namestio sam nesto ali nije kao to to..

 31. zdravo svima. treba mi mala pomoc oko bas ovog tv, imam problema prilikom gledanja yu tjub, ondnosno koriscena medija plejera.. ne mogu putem smart kontrol daljinca premotati pesmu na traci na odredjenom mestu..sve ostalo radi pustanje pesama, internet, daljinac radi sve je ok, ali je problem samo u pokusaju da se premota neki sadrzaj na nekom mestu, nadam se da sam to uspeo da vam objasnim o kom problemu se radi, da li je nesto zakljucano pa se ne moze to uraditi ili je nesto drugo…pozz

 32. ne mogu preko senzora smart daljinca stopirati, premotati,ili prebaciti novu pesmu, senzor pokazuje ali kad pritisnem tac onda nema komande kao da ne radi..poz

 33. Molio bih savjet koja je bolja kupovina….55 h6400 za 5000kn ili 55h6670 za 5600kn i dali se na oba tv isplati uzimati produzeno osiguranje u vrijednosti od 600kn?hvala

   1. Pa me zanima dali 6670 vrijedi tu razliku u cijeni?kad se uracuna pdv ispadne 800kn razlike a kolko sam skuzio razlika je u postolju i tih 200hz….

 34. Pozdrav, imam jedno pitanje vezano uz model Samsung 40H6500 vezano uz DVB-T. Pretraživajući malo net naišla sam da je kod nekih distributera i prodavača dodana još i oznaka T2 kod imena modela te da u specifikacijama piše da ima DVB-T2. Da li netko možda ima informaciju da li su to možda uveli kod novijig serija proizvidnje tog modela ili?

 35. ovaj tv je obicno smece imam ga par meseci pojavila se neka mrlja blizu sredine ekrana mislio sam da je neka prljavstina ribao sam ko blesav neide,izgleda je nesto u samom ekranu nije strasno ali se vidi kod jasnijih scena i kad je belo..kad je nesto potpuno belo ima dosta tamnijih mesta i na donjoj strani na par mesta ko da probija svetlost,znaci propast 700e sam dao za macku u zdaku,uzeo sam ga na divljaka iz madjarske 350e me izaso manje ali nemam garanciju tv se vodi na nekog lika iz subotice a frka mi je da ga vracam plasim se da ce da me zavrne..

 36. Pozdrav,
  Uzeo sam ovaj tv 55h6500 i posle samo mesec dana završio je u servisu…
  Prvih mesec dana radio je normalno a onda je poceo da zaglupljue totalno. kad se udje u meni za podešavanja totalno zablokira, ne moze da se izdaje, stoji tako dobrih par minuta, isto tako i sa ostalim funkcijama kroz meni… pocelo je da se desava i to da kad hocu da ugasim tv posle zadate komande za gasenje ne reaguje…nego se isto tako ugasi posle nekih par minuta….Kad ponovo upalim radi nekih pola sata do sat vremena normalno i onda povno zaglupi tako… mam par video snimaka i steta sto to ovde ne mogu da vam pokazem da vidite sta se desava i AKO MOZE NEKO DA MI DA SVOJE MIŠLJENJE STA SE TO I ZBOG ČEGA SE TO DEŠAVA…
  Tv sam kupio od lika iz Subotice, i za taj tv imam važeću garanciji od 2 godine… Kada sam ga zvao rekao mi je da pošaljem tv i da ce odneti tv u srvis na konstataciju…I da ako je kvar upitanju da ce mi zameniti tv i poslati drugi…Danas sam se cuo sa serviserom, covek mi je objasnio da je upitanju bio softver i da je on pravio problem, da je mozda pri update-u nešto zabrljavio tv. Kaze da su mu odradili osveženje samog softvera, da su obrisali postojeci i da su ponovo instalirali nov sowtver oficialni skinut sa samsungovog sajta i da sad nema problema,, pustice tv da radio ceo dan da vidie dal je sad sve ok…i da naglasio mi je da je na samosm TV-u bila uključena anynet funkcija i da je i zbog nje zaglupljivao….MOLIO BIH VAS AKO MOZETE DA ODVOJITE MALO VREMENA I DA MI NAPIŠETE VAŠE MIŠLJENJE DAL JE SVE TO TAKO KAKO JE SERVISER REKAO? i

  1. mogu samo reci da anynet, sto je samsugova izmisljotina za HDMI CEC ne moze biti uzrok toga. To ti samo omogucuje da uredaje koji su spojeni HDMI kablom moze paliti/gasiti jedan preko drugoga. Znaci, upalis recimo TV i on ti upali bluray. Ili upalis neki satelitski receiver i on ti upali TV i prebaci na odgovarajuci ulaz. Naravno, to u praksi bas i ne radi tako, pogotovo kad su u igri kombinacije razlicitih brandova (toliko o HDMI certifikatu koji uz to i kosta nesto). Postoji tu i mogucnost kontroliranja glasnoce, prebacivanja kanala i svasta nesto, ovisno sto proizvidjac implementira.
   Ali ako imas samo TV onda to nema bas nikakve veze jel ukljuceno ili nije.

