Home » Vijesti » Audio-video uređaji » CeBIT 2013: Novi Philips monitori za igrače, poslovne korisnike, ljubitelje filmova i specijalne uvjete

CeBIT 2013: Novi Philips monitori za igrače, poslovne korisnike, ljubitelje filmova i specijalne uvjete

 philips-2013-monitors

MMD, vodeća tehnološka tvrtka i licencirani brend partner za Philips monitore na ovogodišnjem CeBIT sajmu u Hannoveru predstavila je lepezu novih monitora širokog raspona primjena, opremljenih različitim tehnološkim novostima. Osim modela 21:9 formata i 29″ velike dijagonale, Philips je predstavio i 27″ PLS monitor WQHD rezolucije od 2560 x 1440 piksela, 23″ veliki IPS model s ErgoSensor tehnologijom koja se brine o zdravlju korisnika, te specijalne Clinical Review modele koji ispunjavaju posebne norme kada je higijena i ergonomija u pitanju. Više detalja u službenoj najavi u nastavku.

29” UltraWide (UWHD) 21:9 monitor

298P4QJEB-21-9_philips

Philips također ima ultra-široki monitor u ponudi.

Philips možda jest prekinuo s proizvodnjom svojih televizora 21:9 formata slike, no to nije slučaj i s monitorima – model lako pamtljivog naziva 298P4QJEB  nije jedinstven na tržištu jer su LG i Dell također već lansirali svoje modele, no ukoliko cijena bude konkurentna (ispod 4000 kn koliko sada košta Dellov model) i performanse na razini, ovaj model bi mogao biti atraktivan za mnoge poslovne korisnike, kao i ljubitelje CinemaScope formata. 29” UWHD 21:9 model UltraWide postavlja nove standarde u modernom poslovnom okruženju jer omogućava veliki broj podataka da se prikažu na jednom ekranu – ovo je posebno zanimljivo za velike proračunske tablice i programe s velikim brojem različitih funkcija. State-ofthe-art AHIPS  tehnologija daje jasnu slike i vjerne boje. UltraWide zaslon omogućuje pregledavanje različitih Windows programa side-by-side nudeći potreban dodatni prostor za uredske aplikacije. S MultiView značajkom računala i Blu-ray igraće konzole mogu biti povezane i pregledane istovremeno, što dovodi do značajne uštede vremena i povećanja produktivnosti.

27″ WQHD monitor s PLS tehnologijom

272P4QPJKES-philips

Philipsov monitor za zahtjevne korisnike – velika dijagonala, velika rezolucija, kvalitetan panel.

Glavni zadatak 272P4QPJKEB modela je određivanje oštrine.  Nudi i dva DisplayPort konektora za daisy-chain set-up, kao i HDMI i DVI priključke. Čak tri USB (3.0) priključka na vrhu oduševit će i najzahtjevnije korisnike. Preko pivot funkcije zaslon se može okretati od krajolik do portret formata u roku od samo nekoliko sekundi  što je posebno praktično u radu s dugim tekstovima i tablicama ili pri uređivanju fotografija. Drugi Philips CrystalClear model opremljen je najnovijom PLS pločom, čime se postižu fantastično jasne i živopisne slike na 2560 x 1440 piksela. Model sadrži i brojne ugrađene pogodnosti kao što su MultiView i integrirana web kamera s 2,0 megapiksela.

Svjetska ekskluziva  – 27″ Ambiglow 3D monitor

278G4DH-3d

Ambiglow stvara aureolu podudaranja slika na pozadini ekrana

Philips će predstaviti još jedan uspješni monitor iz 27″ linije: gaming  Gioco 3D monitor. Ovaj model, ne samo da pruža odlične slike koristeći vrhunski AH-IPS panel i 3D tehnologiju polarizacije bez treperenja,  već i stvara aureolu podudaranja slika na pozadini ekrana, koja se zove Ambiglow. Posebno je  pogodan za gledanje filmova i igrice. Philips Ambiglow nudi jedinstveno iskustvo gledanja, istovremeno smanjujući zamor očiju. Izvanredni gaming model smart karakteristika sadrži i USB priključak za brzo punjenje mobilnih telefona, kao i 3D auto funkciju.

Pazi na zdravlje korisnika – 23″ eIPS monitor s ErgoSensor tehnologijom

231P4QRYES-ergosensor-phili

Monitor koji pazi na zdravlje korisnika – za one koji se znaju “zaboraviti”.

Poslovni model 231P4QRYES kombinira najnoviji eIPS zaslon s user-friendly ErgoSensor značajkama. Ova tehnologija mjerena je određenim ergonomskim parametrima kao što su udaljenost gledanja, radno vrijeme ili držanje tijela, a potom daje korektivne povratne informacije o unapređenju zdravlja i produktivnosti na radnom mjestu.

Premijera – Clinical Review monitori

MMD će premijerno predstaviti i Philipsove modele s certifikatima za specifične primjene u kliničkom sektoru. U ovom segmentu, monitori ne samo da nude vrhunsku kvalitetu slike, već ispunjavaju posebne higijenske i i ergonomske zahtjeve. Philips Clinical Review monitor može se pohvaliti jedinstvenim anti-bakterijskim premazom i lakoćom čišćenja. Točna boja i  reprodukcija  u sivim tonovima osigurana je DICOM-compliant D-Prikaz tehnologijom.

Philips lansira i 61 cm (24 “) IPS monitor za vrhunski kontrast boja, 23″ model 237E4QHAD s MHL povezivanjem, kao i dva 68,6 cm (27”) modela s tehnologijom high-grade AMVA i PLS prikazom. USB monitor od 54,6 cm (21.5 “) je raspona koji omogućava ultra-mobilno korištenje.

272C4QPJK-philips

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*