4K Ultra HDAudio-video uređajiNajave testovaVijesti

Najava testa: Samsung UE55F9000 Ultra HD 4K televizor

samsung-f9000-header

Nakon testa Panasonicovog 65″ WT600 Ultra HD televizora, najavljujemo detaljnu recenziju Samsungovog najboljeg LCD televizora za 2013. godinu, premijerno predstavljenog u listopadu prošle godine na AV Showu u zagrebačkom Sheratonu. Serija F9000 je dostupna u dvije veličine od 55″ i 65″, opremljena je Samsungovim sofisticiranim tehnologijama u kućištu vrhunskih vizualnih i kvalitativnih karakteristika, a ono što bi trebalo najviše impresionirati su Ultra HD materijali koji će otkriti daleko više detalja u odnosu na danas standardni Full HD. Jedan od razloga zbog kojih testiramo F9000 seriju jest njena pristupačnija cijena, a koja je s 31.999,00 kn u listopadu pala na 22.999,00 kn, odnosno trenutno u Ronis trgovini je na dodatnoj akciji po nevjerojatnoj cijeni od 16.999,00 kn (s uračunatom dostavom).

Samsungov F9000 koristi LCD zaslon s LED osvjetljenjem za izuzetan prikaz boja i detalja uz visok kontrast, a prati ga moćan skup algoritama za obradu slike naziva Quadmatic Picture Engine. Bez obzira na kvalitetu izvora sadržaja, algoritmi ga prilagođavaju, uklanjaju smetnje te poboljšavaju detalje i oštrinu slike prije prikaza na zaslonu razlučivosti 3840 sa 2160 točaka. Televizor se može pohvaliti 1000 Hz osvježavanjem zaslona uz odvojene De-Blur i De-Judder komponente, čime je omogućeno uživanje u filmskih sadržajem bez efekta “TV sapunice”, no uz vrhunsku oštrinu slike. Micro Dimming Ultimate i Precision Black tehnologije omogućavaju veći kontrast prikaza i bolje performanse u uvjetima slabe ambijentalne rasvjete, a koja je česta prilikog gledanja filmova.

samsung-f9000-front

Dizajn televizora F9000 odlikuje se minimalizmom, uskim okvirom s metalnim postoljem i metalik završnom obradom. Osobita je pozornost posvećena detaljima kao što su ugrađeni subwoofer i zvučnici ukupne snage 70W, dok One Connection Box uklanja mnoštvo kablova tako da priključne kablove multimedijskih reproduktora povezuje u jednu “razvodnu kutiju”.

samsung-one-connection-box

Sam prijamnik i One Connection Box spremni su za prihvat i reprodukciju sadržaja budućih revizija UHD standarda, a sam televizor u narednim godinama bit će moguće hardverski i softverski nadograditi pomoću tzv. Evolution Kita, koji dodatno unaprjeđuje performanse uređaja.

samsung-f9000-setup

Više detalja o karakteristikama ovog televizora možete pronaći na službenoj stranici >>

Kompletna recenzija se očekuje uskoro, a za sva pitanja i testove koje biste željeli da provedemo, slobodno nam pišite u formi za komentiranje ispod ove najave.

Na test ustupio: Samsung

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!