 37. Molim za pomoc. Misljenje o h6410 (beli) u odnosu na h6500. Navodno je malo losiji zvuk na 6410 prema nekim komentarima.Da li oba imaju isti zvuk ili postoji razlika?

 38. Pozdrav,
  jedno pitanje planiram uzeti TV naišao sam na Samsung UE55H6400A koji mi upada u budžet, samo me zanima šta mu slovo A označava u sufiksu, jeli to isti model kao i bez toga slova? Imate li prijedlog nekog boljeg televizora za tu cijenu, neovisno o proizvođaču? Hvala.

  1. pa prva 2 slova poslije brojki su oznake tunera, znaci trebas vidjeti i drugo slovo pa cemo znati o cemu se radi.

 39. Pozdrav Darko.

  Molio bih jedan odgovor :)

  U strasnoj sam dvojbi sta da se uzme. 40h6400, 40H6500 (koji je 50 eura skuplji u Makedoniji/koja je razlika uopste sa H6400?) ili 42LB730.
  Bitna mi je smart platforma, kao i sve nacine gledanja TV-a (film, sport, SD).
  Uzeo bih TV do sada, da me 730 nije sputavao sa DSE-om (posto pratim fudbal)…

  Znam da izlaze 2015 modele i pratim to redovno, ali i znam da Full HD modele ne nude nisto bolje od 2014 modele.

  1. Zaboravio sam da napomenem da sam procitao recenzije za sve modele koje sam nabrojao tu na HDTeleviziju, a i opsto na netu. Znam sve mane i vrline, ali eto jos ne mogu da se odlucim, pa…

    1. pa ako nemas potrebu gledati 2 programa u isto vrijeme ili jedan gledati a drugi snimati onda i nije neki tezak izbor

   1. Dali na H6400 ili 730v web browserima se moze gledate Flash sadrzaj iz neke web adrese (fudbalski stream ili tako nesto)?

    1. Pozdrav – web browseri u televizorima nisu rađeni za streaming video sadržaja, već se za to trebaju koristiti odgovarajuće aplikacije. Time se štite davatelji legalnog sadržaja, a ograničavaju razni nelegalni izvori dostupni preko interneta.

 40. moze se na h6400 gledati svi strimovi koji ne zahtjevaju javu.Cak se i java moze instalirati ali tu vec ulazimo u ilegalne stvari ali bitno je da je moguce

 41. Pozdrav Darko,
  Razmišljam o kupnji 48h6500. I gledam na sluzbenoj stranici Samsunga piše da ima DVB-T2. To mi je važno jer se baš ne zelim naći u situaciji da kupujem kasnije taj reciever. Po vašoj recenziji piše da nema, pa mi nije baš jasno. Jeste sigurni sto posto da nema ili samo vaš testirani model nije imao. I kako da budem siguran pri kupnji da postoji DVB-T2 u njemu?
  Hvala

    1. SL znaci da ima 2 x DVB-T/C/ S2 tuner, nema DVB-T2.
     STXXH ti ima 2 x DVB-T2/C/ S2. Problem sto kod nas vecina ignorira te zadnje oznake pa se mozes ravnati samo po onome sto napisu a to cesto nije tocno.

     1. Hvala ti puno na odgovoru. Ako moze samo jos jedno objasnjenje slova. Razlika izmedu ue48h6400 AWXXH I AKXXH. Ima li koji od njih vec ugraden DVB-T2 i koja je opcenito razlika

 42. Citao sam po specifikacijama za ovaj model h6500 da ima mnogo jaci procesor 4tvorojezgreni u odnosu na model h6400,, pa me zanima kolika je to realna razlika u praksi ,,tj koliko vredi jaci i brzi procesor za recimo smart opcije i aplikacije,,pogotovu kod browsera za internet,, jer se dvoumim izmedju ova dva modela u 48 incha varijanti a razlika u ceni koja mi se nudi je nekih 50 e,, dvbt2 prijemnik mi nije prioritet kao ni snimanje drugog kanala,ali ako je jedan model dosta sporiji u odnosu na drugog,to bi vec resilo pitanje mog izbora.

