Home » Vijesti » Toshiba započela masovnu proizvodnju bijelih LED-ova

Toshiba započela masovnu proizvodnju bijelih LED-ova

toshiba-white-led

TOKYO–Toshiba Corporation (TOKYO: 6502) je danas objavila da će početi masovnu proizvodnju bijelih svjetlećih dioda (LED-ova) u Kaga Toshiba Electronics Corporation pogonu u kojem će se izrađivati višeslojne jedinice od 200mm što će u sjevernom Japanu stvoriti stvoriti proizvodnu osnovu za ove specifične proizvode. Masovna proizvodnja će početi od listopada 2012.

Energetska učinkovitost i dugi vijek trajanja bijelih LED-ova omogućava široku primjenu kod opće rasvjete, TV pozadinskog osvjetljenja, itd. te i značajno jača tržišni udio: od 700 milijardi jena (8.75 milijardi američkih dolara) do očekivanog 1 bilijuna jena u poslovnoj godini 2013.

Toshiba primjenjuje GaN-on-Silicon tehnologiju za razvoj bijelih svjetlećih dioda, te surađuje sa Bridgelux Inc. – vodećim developerom i promotorom tehnologije i rješenja za LED i razvoj bijelih LED čipova – od siječnja 2012. Kombinacija Bridgelux izrade kristala i strukture LED čipova, uz Toshibin napredni proces rada sa silikonima i tehnologiju proizvodnje uspjeli su razviti prototip čipa sa maksimalnim optičkim izlazom od 614mW. Toshiba će na ovom uspjehu temeljiti masovnu proizvodnju bijelih LED-ova.

Toshiba pozicionira bijele LED-ove kao područje rasta u slijedećoj fazi razvoja ove grane poslovanja. Uspostavljajući naprednu proizvodnju bijelih svjetlećih dioda kao dodatak energetskim uređajima, što je trenutni strateški fokus u ovom području proizvodnje, Toshiba namjerava unaprijediti ovu specifičnu granu poslovanja.

Izvor: Toshiba PR

About Sponzorirani clanak

Sponzorirane objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-uhd

TV ekrani u stalnom rastu

Prosječna veličina TV ekrana koja će se prodavati na svjetskim tržištima bi trebala po prvi ...

Toshiba Satellite Radius 12: ultra prijenosnik sa ultra rezolucijom

  Toshiba, kompanija poznata po proizvodnji kvalitetnih prijenosnih računala predstavila na ovogodišnjem IFA sajmu svoj ...