Audio-video uređajiPhilipsVijesti

CeBIT 2013: Novi Philips monitori za igrače, poslovne korisnike, ljubitelje filmova i specijalne uvjete

 philips-2013-monitors

MMD, vodeća tehnološka tvrtka i licencirani brend partner za Philips monitore na ovogodišnjem CeBIT sajmu u Hannoveru predstavila je lepezu novih monitora širokog raspona primjena, opremljenih različitim tehnološkim novostima. Osim modela 21:9 formata i 29″ velike dijagonale, Philips je predstavio i 27″ PLS monitor WQHD rezolucije od 2560 x 1440 piksela, 23″ veliki IPS model s ErgoSensor tehnologijom koja se brine o zdravlju korisnika, te specijalne Clinical Review modele koji ispunjavaju posebne norme kada je higijena i ergonomija u pitanju. Više detalja u službenoj najavi u nastavku.

29” UltraWide (UWHD) 21:9 monitor

298P4QJEB-21-9_philips
Philips također ima ultra-široki monitor u ponudi.

Philips možda jest prekinuo s proizvodnjom svojih televizora 21:9 formata slike, no to nije slučaj i s monitorima – model lako pamtljivog naziva 298P4QJEB  nije jedinstven na tržištu jer su LG i Dell također već lansirali svoje modele, no ukoliko cijena bude konkurentna (ispod 4000 kn koliko sada košta Dellov model) i performanse na razini, ovaj model bi mogao biti atraktivan za mnoge poslovne korisnike, kao i ljubitelje CinemaScope formata. 29” UWHD 21:9 model UltraWide postavlja nove standarde u modernom poslovnom okruženju jer omogućava veliki broj podataka da se prikažu na jednom ekranu – ovo je posebno zanimljivo za velike proračunske tablice i programe s velikim brojem različitih funkcija. State-ofthe-art AHIPS  tehnologija daje jasnu slike i vjerne boje. UltraWide zaslon omogućuje pregledavanje različitih Windows programa side-by-side nudeći potreban dodatni prostor za uredske aplikacije. S MultiView značajkom računala i Blu-ray igraće konzole mogu biti povezane i pregledane istovremeno, što dovodi do značajne uštede vremena i povećanja produktivnosti.

27″ WQHD monitor s PLS tehnologijom

272P4QPJKES-philips
Philipsov monitor za zahtjevne korisnike – velika dijagonala, velika rezolucija, kvalitetan panel.

Glavni zadatak 272P4QPJKEB modela je određivanje oštrine.  Nudi i dva DisplayPort konektora za daisy-chain set-up, kao i HDMI i DVI priključke. Čak tri USB (3.0) priključka na vrhu oduševit će i najzahtjevnije korisnike. Preko pivot funkcije zaslon se može okretati od krajolik do portret formata u roku od samo nekoliko sekundi  što je posebno praktično u radu s dugim tekstovima i tablicama ili pri uređivanju fotografija. Drugi Philips CrystalClear model opremljen je najnovijom PLS pločom, čime se postižu fantastično jasne i živopisne slike na 2560 x 1440 piksela. Model sadrži i brojne ugrađene pogodnosti kao što su MultiView i integrirana web kamera s 2,0 megapiksela.

Svjetska ekskluziva  – 27″ Ambiglow 3D monitor

278G4DH-3d
Ambiglow stvara aureolu podudaranja slika na pozadini ekrana

Philips će predstaviti još jedan uspješni monitor iz 27″ linije: gaming  Gioco 3D monitor. Ovaj model, ne samo da pruža odlične slike koristeći vrhunski AH-IPS panel i 3D tehnologiju polarizacije bez treperenja,  već i stvara aureolu podudaranja slika na pozadini ekrana, koja se zove Ambiglow. Posebno je  pogodan za gledanje filmova i igrice. Philips Ambiglow nudi jedinstveno iskustvo gledanja, istovremeno smanjujući zamor očiju. Izvanredni gaming model smart karakteristika sadrži i USB priključak za brzo punjenje mobilnih telefona, kao i 3D auto funkciju.

Pazi na zdravlje korisnika – 23″ eIPS monitor s ErgoSensor tehnologijom

231P4QRYES-ergosensor-phili
Monitor koji pazi na zdravlje korisnika – za one koji se znaju “zaboraviti”.

Poslovni model 231P4QRYES kombinira najnoviji eIPS zaslon s user-friendly ErgoSensor značajkama. Ova tehnologija mjerena je određenim ergonomskim parametrima kao što su udaljenost gledanja, radno vrijeme ili držanje tijela, a potom daje korektivne povratne informacije o unapređenju zdravlja i produktivnosti na radnom mjestu.

Premijera – Clinical Review monitori

MMD će premijerno predstaviti i Philipsove modele s certifikatima za specifične primjene u kliničkom sektoru. U ovom segmentu, monitori ne samo da nude vrhunsku kvalitetu slike, već ispunjavaju posebne higijenske i i ergonomske zahtjeve. Philips Clinical Review monitor može se pohvaliti jedinstvenim anti-bakterijskim premazom i lakoćom čišćenja. Točna boja i  reprodukcija  u sivim tonovima osigurana je DICOM-compliant D-Prikaz tehnologijom.

Philips lansira i 61 cm (24 “) IPS monitor za vrhunski kontrast boja, 23″ model 237E4QHAD s MHL povezivanjem, kao i dva 68,6 cm (27”) modela s tehnologijom high-grade AMVA i PLS prikazom. USB monitor od 54,6 cm (21.5 “) je raspona koji omogućava ultra-mobilno korištenje.

272C4QPJK-philips

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!