Vijesti

Toshiba započela masovnu proizvodnju bijelih LED-ova

toshiba-white-led

TOKYO–Toshiba Corporation (TOKYO: 6502) je danas objavila da će početi masovnu proizvodnju bijelih svjetlećih dioda (LED-ova) u Kaga Toshiba Electronics Corporation pogonu u kojem će se izrađivati višeslojne jedinice od 200mm što će u sjevernom Japanu stvoriti stvoriti proizvodnu osnovu za ove specifične proizvode. Masovna proizvodnja će početi od listopada 2012.

Energetska učinkovitost i dugi vijek trajanja bijelih LED-ova omogućava široku primjenu kod opće rasvjete, TV pozadinskog osvjetljenja, itd. te i značajno jača tržišni udio: od 700 milijardi jena (8.75 milijardi američkih dolara) do očekivanog 1 bilijuna jena u poslovnoj godini 2013.

Toshiba primjenjuje GaN-on-Silicon tehnologiju za razvoj bijelih svjetlećih dioda, te surađuje sa Bridgelux Inc. – vodećim developerom i promotorom tehnologije i rješenja za LED i razvoj bijelih LED čipova – od siječnja 2012. Kombinacija Bridgelux izrade kristala i strukture LED čipova, uz Toshibin napredni proces rada sa silikonima i tehnologiju proizvodnje uspjeli su razviti prototip čipa sa maksimalnim optičkim izlazom od 614mW. Toshiba će na ovom uspjehu temeljiti masovnu proizvodnju bijelih LED-ova.

Toshiba pozicionira bijele LED-ove kao područje rasta u slijedećoj fazi razvoja ove grane poslovanja. Uspostavljajući naprednu proizvodnju bijelih svjetlećih dioda kao dodatak energetskim uređajima, što je trenutni strateški fokus u ovom području proizvodnje, Toshiba namjerava unaprijediti ovu specifičnu granu poslovanja.

Izvor: Toshiba PR

Adsense

Sponzorirani clanak

Sponzorirane objave koje se u cijelosti prenose od naručitelja u svrhu promocije tvrtki i njihovih proizvoda. Mišljenja i podaci izneseni u ovakvim objavama ne potječu od autora HD Televizije.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!