 43. da ispravim zabludu koju svi tvrde a i proizvodjac tv-a nema edge led nego direct led danas sam video rasturen 55h6500

 44. Pozdrav,

  Razmisljam se izmedju Samsunga 55H6500,Sony 55 W815 i LG 55LB730V.Smart mi nije bitan takodje ni 3d a Tv koristim najvise za gledanje filmova (spojen na kompjuter preko HDMI kabla).Bio bih zahvalan na pomoci u odlucivanju :)

 45. Sony ima najbolju reprodukciju filmova i daje bas filmsku sliku. Ja imam 55w805 i zakon je za gledanje filmova i sporta. Isto kod kupnje sam se dvoumio izmedju samsunga 55h7000 i tog sonya al kad sam ih vidio uzivo samsung nije ni prismrdio sonyu kvalitetom slike.

 46. Ćao,imam ue48h6200 ali nema upotpun 3D smart interfaks što me dovodi i do smart hub sučeljavanje poput da nema tv one,igre,rekordnih tv ima samo app i multimediu,nervirate pošto volim takve stvari a po gledanju drugih može da ima,šta raditi.Hvala unapred!
  Ivke

  1. Ćao,molim za odgovor zašto moj ue48h6200 nema samsung 3D interface kao i smart hub od samo dve platforme samsung app i multimedia a gde je posebno za game,tv one,recording tv.
   Ivke

  1. Pozdrav – H6400 je jedan od best buy modela iz 2014. dobar za filmove i Smart TV. Ipak, vidim da mu je cijena u kunskoj protuvrijednosti oko 5000 kuna – to je ista cijena kao i za noviji 50J6202 model s novom Smart TV platformom (Tizen) koju će Samsung zasigurno nadograđivati i dodavati nove aplikacije u budućnosti. Stari Smart Hub na H6400 će biti sve manje ažuriran, a kako imaju podjednaku kvalitetu slike, preporučio bih 50J6202.

 47. Pozdrav za Darku, ako moze da se nadovezem sa pitanjem. Interesira me kvaliteta slike kod gore navedenog Samsunga 48J6202 u odnosu na Samsung 48J6300 (curved) i Sony 50755c. Sta bi po Vama bio najbolji izbor ako izuzmemo smart opcije, tizen vs android.

  1. mislim da ti 6300 ima 100Hz panel a 6200 50Hz sto znaci da bi slika u pokretu trebali biti bolja na “krivome”.

  1. i ja da ima 50Hz…… Ne znam, kaj je tocno, svi kod nas pisu da ima CMR 200 Hz sto bi trebalo znaciti da je panel 100Hz ako se nesto nije promijenilo. Uvijek je taj CMR bio 2x veci. Samsung ima toliko razlicitih karakteristika unutar iste serije da je to prestrasno. Da ne velim da su i unutar ISTIH modela ugradjivali razlicite panele.

 48. Postovani
  trenutno razmišljam o promjeni Tv-a i u izbor su mi ušla dva polovna TV-a iz 2014 -samsung 55H6500 kojeg ste podrobno opisali i lg 55uc970v kojeg niste testirali.
  samsung kako ste opisali je kvalitetan tv koji daje dobru sllku, svojevremeno gold klasa. Oba Tv-a imaju 3d no prioritet mi je slika i da se mogu brtiti sadržaji (divix i mkv) sa stika, te nakon toga smatr tv mogućnosti. Tv bi stajao na zidu, oko 4m od mene, a gledam ga direktno.
  lg je nešto skuplji i sad mu ističe garancija, dok samsung ima garanciju još 2 godine.
  molio bih savjet
  hvala

  1. Pozdrav – s obzirom na zahtjeve i frontalno gledanje, radije bih odabrao 55H6500. Kod LG-ja se radi o nesretnoj kombinaciji IPS ekrana s direktnim LED pozadinskom osvjetljenjem koje gotovo uvijek ima problema s efektom prljavog ekrana, što je posebno uočljivo prilikom gledanja sportskih sadržaja. Dodatne 2 godine garancije također ide u prilog Samsungu.

 49. Pozdrav

  Trebao bih neki led tv 32 ili 40 inča do 2500kn.
  Nigdje ne nalazim nekakve preporuke. Bitno mi je da čita sve ekstenzije filmova i da ima wifi, po mogucnosti smart tv

  1. za tu lovu je tesko nesto preporuciti jer se vrtimo u quadro/viax zoni a to bih preporucio izbjegavati.
   Mislim da ti je najbolje jos malo se rastegnuti i uzeti neki grundig 43″ pa onda kad vidis koliko ti je ili nije OK njegov smart da ga nadopunis nekim android media playerom koji ima OK podrsku za multimediju.

 50. Nije nuzno da je smart. Bilo bi dobro da se moze sa mobom povezat za filmove. Gledam dosta samsunga i lg a do te cifre pa mislim da nesto mora valjati… Naravno mislim o 32inch

  1. a neznam, u tak malim dijagonalama imas samo pocetne serije kod svih proizvodjaca koje najcesce uopce niti ne rade oni nego netko drugi za njih. Mislim da je najbolje kaj mozes dobiti u tak maloj dijagonali samsung UEK5500.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!