Vijesti

Sony proširuje ponudu Full HD televizora velike dijagonale 65 inčnim Bravia W85 modelom

sony-w85

Novi Sonyjev televizor posjeduje sve najatraktivnije proizvođačeve tehnologije na velikom zaslonu, uključujući X-Reality PRO procesor za sjajan prikaz TV signala i DVD-ova, napredno Triluminos pozadinsko osvjetljenje za raskošnu paletu boja, te podržava moderne oblike povezivanja s pametnim telefonima, tabletima i ostalom kućnom A/V opremom. Uz navedeno, tu je i Sonyjev atraktivan “Sense of Quartz” dizajn glatkih površina, aluminijskih profila i skošenja druge boje.

Premda se u službenoj objavi za medije navodi kako je ovo najveći Full HD TV u Bravia seriji, to baš i nije tako jer je već neko vrijeme na tržištu dostupan model KDL-65W905AB s podjednakim ugrađenim tehnologijama i cijenom od 29.999,00 kn. Jedina prava razlika između ova dva modela jest što model serije W9 posjeduje osvježavanje na 800 Hz unutar tehnologije Motionflow XR, dok W85 model ima 400 Hz. Prema informaciji o cijeni s Pocket-Lint stranice, 2.999 £ je oko 27.000,00 kn što znači da bi zainteresirani kupac mogao uštedjeti oko 3.000,00 kn ako se odluči na W85 model, te pritom ne izgubiti ništa od kritičnih elemenata bitnih za kvalitetu prikaza, posebno ako će pretežno gledati filmove (a koji zbog načina na koji su snimani i distribuirani imaju određenu količinu zamućenosti već unutar samog materijala).

sony-w85-hdtv-top

 Nekoliko detalja iz objave za medije otkriva jedinstvenu Sonyjevu Signal-to-Sound digitalnu tehnologiju za bolji zvuk iz ugrađenih zvučnika:

Prekrasna slika ukomponirana je sa širokim i besprijekornim zvukom, koji je produkt jedinstvene Sonyjeve Signal-to-Sound arhitekture. Napredna digitalna tehnologija omogućuje emotivan i detaljan doživljaj svega što gledate. Zvuk producira Bass Reflex sustav koji se sastoji od tri odvojene jedinice: jednu za bogate niske frekvencije, drugu za visoke i pomoćni zvučnik koji se nalazi u pozadini TV-a koji proizvodi moćan bas.

Naravno, kao i svaki drugi pametan televizor novog datuma, tako i Sonyjev W85 model je moguće povezati s pametnim telefonima i tabletima:

Sadržaj s mobitela je vrlo lako moguće dijeliti s ukućanima. Dovoljan je jedan dodir s NFC kompatibilnim pametnim telefonom Xperia ili tabletom s One-touch upravljačem. Tako će se fotografije i ostali materijali s vašeg pametnog uređaja pojaviti na velikom ekranu BRAVIA W85, s bogatim bojama i detaljima. Također, s interneta je moguće skinuti aplikaciju TV SideView koja će vaš pametni telefon, tablet ili računalo (Android/iOS/Windows 8) pretvoriti u drugi ekran BRAVIA televizora. Kontrolirajte svoj TV, pretražujte raspored emitiranja, dobite više informacija o sadržaju koji vas zanima, provjerite preporuke prijatelja preko društvenih medija i još mnogo toga. S ekranom BRAVIA W85 sve je opuštenije, intuitivnije i zabavnije.

Televizor se očekuje na tržištu Europe tijekom listopada, točan datum dolaska u Hrvatsku nije poznat.
 

BRAVIA W85 Full HD LED TV – ključni podaci

X-Reality PRO procesor

TRILUMINOS pozadinsko osvjetljenje zaslona

Motionflow XR 400Hz osvježavanje zaslona

aktivni 3D prikaz
-Sound arhitektura koja uključuje Bass Reflex Box zvučnik s Tweeter i Assist Wooferom, te Clear Phase i S-Force Front Surround tehnologijama

Dijeljenje sadržaja putem One-touch mirroring i Screen mirroring

TV SideView

Sony Entertainment Network

Integrirani Wi-Fi

MHL

HDMI x4; USB x3

USB Super Multi-Format reprodukcija

 

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!