Audio-video uređajiHTPC i kompjuteriIFA - BerlinKomponenteSajmovi elektronikeVijesti

IFA 2012: Hama predstavila Eco liniju tipkovnica i miševa izrađenih u cjelosti od bambusa

hama-ecoline-keyboard-mice

Popularizacijom Smart televizora sve je češća potreba za upotrebom tipkovnica i miševa u dnevnom boravku, no što ako vam niti jedan do aluminijskih/plastičnih modela dostupnih na tržištu ne odgovara interijeru? Ako je to slučaj i ako ste pritom i ljubitelj eko materijala, Hama ima rješenje za vas – Ecoline tipkovnice i miševi izrađeni od bambusa.

Svatko tko je mislio da se bambus koristi samo za dekoracije ili osnovni namještaj neka razmisli ponovno. Bambus je biljka koja se koristi više od bilo koje druge, jedan je od najbrže rastućih obnovljivih izvora, može se odlično reciklirati, čvrsta je i podnosi veliki pritisak, te se zbog svojih karakteristika koristi i za izgradnju kuća i mostova, vodovodnih cijevi te za proizvodnju papira i lula za pušenje. Obzirom da je ekologija važna stavka svakog proizvoda potrošačke elektronike, svoju primjenu sve češće nalazi i u tom segmentu – Asus je prije dvije godine predstavio svoju liniju prijenosnih računala s dijelovima kućišta izrađenih upravo od te biljke, a sada i Hama donosi nove proizvode od istog materijala.

Hama je predstavila bežične i žične modele svojih Ecoline proizvoda. Tipkovnice su opremljene mekanim tipkama za tih rad i glatke klikove, a osim standardnih tipki tu su i “brze” za pristup pojedinim aplikacijama. Miševi su standardno oblikovani s dvije tipke i kotačićem. Bežična varijanta se prilaže s mikro USB adapterom koji doduše nije izrađen od bambusa, no omogućuje nesmetano korištenje miša ili tipkovnice unutar prostora prosječne dnevno sobe.

EcoLine linija proizvoda također uključuje i torbice za mobitele izrađene od tekućeg drva, torbe za laptope izrađene od recikliranih PET boca i posebne serije kabela za različite uređaje. Drago nam je da se Hama odlučila na eco-friendly liniju proizvoda, te se nadamo da će se uskoro neki od njih pronaći i kod nas na testu. Okvirne cijene su slijedeće:

  • tipkovnica – žična 74 am. dolara, bežična 86 am. dolara
  • miš – žični 25 am. dolara, bežičan 37 am. dolara.

Podaci o dostupnosti na našem tržištu trenutno nisu dostupni.

Galerija fotografija u nastavku:

hama-ecoline-keyboards

hama-ecoline-mice-wired

hama-ecoline-mice-wireless

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!